בשביל מה הפורום הזה בעצם

• פותח הנושא pizy
  • פורסם בתאריך

pizy

New member
בשביל מה הפורום הזה בעצם../images/Emo39.gif

בוקר טוב לכולם. מישהי פה התחילה לדבר על המהות והמטרות של הפורום הזה, להלן דעתי: תזכורת, מי אני: אני עדיין שכירה במשרה מליאה ומאד רוצה להצטרף עליכן - העובדות (וגם העובדים) מהבית רק שאני נטולת קשרים ומרפקים ולא ממש יודעת איך לשווק את עצמי ואיך להתחיל (מסיבות כלכליות אני מעונינת להתחיל במקביל לעבודתי כשכירה). כאשר נכנסתי לכאן צפיתי לקבל עצות וטיפים מעשיים וחשבתי שיהיו גם טיפים לגבי מי שכבר נמצא 'בפנים'. הטיפים העיקריים שפגשתי היו בנוסח: 'אלוהים נותן לנו את הכח....' וכו, זאת אומרת כל מיני משפטי 'פילוסופיה בגרוש' חביבים שכולם מכירים אבל אין להם הרבה משמעות מעשית (על תתנפלו, אני יודעת שכדרך חיים הדברים האלה תורמים אבל זאת לא משמעות הפורום הזה). מאד נחמד להכנס לכאן ולראות את הפרגון ההדדי אבל זה חוזר על עצמו יום אחרי יום ולא מקבל 'בשר' - כלומר אין ממש החלפת רעיונות או עזרה הדדית ממשית. אני יודעת שאתן לא כאלה, אבל עם הטיפים לכביסה והמתכונים - זה מתחיל להראות כמו פורום לעקרות בית משועממות (ואולי זאת גם הסיבה לכך שאין כאן כמעט גברים) על תכעסו, אתן נשמעות לי מקסימות אבל נראה לי שהפורום הזה עדיין צריך להתגבש מבחינת התוכן והמשמעות שלו. יום טוב לכולם.

O C

New member
אני מרימה את הכפפה, בואי נתחיל

את עכשיו שכירה. במה את עוסקת ? באיזה מקצוע את רוצה לעבוד בבית? נסי לתת רקע של שנות נסיון, השוק אליו את פונה וכד' ביחד נחשוב ונתחיל לגבש תכנית לפרסום וליצירת קשרים בשבילך. וכולם מוזמנים לעזור.

pizy

New member
שירשור עצות - כולם מוזמנים!../images/Emo41.gif

קודם כל - תודה על ההתיחסות (והערה קטנה, אני לא חושבת שלהיות עקרת בית זאת לא עבודה או שיש בזה משהו לא בסדר אבל לא נראה לי שכוונת הפורום היא להתעסק בזה). הכנסתי כל מיני פרטים לכרטיס האישי ולא כל כך נעים לי לחזור (פרסום עצמי וכאלה...) אבל בכל זאת: אני אדריכלית עם כ - 7 שנות נסיון, כולל הרבה נסיון בעיצוב פנים וריהוט (שזה בעיקר הכיוון שלי). לאחרונה עברתי לדירה משלי (עם בן זוג) ומאז לאט לאט מרהטת בעיקר בעיצוב עצמי כך שגם חלק מהייצור עצמי וחלקו ע"י נגר חבר (אני אשתדל להכניס תמונות בעתיד). אני חושבת שהכיוון שלי הוא בעיקר לאנשים שרוצים קצת יותר מעוצב ומיוחד אך בלי להוציא יותר מידי כסף (נראה לי ששוק המעצבים ה'יוקרתיים' די עמוס ולאנשים ה'פשוטים' - כמוני, גם מגיע). לא חסרה לי אסרטיביות אבל אני לא ממש טובה בלייצר קשרים ובלימכור את עצמי. מחכה לעצתכן. (ובטוחה שיש כאן עוד כאלה שמציצים ומחכים לעצות וטיפים מיקצועיים). תודה.

Print

New member
אין לי ממש

עצה טובה לתת לך כרגע אבל רציתי לומר שאת הציפיות שלי - רשמתי פה למטה בשרשור הסקר או משהו כזה. כמו שעוד בנות כתבו פה - גם אני אשמח להתמקד בעניין של עבודה מהבית ולא עבודות הבית הכביסה והכלים. ושוב- לא שזה לא חשוב לנשים (וגברים) שעובדים מהבית אבל בעיני - זה ממש לא העניין עכשיו. ומשהו לגבי הרצון שלך לעבוד מהבית: האם את עובדת כרגע בחברה, כשכירה?

pizy

New member
שכירה

התשובה היא: כן. אני עובדת כרגע במשרד אדריכלים במשרה מליאה (כלומר כ- 9.5 שעות ביום) אבל מאחר ועדיין אין לי ילדים יש לי טיפה זמן וכוח להתחיל במקביל.

