בשביל מה קיימים רגשות ?

nissimhania

New member
בשביל מה קיימים רגשות ?

היש תשובה אבולוציונית להתפתחות הדיכאון, למשל ? או סתם תשובה ש"מסתמכת" על המדע או ההגיון ? (שמחה, אני יכול להבין- שיהיה סבבה אבל דיכאון? מי צריך את זה ??? )

twigy

New member
הדכאון

הוא תוצאה של יאוש והיאוש הוא תוצאה של מצב רע או אכזבה עמוקה מתאפיין כמעט אצל כל חיה אינטיליגנטית, שיש באפשרותה לחשוב (מצב של דכאון תוכל לראות גם אצל סוסים או פרות לדוגמא) מכך שהתשובה האבולוציונית לדכאון הוא מעצם תקופת התפתחות המחשבה. זו כמובן דעתי.

twigy

New member
ואם נתייחס לכותרת של השאלה שלך

אז תוכל למצוא תשובה לעניין הרגשות מספר הודעות למטה, יש דיון על זה. להלן התשובה שעניתי בתגובתי אליו: "תשובה מדעית לעניין הרגשית" אני ינסה להעביר כאן את זה בקצרה. רגש= משהו שגורם לנו לנקוט בפעולה. (ראו את המילה המציינת רגש באנגלית, emotion). כיום ידוע שהרגשות מקומן בראש. ואך ורק בראש. לאדם יש את המוח "החושב" שזה מוח שהתפתח בתקופה מאוחרת יותר כחלק מהאבולציה האנושית. ואת המוח "הרגשי" אשר הפתפתח בתקופה מוקדמת הרבה יותר וקיים גם אצל החיות. במהלך חיינו דברים שאנו חווים נישמרים באיזור במוח הנקרא השקד. זיכרון הרגשות. ככל שהחויות הרגשיות שאנו חווים הם חזקות יותר כך גם ניזכור אותם טוב יותר. המוח הרגשי הוא בעצם בסיס מידע שאנו רוכשים במהלך החיים אך לא רק. הוא מכיל מעין פונקציות בסיסיות להיתנהגות במצבים שונים. כשמבהילים אותנו אנו מיד קופצים (ובמקרה קיצוניים אפילו נימלטים או תוקפים) הבהלה לא באה כתוצאה של המחשבה אלא כמשהו אלמנטרי שאנו עושים, זו פעולה שבאה מהמוח הרגשי. המוח הרגשי מקבל את הנתונים שמגיעים אלינו מהחושים לפני המוח החושב, והוא גם ממקום יותר קרוב לענים מאשר החלק החושב. הסיבה לכך היא שבעבר בכדי שהאדם יוכל לשרוד היה עליו לקבל תגובה הרבה יותר מהירה במקרים מסוימים זה היה ההבדל בין לשרוד באותו רגע או למות. המוח החושב שהיתפתח הרבה לאחר מכן אומנם מוצא פיתרון הרבה יותר מדויק למצב אך לוקח גם יותר זמן לקבל את כל הנתונים להסיק מסקנות ואז לפעול. טויגי.

nissimhania

New member
אני לא מבין,

אינסטינקט כמו בהלה ברגע של סכנה, מילא - לשם הישרדות. אבל דיכאון? ערגה? געגועים? מה להם ולהשרדות? איך הם ממלאים את תפקידם בטבע? ואשליית הבחירה חופשית ? (בהנחה שזו אשלייה, כמובן) הלא אם היינו רובוטים מתוחכמים להפליא היינו יכולים למלא את אותו תפקיד בטבע שאנו ממלאים עכשיו, לא? (בהנחה שכל תפקידנו הוא השרדות, כמובן). אף מהנדס רובוטיקה לא יעלה על דעתו על שאשלייה של בחירה חופשית תיעל את הרובוט, (ההיפך- זה רק יאיט אותו כי הוא יכנס להתלבטויות). גם אם תאורתית זה היה אפשרי, היו עושים את זה רק לשם עניין.

twigy

New member
אולי לא הבנת אבל..

התגובה הראשונה שלי אליך היית כדי לתת לך את דעתי בנוגע לשאלתך "היש תשובה אבולוציונית להתפתחות הדכאון?". הגובה השניה שלי אליך היית תשובה לשאלה שהצגת בכותרת "בשביל מה יש רגשות". עכשיו אני אשתדל להבהיר את עמדתי בנוגע ל-"דכאון מי צריך את זה". יש לי שתי תשובות אפשריות ועם זאת הם סותרות אחת את השניה: 1.הדכאון גורם לך לעשות חושבין, ובכך אולי להפיק לקחים לעתיד. 2.התשובה לשאלה "דכאון מי צריך את זה?" זהה לתשובה לשאלה "מחלות- מי צריך אותן?!". טויגי.

nissimhania

New member
בקיצור, אין לנו תשובה

עבור התשובה הראשונה: להפעיל מנגנון כל כך מסיבי כמו דיכאון רק בשביל לעשות חושבים? וחוץ מזה, מנסיוני שאנשים בדיכאון הם חושבים הכי פחות, הם יותר עסוקים ברחמים עצמיים וביאוש, (יאוש- בשביל מה צריך את זה??), ניתן לחשוב ואף יותר בצלילות בלי הדכאון. עבור התשובה השנייה: להגיד שלשאלה מסויימת יש מבנה הגיוני זהה לשאלה אחרת, אינו נותן לנו תשובה. חוץ מזה, שמחלות ניתן לקשר לדילול האוכלוסיה ושמירה על מאזן אקולוגי (שוב- לשם השרדות), ודיכאון- רק אם כל מי שהיה נכנס אליו היה מתאבד, אולי.

123alon

New member
דיכאון

דיכאון הוא בדיוק כמו כל רגש אחר ובאותה מידה ניתן לשאול מדוע אנו צריכים רגשות בכלל. כפי שנאמר פה, היינו יכולים לשרוד גם בתור רובוטים נטולי רגשות הפועלים מתוך צווים גנטים. השאלה האמיתית צריכה להיות מדוע יש לנו עולם רוחני מפותח כל כך המכיל רגשות , רצונות, פחדים וכו´... ובקשר לשאלתך, ברמה הפשוטה, את צריכה דיכאון שתוכלי לדעת מהי שימחה.

nissimhania

New member
בשביל לדעת מהי שמחה מספיק עצב

אם כבר טוענים טענה שהיא לאו דווקא נכונה. (ואם כל הכבוד למין היפה שאני באמת מעריץ, אני לא אישה.)

למעלה