בשביל מה צריך דרכון הונגרי?גרמני?

אלהלה

New member
בשביל מה צריך דרכון הונגרי?גרמני?

אתמול ערב תשעה באב יצא לי לראות חלק מסרט טלויזיה שבו דיברו על קבלת דרכון ממדינת המוצא של ההורים/סבים/סבתות... עצוב מאוד לראות שלא הרבה שנים אחרי שואה כמו שעבר העם היהודי ואנשים עטים על האפשרות לקבל אזרחות/דרכון מהמדינה הארורה גרמניה - היתה שם בחורה שהסבים שלה היו ממוצא גרמני והיא הלכה לחפש את החלקה שהיתה שייכת להם ומצאה אותה - ההתלהבות של האפשרות לקבל את הדרכון, לממש את השימוש בחלקה... היא התנגדה להכנס לבקר במחנה ברגן בלזן שלא יקלקל לה את המצב רוח... אני לא מבינה ולא אבין אף פעם איך אחרי דור שוכחים ורוצים למחוק את מה שקרה והאפשרויות הכלכליות כל כך קורצות שכל השאר לא חשוב. מי צריך את האזרחות או הדרכון שלהם? מגעיל אותי לראות ולשמוע כאלה סיפורים והם מתרבים מיום ליום.

גלי®

New member
סליחה, אבל לרוץ לקבל דרכון

מההונגרים הארורים לא פחות, לא דוחה אותך? ההונגרים "אוהבי היהודים" התגייסו בחדווה רבה לסייע לאותם גרמנים במלאכת ההשמדה, ובכ"ז, יש כאן מינימום פעם ביום מישהו שנכנס ושואל על זה, לא?

ju100

New member
יש מין הדרת...../images/Emo41.gif

כבוד בפינקסים האלה עם התמונה.. כבוד בעניין..זה כמו לעשות רושם על עצמך במשהו.. מזכיר לי את כמות כרטיסי הפלסטיק שמחזיקים אנשים בארנקם..כמה שיותר פלסטיקים הרי זה משובח.. פלסטיק לכל מטרה: 17 סוגים של "פלסטיקי אשראי"..מכל הצבעים.. פלסטיקים לכל הסופרים העולם.. פלסטיק לפדיקורסטית.. לספרית.. למוכר האבטיחים.. לביביסיטר.. ועוד...כיד הדמיון העולה על כל דמיון... אז מה אם יהיה עוד דרכון? העיקר "דרקון"

שמעתי סיבות שונות לבקשת הדרכון

לבעלי דרכון של האיחוד האירופאי קל יותר בתחום העסקים. קל יותר לקבל עבודה בארצות אירופה. כתיירים אין להם בעיות כניסה לארצות אחרות. בעלי דרכון גרמני זכאים ללמוד באוניברסיטה בגרמניה בחינם. אחרים מתרצים זאת בחשש לחיי בני משפחתם. בקיצור, היהודי הנודד עדיין מתגעגע לסיר הבשר. נדמה לי שאני זכאית לדרכון הונגרי וגם פולני. גם אם הייתי חפצה בדרכון הנ"ל לא הייתי עושה זאת כדי לא לפגוע ברגשותיו של אבי וכדי שאמי ז"ל לא תתהפך בקברה. מאידך במחשבה אחרת יתכן שלו היו לבני משפחתי דרכונים זרים יתכן שהיו שורדים את השואה? אז מי אני שאשפוט?

ju100

New member
חחח...האוטו היה....../images/Emo41.gif

נוסע ברוורס עם סטיקר כזה.... מה את אומרת על החמוד הזה??.

ju100

New member
טוב רחל...../images/Emo41.gif

וזה סתם בשביל החיוך... לי הוא עשה את זה...

ju100

New member
פ'סדר..רחל...../images/Emo41.gif

האמת היא שאני לא יודעת אפילו איך נראים מרבית שכני... יתכן שיש אחד כזה ... זה
בשבילך ללילה טוב...

אלהלה

New member
ועוד איך דוחה ובגלל זה כתבתי למעלה

הונגרי ? גרמני? ולכל אלה ששואלים פה על איך משיגים אף פעם לא עניתי כי זה מרגיז אותי מידי
כתבתי על הגרמנים במיוחד כי זה הסרט שאתמול ראיתי, לצערי יצא לי לפני כמה שנים לבקר בשגרירות גרמניה כשההורים שלי עוד היו בחיים - פגשתי שם לא מעט צעירים שבאו לבקש דרכון כדי שיוכלו ללמוד שם.... ואפילו יצא לי להתווכח פעם עם בחור צעיר שם ואני באמת עדיין לא יכולה להבין איך אפשר ללמוד שם ולבקש דרכון מהגרמנים או ההונגרים - מצידי שיהיה להם סיר בשר או תרגמו לכם להונגרית
בהונגריה הייתי בביקור אחד ונראה לי שלא יותר ובגרמניה אני בטח לא אהיה לעולם!!! לא רוצה לראות אותם לא לשמוע ולא לתת להם את העונג להרוויח מהביקור.

sabajakov

New member
הרצון להיות "נורמלי".

