הודעה נפרדת עם כמה דגשים -
1) ממליצה לך בחום לנסות קודם מדיסק און קי ורק ככה לבחור מערכת ולהתקין (קח בחשבון שהיא תהיה איטית כשהיא לא מותקנת על המחשב עצמו). בשונה מדיסק, אתה יכול לשים מערכת אחת ולנסות, לא אהבת? למחוק ולשים חדשה על ההתקן, לא אהבת? למחוק את ההתקן הנייד ולנסות אחת אחרת. זה יותר אפקטיבי מלחפש תצלומי מסך בגוגל של איך המערכת נראית ולבחור אחת "על עיוור".
2) לכל הפצה של לינוקס יש גרסה של 32 ביט ו-64 ביט בדיוק כמו חלונות. אתה צריך לדעת איזו גרסה של חלונות מותקנת אצלך (XP של 32 או XP של 64). למרות שאם אתה מריץ מדיסק און קי אז אתה יכול לראות אם הוא לא יריץ 64. לי למשל זה לא משנה, אני חיה עם הגרסאות של 32 בשלום (אונבונטו על הלפטופ, קסובונטו על המחשב בסלון).
3) לא ניסיתי- אבל ככל שידוע לי אי אפשר להריץ את לינוקס על חלונות. מה שכן, אפשר להתקין עם. כלומר להתקין כמה מערכות הפעלה על אותו כונן קשיח (או כמה כוננים קשיחים לצורך העניין), וכשמדליקים את המחשב בוחרים באיזו מערכת הפעלה להשתמש כל פעם. חשוב שאדם שיודע מה הוא עושה יבצע את ההתקנה, כי אפשר בטעות למחוק את XP (זה לא מסובך, רק צריך לשים לב לשאלה באנגלית בזמן ההתקנה - האם להתקין לצד או במקום מערכת ההפעלה הקיימת?).
4) את הכל מורידים מהאתר הרשמי של לינוקס, ויש גם מקורות אחרים (האתר שלהם מספק כי בד"כ יש כמה מקורות לכל הפצה).