בשביל hunter - איך למצוא שחקנים..

tomash11

New member
בשביל hunter - איך למצוא שחקנים..

...בשביל קבוצות חלשות/בינוניות מליגות נמוכות. קודם כל, כמו שאמרתי, מדובר בעיקר על קבוצות שהן חלשות וזקוקות לחיזוק בלפחות שליש מהעמדות. בדרך כלל מתאים לקבוצות שהן מליגות האמצע ומטה ולקבוצות שהתקציב שלהן הוא עד רבע מליון דולר. דבר ראשון- ההחתמה הכי קלה לביצוע: שחקנים חופשיים את השחקנים האלה הכי קל להחתים מהסיבה הפשוטה שאתה לא צריך לשלם עליהם כלום לאף אחד, ככה שגם אם אין לך שקל על התחת תוכל לפחות לנסות, ויתרון שני הוא שאתה לא צריך הסכמה של אף קבוצה...לפעמים שחקן עולה שקל וחצי אבל הקבוצה שלו החליטה שעוד שבעים שנה זה יהיה השחקן הכי גדול שלה ולא יעזור בית דין היא לא משחררת אותו...במקרה של שחקן חופשי אין בעיה כזו. איך מוצאים אותם? נכנסים לחיפוש של שחקנים ואנשי סגל. פותחים את התפריט של החיפוש, ואז נפתח חלון שבו יש שני חלונות בעצם- חיפוש לפי נתוני שחקן (31 נתונים שיכולים להיות כל אחד מ1-20), וחיפוש לפי עלות שחקן, גיל, סטטוס (למכירה, להשאלה) ועוד... ההצלבות של כל אלו אמורות למצוא לנו שחקנים. אני לא רוצה לסבך יותר מדי אז נפנה מיד לאיזה הצלבות צריך לעשות לדעתי. לצורך קלות הדיבור, נקרא לחלון שבו הגיל והעלות וכולי- החלון הראשון, ולחלון בו נמצאים הנתונים- החלון השני (הערה חשובה- בחלון של הנתונים בסוף מופיע לך נניח 24/12, זה אומר שבחרת 24 נתונים ומתוכם הוא ימצא לך את כל השחקנים שיש להם לפחות 12 נתונים תואמים מתוך ה24 שבחרת...יש ?) אז ככה: בחלון הראשון הולכים לעלות- ושמים את זה על FREE בחלון השני, שמים את כל הנתונים על 12. בסוף תראה שמופיע לך 31/31, זוכר מה זה אומר?...נכון, שהוא יעלה את כל השחקנים שיש להם 31 נתונים מ12 ומעלה. מכיון שקשה לי להאמין שיש שחקן חופשי כזה בשוק בכלל...אנחנו נרד לאט לאט עם הדרישות ונחפש כאלה שיש להם 30 מתוך 31, 29 מתוך 31, וכולי. עד שיופיע לנו שחקן. השחקן שיופיע הוא כזה שתואם את ההצלבות ששמנו- הוא יהיה חופשי, כלומר בחינם, ובנוסף (אם נניח שהגענו אליו כשיש 15 מתוך 31), יהיה לו 15 נתונים שהם לפחות 12. הסיבה שאני בוחר ללכת על הרבה פרמטרים אבל יחסית נמוכים מאשר ללכת על מעט נתונים אבל גבוהים (כמו לחפש שחקנים נניח שיש להם לפחות חמישה נתונים של 20), זה בגלל שלקבוצות שצריכות חיזוק באופן דחוף, אני אישית מעדיף לצרף שחקנים שהם מגוונים מבחינת היכולות שלהם (לאו דוקא מבחינת התפקיד במגרש...), וחיפוש של הרבה נתונים אבל נמוכים, נותן לי את זה. כמו כן, חיפוש לפי נתונים מאד מסוימים, כאלה שנחוצים רק לשוערים או לחלוצים (כמו הנדלינג או פינישינג), זה כבר חיפוש של שחקנים מנוסים יותר במנג´ר ואני מניח שהם לא צריכים את המדריכון הזה... אז בלי לבלבל יותר מדי את המח...נמשיך: בגדול, אחרי שעשינו את החיתוכים האלה והחיפוש מתחיל להעלות לנו שחקנים, אנחנו פשוט נכנסים לפרטים שלהם ובודקים אותם אחד אחד...במנג´ר 01-02 יש גם סקאוטים ואפשר לשלוח סקאוט לראות את השחקן (אם הוא חופשי, סביר להניח שזה לא יעיל כל כך כי הוא לא משחק...למרות שלפעמים הוא בחינם אבל עדיין נמצא בקבוצה כי היא פשוט לא האריכה לו את החוזה). במנג´ר 99-98 הייתי מחתים לפי בחינה של הנתונים של כל אחד ולפי אינטואיציה...לפעמין עובד ולפעמים לא.. אם מבחינת פרמטר הגיל מסמנים גם גיל של 31 ומעלה, ניתן מדי פעם לתפוס איזה שחקן גדול שבדיוק שוחרר מהקבוצה שלו, ולפעמים הם מסכימים לבוא לשחק אצלך בהרבה פחות כסף ממה שהם התרגלו (רק בגלל שאין להם קבוצה...) ולפעמים שווה גם לפתות אותם בהצעה להיות שחקן/מאמן...מן תולעת כזו שמחכים שהם יבלעו ויבואו...:)) שחקני עבר גדולים יכולים לעשות המון בליגות נמוכות, גם בגלל שעדיין יש להם כדורגל מספיק טוב ובעיקר בגלל הנסיון שיש להם והאיכות שלהם כמנהיגים ומשפיעים על שאר הקבוצה שלך. הערה נוספת לעניין הנתונים שצריך לרשום: אני אישית רושם את כל הנתונים כ-10 או 12, ואז מוריד לאט לאט את מספר הנתונים שאני דורש (כאמור, בדרך כלל החל מ16 מתוך 31 מתחילים להופיע שחקנים). השיטה הזו טובה לא רק למקרה הזה אלא גם למקרה שאתה רוצה לחפש שחקנים טובים ואין לך כח או אתה לא יודע איזה תכונות חשובות לאיזו עמדה, פשוט תסמן הכל ותוריד לאט לאט את כמה נתונים מתוך כמה שסימנת צריך להיות לשחקן, ההבדל היחיד יהיה על כמה תשים כל פרמטר- בתור קבוצה גדולה, אני אחפש לפחות על 15-16, בינונית- 12-14, קטנות, עניות וכל שאר מוכי גורל - 10-12:)) אני מקווה שאת איך למצוא שחקנים חופשיים הצלחתי להסביר ככה שיבינו ולא ברברתי לכם יותר מדי מסביב...