הרצון להיות ככל האדם בעולם, ולשלב פטיוטיות ישראלית, עם מעט ניחוח קוסמופוליטי, פה ושם להנות מיתרונות תעסוקתיים, כלכליים (רק למען הילדים?), אלה אני מניח הדברים העומדים מאחורי התשוקה לדרכון אירופי. סבא יעקב (בעל דרכון ישראלי בלבד)

עב

New member
הילדים רוצים

זה הנימוק ששמעתי מקרובה שהחלה בתהליך הנפקת דרכון. "הילדים רוצים", עאלק הילדים בני למעלה מחמישים... אני לא מתווכחת עם מי שרוצים דרכון ואזרחות זרים, שיבושם להם. אחד מהסודות של העם היהודי זה הפיזור שלו, יש היגיון בכך. להורי יש בבית תעודות לידה מקוריות והם לא עושים שימוש בהן. בקשר לנסיעה להונגריה, התחלתי בזה רק בשנה שעברה כשהבנתי שיש לי שם קרובים רבים, בערך כמו בישראל. זה מה שנשאר ואנחנו החיבור שלהם ליהדות ולישראל. אני לא מקנאה בהם והם לא מקנאים בי, אבל דואגים מאוד.

אלהלה

New member
הילדים אולי רוצים אבל התפקיד של

ההורים היה להבהיר לילדים שלהם מה עבר עליהם, גם אם הייתי רוצה ואני לא! ובמיוחד אחרי כל מה ששמעתי בחיים לא הייתי רוצה לא דרכון יוגוסלבי, לא הונגרי ובטח שלא גרמני ולא יעזרו הטיעונים של הקוסמופוליטיות, כשלצערי ביקרתי יומיים באוסטריה הרגשתי הכי רע בעולם וכל מבוגר היה נראה לי נאצי, לא יכולתי לראות כלום ובטח שלא לשמוע את השפה, בעניין משפחה היתה לי קרובת משפחה אחת בהונגריה שאותה ראיתי בביקור וחוץ ממנה אין לי יותר קרובים חוץ מאלה שבתמונות בקופסת הנעליים - כך שהייתי ראיתי ואין לי צורך להיות יותר.

עב

New member
התירוץ מגוחך

בגלל זה רשמתי את זה במרכאות. מותר להגיד לילדים גם "לא". במיוחד אם הילדים כבר בני למעלה מחמישים. במשפחתנו הנושא בכלל לא עולה אבל אני פוגשת יותר ויותר אנשים שמוציאים דרכונים זרים, כנראה מחשש שמדינת ישראל תתמוטט או כדי להרחיב את אפשרויות התעסוקה. הנה צרור מקרים אמיתי: מה מושך אדם שילדותו עברה בטרזין להוציא דרכון סלובקי? אשה מגטו בודפשט מוציאה דרכון הונגרי? חברה שהוריה אבדו את כל המשפחה מתהדרת עכשיו בדרכון פולני? אין לי הסבר אחר מלבד החשש היהודי העתיק שצריך להכין מקלט בטוח והרצון להבטיח פרנסה.

אלהלה

New member
וזה מקלט בטוח???? איך אפשר בכלל

להסתכל שם לאנשים בעיניים? כל מבוגר נראה לי כמו משתף פעולה או משהו דומה ואני לא עברתי בכלל מה שהדור של ההורים שלי עבר.

עב

New member
נכון

אבל מה לעשות שיש אנשים שחושבים אחרת? ורוצים לגור במדינות שרק אתמול שלשום שתפו פעולה עם הגרמנים? גם אני לא מבינה את זה. איך החבר שילדותו עברה בטרזין הוא הוציא דרכון סלובקי. הוא הראה את הדרכון והיה מבסוט שעכשיו הוא עושה דרכונים גם לילדים. לא הבנתי לגמרי! אני לא מתווכחת אתם כי זה נראה לי חסר תוחלת. מקשיבה וזהו. כמו שאמרתי, להורי יש תעודות לידה הונגריות מקוריות, הם לא עושים עם זה כלום וגם אני לא.

למעלה