drorvar

New member
שיווק

לדעתי את יכולה לשווק עצמך בכמה צורות : הראשונה לעשות ברטר עם חנות לרהיטים או חנות לאביזרי בית שאת תעזרי לחנות בעיצוב והיא בתמורה תשים דוכן שלך או פרוספקטים או תפנה לך לקוחות דרך נוספת הינה לעצב דירה של חבר או חברה ולצלם אותה ואז לפרסם ולהפנות לדירה לראות את יכולתך כמו כן את יכולה לשים ברושורים באזור של וילות ששם בדרך כלל הדיירים משקיעים יותר כספים בעיצוב פנימי דרך נוספת היא לכתוב כתבה קטנה מקצועית לעיתון המקומי על טכניקות לעיצוב הבית והדירה או להתראיין למגזין רדיו מקומי

O C

New member
עוד משהו ../images/Emo91.gif :

אתר אינטרנט כבר יש לך? אם צריכה פרטים על איך, איפה, ולמה כדאי, את יכולה לפנות אלי במסר.

תגובה ../images/Emo13.gif

אני שמחה מאוד שאתן אומרות את דעתכן ובכנות.. כי זה חשוב מאוד !!! הפורום פתוח למגוון רחב מאוד של אנשים ... לכל אלה שנמצאים בבית מכל סיבה שלא תהיה ... 1. אלה העובדים מהבית בעלי העסקים ... 2. מפוטרים שיש להם מקצוע אך לא מוצאים עבודה. 3. עקרות בית - שגם הן עובדות בבית ועבודתם חשובה ... נכון שיש קושי ביצירת עניין משותף למגוון רחב של אנשים , אך לדעתי זה דווקא יתרון כי ככל שיש מגוון רחב של אנשים בעלי דיעות ורקעים שונים ..כך העצות , טיפים..מגוונים יותר .. היות ויש מגוון של אנשים, הנושאים לדיון יכולים להיות שונים , וכל אחד יכול למצוא את מקומו בדברים שמעניינים אותו ... מה שאני מנסה לעשות הוא לתת מקום , שבו אנשים ישתתפו וישתפו ...אבל זה כמובן תלוי במשתתפים ... יש מקום לכולם , כל אחד יכול לעלות את העיצות שלו, טיפים , תיסכולים , פחדים ...הצלחות ... אך שוב אני אומרת זה תלוי מאוד בהשתתפות של כולם ...

פיצי יקרה, (אם זה התרגום הנכון ../images/Emo8.gif)

לפי דעתי את צריכה לפעול בכמה מישורים: 1. פניה לקהל פרטי 2. פניה לקהל עסקי 3. פניה לבעלי מקצוע מתווכים הקהל הראשון- הוא לקוחות קצה- אנשים מהשורה שבונים או משפצים. לדעתי לכי על הנישה של "מהפך"- תפרסמי בכל אמצעי שנראה לך- פליירים, דפי זהב, מוספים מקומיים, אפילו רדיו איזורי- הרעיון הכללי- שאת תעשי להם את הבית כמו בתוכנית הטלויזיה הידועה. לדעתי זה שוס! הקהל השני- חברות הייטק, בתי קפה ומסעדות, משרדים וכיו"ב. אליהם יותר קשה להגיע וגם הפירסום קצת מורכב- אולי סטריפ קטן ב"גלובס". את הנושא הזה צריך לפתח יותר... הקהל השלישי- קבלני בניין, חברות מכירות, משרדי תיווך נדל"ן, אנשי מקצוע ושיפוצניקים...כל החבר'ס האלו מקומבנים שחבל על הזמן! אליהם צריך פשוט להגיע, להפגש איתם, להראות אולי איזה תיק עבודות ובשורה התחתונה- להציע להם 15- 20 אחוזי תיווך על כל לקוח שהם מפנים אליך. אלו הן המלצותי הצנועות. בהצלחה!

ריביקי

New member
הפורום הזה../images/Emo26.gif

בשביל שיהיה נעים לאנשים ל"בלות" בו עם אנשים אחרים שיש להם תחומי עניין משותפים במקרה זה "עבודה מהבית" ,גם עקרות בית וגם אנשים שעובדים מהבית .לדעתי כל הציטוטים שהשתמשת בהם לא לעניין , כל אחד יכול לשתף במה שהוא חושב והניסוח שלך נשמע קצת מתנשא ואם יש פה עקרות בית משועממות ואם יש פה אנשים שעובדים מהבית כולם שווים זה לא אומר שמה שעקרות הבית מדברות משעמם ומה שהעובדים מהבית לא משעמם , בגלל שהפורום הזה לא מדבר רק על דבר ספציפי אחד כמו למשל "פורום טארוט" אז חלק מדברים על זה וחלק על זה . החוכמה לדעתי לדעת להשתתף בשניהם לתת טיפים ולהשתתף בשאלות של אלו ושל אלו,ולא לבקר את האחר. אל תשכחי שהפורות הזה עדיין בחיתוליו והוא עדיין מתגבש והציפיות שלך היו גדולות מידיי והנה עוד "פילוסופיה בגרוש" כגודל הציפיות כך גודל האכזבות". אני בטוחה שאם תשאלי שאלות ישמחו לעזור לך אז תתחילי לשאול ובואי תנסי לעשות משהו כדיי שכן יהיה לפורום משמעות לדעתך.
חג שמח

למעלה