קיר קמט

New member
יש בעיה

במנג´ר הנוכחי רב הסטטיסטיקות מוסתרות כשזה נוגע לשחקנים חופשיים. בשביל זה המציאו את ה-Trial. אם זה שחקן שלא מסומן לידו wtd (כלומר שהוא לא רצוי במועדונים אחרים) מומלץ להציע לו Trial (מבחנים, בעברית צחה.) , ואז במידה והשחקן יסכים , מקבלים שבועיים לחוות דעת על ביצועי השחקן. כמובן שהדבר המתבקש הוא לבקש את חוות דעתם של המאמנים , אבל לעשות משחקי אימון ולבדוק איך הוא מתאים לשיטה שקבעת בוודאי לא אמור להזיק. שחקנים חופשיים מומלצים - Cesar Sampaio Taribo West Paulo Nunes Dinei Alex Bunbury Victor Bonilla Victor Hugo Aristizabal (לא סגור אם כותבים ככה את השם משפחה...) עכשיו.. יש גם את ג´וזפ גווארדיולה.... שיש לי בעיה אישית איתו , הוא פשוט אפפעם לא סיפק אצלי את הסחורה.... אבל מבחינת ציונים , הוא כנראה הטוב ביותר בין השחקנים החופשיים מלבד טאריבו ווסט.

tomash11

New member
צודק אבל

לא כל השחקנים החופשיים מוסתרים, יש כאלה שרק חלק מוסתרים והחלק שמופיע מספיק טוב כדי להחתים אותם. כמו כן, זה נכון כמובן רק במקרה והוא משחק כשההגדרות של המשחק הן אכן להשתמש בהסתרת נתונים... השחקנים החופשיים היעילים יותר, הם שחקנים מבוגרים חופשיים או כאלה מגיל 26 ומעלה, ככה שלגביהם יש יותר מידע אם אני לא טועה... אבל ההערה שלך בהחלט במקום, לפעמים נתקלים בשחקנים שהם - נעלם...אבל- שים לב...שחקנים כאלה לא יופיעו לך בשיטת חיפוש שרשמתי...כי אתה מחפש נניח על פי מגוון פרמטרים, ושחקנים ללא פרמטרים לא יופיעו בכלל (כי חייב נניח להיות להם 15 נתונים מ10 ומעלה...). בכל מקרה אם אני כבר כאן תרשה לי להעיר עוד הערה- שגם אם שחקן נראה לכם בעייתי להשגה כרגע אבל בכל זאת מוצא חן בעיניכם, תמיד כדאי להכניס אותו לרשימה שלכם, מי יודע אולי יום אחד תוצר הזדמנות לקבל אותו בחינם או בזול או מי יודע...ואז חבל לא לדעת על זה...

