בשביל מתחיל - איזה הפצת לינוקס כדאי להתקין? וכן מה מגבלות

me1221

New member
בשביל מתחיל - איזה הפצת לינוקס כדאי להתקין? וכן מה מגבלות

מחשב דרושים?
תודה רבה מראש.

einat162

New member
למה המחשב ישמש יותר? ועדיף שתעלה את הנתונים הטכניים

של המחשב המדובר - ועל פי זה להתאים הפצה ...

Xubuntu בגרסה החדשה (הפצה קלילה למחשבים חלשים מאוד) יכול לרוץ על פנטיום 4 עם 768MB זכרון RAM ו 10 ג'יגהבייט בכונן קשיח (מעבד בן יותר מ 10 שנים, זכרון מינורי, וכונן קשיח קטנצ'יק) .

me1221

New member
יש לי מחשב עם וינדוס XP מהירות 2G - אבל אני רוצה להתקין

את הגרסה החלשה (אם זה עדיף ללימודים וניסיונות) Xubuntu .
אז מאיזה קישור אני מוריד את זה?
אם יש קישור אחר ידוע להורדת לינוקס על גבי חלונות אז אשמח לקבל גם
את זה.
תודה רבה מראש.

einat162

New member
לפני התקנה - יש בלינוקס אפשרות לנסות מדיסק או USB

את מערכת ההפעלה - בלי להתקין. זה חשוב גם בגלל העדפה (Ubuntu יפה יותר ויזואלית בעיני ואילו Xubuntu מאוד מינימליסטית ומזכירה ויזואלית מערכות ישנות כמו חלונות 98 או 2000), וגם בגלל שאתה יכול לראות עם מה המחשב יכול להתמודד (הוא מריץ מדיסק או USB את מערכת ההפעלה כמו כונן קשיח, אבל בצורה הרבה יותר איטית, אם המחשב לא "מתמודד" הוא יראה הודעת שגיאה).
אם יש לך 2GB זכרון ראם RAM - זה המון ויכול להריץ בקלילות את UBUNTU החדש (14.04). צריך להתרגל לאובונטו, במיוחד כשבאים מחלונות של מייקרוסופט, אבל בעצם זה נכון לכל הפצה של לינוקס...
אני לא יודעת מה שאר הנתונים הטכניים של המחשב שלך- אבל בהתחשב שלוח האם תומך ב 2 ג'יגה אני מנחשת שהוא יתמוך בהכל.

einat162

New member
הודעה נפרדת עם כמה דגשים -

1) ממליצה לך בחום לנסות קודם מדיסק און קי ורק ככה לבחור מערכת ולהתקין (קח בחשבון שהיא תהיה איטית כשהיא לא מותקנת על המחשב עצמו). בשונה מדיסק, אתה יכול לשים מערכת אחת ולנסות, לא אהבת? למחוק ולשים חדשה על ההתקן, לא אהבת? למחוק את ההתקן הנייד ולנסות אחת אחרת. זה יותר אפקטיבי מלחפש תצלומי מסך בגוגל של איך המערכת נראית ולבחור אחת "על עיוור".

2) לכל הפצה של לינוקס יש גרסה של 32 ביט ו-64 ביט בדיוק כמו חלונות. אתה צריך לדעת איזו גרסה של חלונות מותקנת אצלך (XP של 32 או XP של 64). למרות שאם אתה מריץ מדיסק און קי אז אתה יכול לראות אם הוא לא יריץ 64. לי למשל זה לא משנה, אני חיה עם הגרסאות של 32 בשלום (אונבונטו על הלפטופ, קסובונטו על המחשב בסלון).

3) לא ניסיתי- אבל ככל שידוע לי אי אפשר להריץ את לינוקס על חלונות. מה שכן, אפשר להתקין עם. כלומר להתקין כמה מערכות הפעלה על אותו כונן קשיח (או כמה כוננים קשיחים לצורך העניין), וכשמדליקים את המחשב בוחרים באיזו מערכת הפעלה להשתמש כל פעם. חשוב שאדם שיודע מה הוא עושה יבצע את ההתקנה, כי אפשר בטעות למחוק את XP (זה לא מסובך, רק צריך לשים לב לשאלה באנגלית בזמן ההתקנה - האם להתקין לצד או במקום מערכת ההפעלה הקיימת?).

4) את הכל מורידים מהאתר הרשמי של לינוקס, ויש גם מקורות אחרים (האתר שלהם מספק כי בד"כ יש כמה מקורות לכל הפצה).

למעלה