בשביל מה צריך ציונים בכלל ?

בשביל מה צריך ציונים בכלל ?

הייתי אצל העו"ד שלי שמתמחה בדיני משפחה ודיברתי איתו על לימודי משפטים ציונים וכו'. הוא התחיל לתאר לי כמה שציונים זה קישקוש ולא יותר מקישוט, ירד על כל הדוקטורים באקדמיה שמלמדים דברים שאין בהם צורך , טען שהם פלצנים וכו'.האמת, גם אני חשבתי כך עוד לפני כן , אבל הוא חיזק את דעתי והציג את הדברים באופן משכנע. הבנאדם בן 60 עם 35 שנות נסיון . לוקח 15000$ לתיק ו150$ שעה. המשרד שלו קטן עם 4 עורכי דין אבל תמיד עמוס בלקוחות ובינהם גם סלבריטיז. הבנאדם בז ברמה כל כך גבוהה לאקדמיה ואומר שאת כל מה שהוא למד כדי להצליח הוא למד מתוך הילדות שלו ברחוב בשכונת עוני ומהצבא. אני רואה איך הוא מתנהל וזה נראה כמו מלחמה ולא כמו שום דבר שלומדים בקורס דיני משפחה - זה מדהים. שולח איומים בפקס (ולא על תביעות משפטיות) , מקלל מדבר בגסות... אני עצמי נלחם בשיניים על ממוצע גבוה, אבל כשאני רואה בעיניים שלי את זה אני נדהם - זה כאילו עולם אחר.
 

Atenolol

New member
אהממ... מקלל ומדבר בגסות...

אם דווקא אותו אתה רוצה בתור role model, שיבושם לך. סוחרי הסמים, סוחרי הנשים ומניאקים רבים אחרים מרויחים גם הם הון תועפות, ובכל זאת אני לא כל כך סומך על דעתם בענייני אקדמיה. מעניין, שדווקא עורכי הדין הבכירים ביותר במשרדים הנחשבים ביותר, לא מזלזלים באקדמיה בכלל, באים ללמד קורסים, ולוקחים רק סטודנטים עם ציונים טובים. די ברור לי שאם אתקל במסגרת עבודתי המקצועית בעורך דין מהצד השני שמאיים ומקלל אני מאד אשמח: אלה עבירות אתיות חמורות, וניתן להעמיד אותו לפחות לדין משמעתי. לטעמי, זו גם פגיעה קשה בלקוחות שלו. דרך אגב, היכן אתה לומד?
 

BlackUnicorn

New member
קודם כל -

בדיני משפחה ידוע שהציון הוא לא משהו שאתה צריך כדי להתקבל להתמחות. דבר שני - ידוע גם שאין כמעט שום קשר בין הלימודים האקדמאיים לפרקטיקה לאחר מכן... כמישהי שעובדת בחודשים האחרונים במשרד עורכי דין שמתעסק בנזיקין, אני יכולה לומר שאין שום קשר בין מה שלמדתי בשנה א' לבין הפרקטיקה. שום קשר. דבר אחרון - יש הבדלים בין משרד כזה למשרד אחר. יש כאלו שבוחרים בשיטה התקיפה, כמו זה שבחרת לציין, ויש כאלו שעדיין יש להם קוד התנהגות מסוים. ותכל'ס - לי לא אכפת מציונים גבוהים כל כך, בדיוק מהסיבה שציינת למעלה. לא נלחמת על זה כי זה לא נראה לי כזה חשוב. אם הייתי באחת מן המכללות הנחשבות פחות בשוק, (כלומר, לא המכללה למנהל / הבינתחומית), סביר להניח שכן הייתי נלחמת על ציון כי גם ככה קשה למצוא התמחויות כשאתה מגיע משם, אבל כשאני לומדת איפה שאני לומדת טוב לי עם הממוצע הסטנדרטי שלי. אני לא קורעת את עצמי, יש לי חיים טובים, יש לי חיי פנאי, אני עובדת, אני יוצאת הרבה.... מצד שני - כמובן שאני סוגדת לאותם אלו שמצליחים גם לקרוע את עצמם בלימודים ולהוציא ציונים מעולים וגם שיהיו להם חיי פנאי, אבל כאלו אני כמעט ולא מכירה.
 

חחיקו

New member
תכלס? הציונים לא משנים כלום

כמו שכתבה בלק-יוניקורן - אין בינם ובין הפרקטיקה כלום, אבל זה הפרמטר היחיד אולי שיש למשרד עו"ד למדוד בו את מבקשי העבודה ולסנן בצורה כלשהי. מצד שני, אמרו לי פעם שסטודנט עם ציונים 60-70 זה מראה שהסטודנט עצלן או שיש לו דברים יותר חשובים בחיים מלימודי המשפטים או שהוא פשוט, איך לומר? "לא קולט את החומר", וככזה - לא ירצו אותו. [מצד שני, סטודנט עם ציונים גבוהים - מה זה אומר עליו? שהוא פשוט יודע להעתיק את המחברות בחינה...] ואני מצטרף להרמת הגבה באשר ל role model שלך ולהמלצה לא ללמוד ממנו כלום. לצערי, חלק גדל מעורכי הדין בתחום דיני המשפחה מתנהגים ככה. כנראה למדו מהלקוחות...
 

BlackUnicorn

New member
לגבי הפסקה השנייה שלך -

זה תלוי מאוד במראיין. יש כאלו שמעניין אותם באמת הציון נטו ומבחינתם זה אומר כמה הבן אדם השקיע וכמה אכפת לו, מצד שני, יש כאלו שמסתכלים מה אותו אדם עשה מעבר - האם הוא עבד? מהם הערכים שלו? הרי ציונים גבוהים לאו דווקא משקפים יכולת עבודה טובה לאחר מכן, עבודת צוות, קשרים בין אישיים וכו', בעוד שדווקא בן אדם חברותי כן מראה על יכולות כאלה. לכן בד"כ הציון מהווה את הסינון הראשוני לראיון, אך בראיון בודקים כבר דברים אחרים שקשורים לאופי של האדם, מה הוא משדר, איך הוא מתבטא וכו', שאלו דברים שלא באים לידי ביטוי על הנייר אף פעם.
 
למעלה