tomash11

New member
סיפור קטן שקרה לי

במנג´ר 98-99 לקחתי את טלפורד מהליגה של החובבנים, ולמזלי בדיוק באותה שנה מי שהיה שחקן חופשי זה לא אחד מאשר ירום הודו חריסטו סטויצ´קוב...הצעתי לו להיות שחקן מאמן והוא הגיע ותרם המון גולים ואסיסטים במשך שנתיים לפחות...עליתי איתו שתי ליגות ואחר כך הוא נשאר מאמן בקבוצה. אני לא זוכר אם זה היה גם עם אותה קבוצה או קבוצה קטנה אחרת שאמנתי אבל כשהגעתי לליגה השניה עם איזה קבוצה, החתמתי באותו אופן את ג´ון הארטסון והוא כבש ימבה גולים, במקרה אחר החתמתי את בונימיר זנדן...והוא היה ענק פשוט...אפילו מכרתי אותו ברווח קטן אחרי שנתיים...

zidane4444

New member
חברה אתם לא יודעים שאפשר........

בתחילת המשחק לעשות שלכל השחקנים יהיו סטטיתסטיקות ולא צריך לשלוח סקואט או לבחון אותם פשוט הנתונים כתובים כמו במנג´רים הקודמים אני אישית מעדיף כך

קיר קמט

New member
אבל זה לא כיף

איפה האתגר שבסקאוטינג..... יש דברים שזה כיף שישנם.

zidane4444

New member
כן חלק זה כיף ,שחקנים לא מפורסמים..

אבל שחקן כמו סיסה וואן דר וארט לשלוח סקואט כדי שיפתח לי את הנתונים שלו? זה לא שווה הם נורא מפורסמים ויש עוד כמה כאלה אז אני מעדיף בלי

tomash11

New member
איך למצוא שחקנים-2

אחרי שחפרנו וניסינו לפתות כל שחקן חופשי שנראה לנו, מן הסתם זה לא יספיק, או שלא הצלחנו, או שבכלל אתם אומרים לי עכשיו שתוק כבר ותתחיל להגיד לנו עוד דרך למצוא שחקנים כשאבא ואמא הנהלה מתקמצנים ונותנים לנו מסטיק במקום מליון דולר להביא איתו רכש... אז הנה החלק השני... השאלת שחקנים גם כאן נשתמש באותו תפריט של חיפוש והצלבות כמו מקודם, רק שעכשיו, נוריד את האופציה של FREE , כי אם אנחנו משאילים שחקן לא ממש מעניין אותנו כמה הוא עולה (נכון שאם הוא עולה 20 מליון סביר להניח שהוא לא ירצה אותנו אבל תמיד שווה לנסות...). מה שכן, נלך להיכן שיש אפשרות לחפש לפי listed, for loan וכאלה, ונסמן את- for loan. זה אומר שהשחקן הזה מועמד להשאלה ע"י הקבוצה שלו כלומר, שמבחינתה, סביר להניח שתקבל הסכמה להשאיל את השחקן ואז זה רק שאלה של העניין שהשחקן מגלה בך... ושוב, נשחק עם הנתונים בחלון השני, כאן כבר אפשר לנסות לחפש שחקנים איכותיים יותר, לסמן את הנתונים על 14 ולא על 10-12, כי כאן בעצם אפשר לקבל שחקנים איכותיים מאד יחסית בזול. גם כאן נתחיל לרדת לאט לאט, 31 מתוך 31 וכולי כמו מקודם...עד שמופיעים שחקנים. מכיון ששחקנים להשאלה הם בדרך כלל צעירים אז לא נקבל תותחי עולם אבל יש מציאות ולא מעט כאלה ושווה לנסות. אני בעקרון, מתמקד בארבעה חמישה שהכי קורצים לי ומציע עליהם השאלה, ורק אחרי שאני לא מצליח אני מנסה עוד ארבעה חמישה. הסיבה שאני עושה את זה היא טכנית- בהרבה קבוצות אי אפשר להשאיל יותר ממספר נתון של שחקנים (באנגליה אני חושב שזה גג חמישה לעונה). ככה אם נניח תציע לעשרה שחקנים השאלה, והחמישה המעפנים יסכימו לפני החמישה הטובים....נדפקת. לא תוכל להשאיל עוד שחקנים...אז יש כאן דילמה קטנה, מצד אחד למהר כדי שאחרים לא יקחו לך אותו ומצד שני לא למהר מדי כדי שהוא לא יתפוס מקום של שחקן יותר טוב שיכלת להביא ולא הבאת בגלל המגבלה הטכנית הזו... הערה חשובה לגבי השאלות שחקנים- שימו לב שהתקופה להשאלת שחקנים היא בדרך כלל חופפת אם אני לא טועה לחלון הזמן שבו אפשר לבצע העברות מקבוצה לקבוצה כלומר מכירת שחקנים. בתחילת עונה יעיל מאד לחפש שחקנים להשאלה, זה יעיל פחות באמצע העונה כי בדרך כלל הטובים כבר נחטפו בתחילת העונה. כלומר, עניין ההשאלה שווה מאמץ בעיקר בתחילת עונה ולא במהלכה (באמצע עונה לא תוכלו להשאיל שחקן). שימו לב גם למגבלות טכניות כמו בפרמייר ליג למשל שאי אפשר להשאיל ממועדון אחד למועדון אחר מאותה הליגה... ועוד הערה קטנה בנוגע לשחקנים החופשייפ- הם, בניגוד לשאר ההעברות, יכולים לעבור בדרך כלל בחלונות זמן רחבים יותר, לכן שווה לפעמים להכניס לרשימת הפרטית שלך שחקנים גדולים לפני סיום קריירה כי לפעמים משחררים אותם באמצע העונה ואפשר להחתים אותם מיד...

tomash11

New member
איך למצוא שחקנים -3

טוב, עכשיו אני מגיע לקטע הכי ברור מאליו שלא ממש דרוש לו הסבר... קנית שחקנים פה זה הכי קל...שיטת החיפוש היא אותה שיטה... בגלל שאני מניח שמי שצריך לגרד את הרצפה בשביל שחקנים אין לו הרבה כסף, אז עדיף להתחיל בכל השחקנים שהם LISTED ולנסות לראות אם מישהו מהם לטעמך ויסכים להגיע... כמו כן, יש אופציה, אם אין כסף כל כך, לנסות להציע השאלה לשחקן שהוא רשום למכירה, אמנם יש קבוצות שיסרבו לך, אבל מדי פעם קבוצות יסכימו (כי אתה חוסך להם את העלות שלו ותמיד הרי אפשר למכור אותו בסך הכל...) , ולפעמים גם השחקן יסכים (אם הוא רוצה לעזוב את המועדון או שהוא מאוכזב מזה שהוא לא משחק, הוא לפעמים יעדיף לשחק בליגה נמוכה יותר אבל לשחק). אז שווה לנסות... באיך למצוא שחקנים למכירה אני לא מרחיב כי אני מניח שכולם יודעים את זה... חפירות ארכיאולוגיות הגענו לחלק המתיש והמענה שאני קורא לו חפירות ארכיאולוגיות. פרט לאופציה הפשוטה לשלוח את הסקאוטים שלך לארבע כנפות תבל ולהגיד להם שאם הם לא חוזרים עם שחקנים טובים אתה אוטם להם את הבית ושובר להם תעצמות, אז יש אופציה לנסות להיות סקאוט בעצמך... זה עבד לי לא רע במנג´ר 99-98, ואני מקווה שזה יעבוד גם במנג´ר הזה. בגלל שהמנג´ר לא מציג בפניך את כל השחקנים שבאמת קיימים במשחק כשאתה עושה חיפוש שחקנים, יש הרבה שחקנים טובים שלא יעלו לך בחיפוש ושווה לך לגרד את הקרקע ולנסות לחפש אותם. האפשרויות הן בלתי נדלות ואני אתן כמה דרכים: ללכת לליגה נמוכה יותר (ככה שסביר להניח שהשחקנים שם ירצו להתקדם בקריירה אליך) ולבדוק בנתונים הסטטיסטיים מי השחקנים עם הרייטינג הגבוה ביותר, ולבדוק אחד אחד אם במקרה מישהו מהם למכירה או להשאלה או עומד לסיים את החוזה שלו בסוף השנה (אם הוא עומד לסיים אבל עדיין אי אפשר להחתים, פשוט תכניסו אותו לרשימת מנג´ר שלכם והמנג´ר יתן לכם תזכורת כשיהיה אפשר להחתים אותו). רובם של השחקנים לא יתאימו לכם אבל כמו בשוק הכרמל...הולכים כל היום ברגל, מזיעים, נוברים, ובסוף מוצאים כמה דברים טובים ונורא בזול וזה משתלם מאד. אפשר לעשות את זה בכל ליגה שאתם חושבים שממנה שחקנים ישמחו או יש אפשרות שירצו לבוא לליגה שלכם. למנג´רים של קבוצות גדולות אני ממליץ לעשות את זה לגבי ליגות בדרום אמריקה וליגות דרגה ב´ באירופה, משם כל סקורר מחונן כמעט ישמח לבוא ובכסף קטן... אפשר גם להכנס לרשימת הקבוצות של ליגה מסוימת ולעבור קבוצה קבוצה, ולחפש שחקנים בתפקידים מסוימים. לדוגמה: להכנס לליגה האיטלקית הראשונה, לסמן בצד פילטר שיתן לי רק שוערים ולהכנס בכל קבוצה לכל שוער שהוא למכירה או השאלה ולראות מה המחיר שלו, מה הנתונים, ואם בכלל הוא מעניין אותי...מתוך 20 קבוצות בערך, סביר להניח שיימצא משהו מעניין...אני עושה את זה עם חלוצים, קשרים, כל תפקיד שהוא. דןגמה אחרת- אם מחפשים נניח חלוץ טוב לשנה הבאה לחיזוק בכסף קטן, להכנס לכל הקבוצות בליגה מסוימת (איזה שנראית לכם) אחת אחרי השניה, לסמן בצד פילטר שייתן לכם רק חלוצים, מצד שמאל לעשות פילטר שייתן לכם את מתי החוזה פג, ולהביט על כל אלה שהחוזה שלהם ייגמר בסוף השנה...כל מי שנראה לכם, או לנסות להחתים או להכניס לרשימה המקוצרת כדי שהמשחק יזכיר לכם לנסות להחתים אותו חצי שנה לפני תום החוזה... בכלל שחקנים שהחוזה שלהם עומד לפוג יכולים להמצא גם ע"י החיפוש בחיפוש שחקן וסגל... זה רק חלק מהשיטות, בשינויים קלים הן מתאימות גם למנג´רים קטנים וגם לגדולים, מכל מיני קבוצות...מקווה שהארתי משהו מהאפלה...:))

פ י ט

New member
עצה לחיפוש שחקנים

למי שמאמן קבוצות בינוניות או קבוצות קטנות אני ממליץ בחיפוש לחפש קבוצות ברוסיה או בלרוס כמו שחטייר ושם יש בכל קבוצה עד איזה 10 שחקנים לחצי מהם אין נתונים תעשו עליהם סקאוט ויש שם שחקנים גדולים שיכולים לשנות קבוצה הבעיה היא שהם זרים ושחלק מהם קשה מאוד להשיג אבל תתעקשו כי זה שווה

Kieron Dyer

New member
מה עם....

נגיד באנגליה הסיכויים שהם יקבלו אשרת עבודה קלושים...

tomash11

New member
באנגליה...

אם אתה קבוצה חלשה באנגליה מליגה שניה ומטה ורוצה חיזוק, מילת המפתח שלך זה השאלות בתחילת עונה. חמש השאלות נכונות מקבוצות מהפרמייר ליג יכולות לעשות את כל ההבדל בין קבוצה חזקה שתתמודד על עליה או תשרוד בכבוד ובין קבוצה שתהיה בסרט מלחמה נגד ירידה כל העונה או תהיה נמושה שמקבלת בראש... באנגליה אני ממליץ לחרוש את השחקנים החופשיים המבוגרים בכלל העולם, כשהם שחקני עבר מפוארים גם בדרך כלל יש להם מספיק משחקים בינלאומיים והם כן יקבלו רשיון... כאמור, להשתמש בהשאלות גם ובנוגע לחרישה של ליגות בשיטה הארכיאולוגית, את זה צריך לעשות בעיקר בליגות האנגליות מעליך ומתחתיך ואפילו בליגה שלך עצמך כדי למצוא אולי איזה שחקן מתוסכל וטוב שבסוף עונה ישמח לעבור אליך. אפשר להביט על היתרון באנגליה, שהחיפושים שלך הם יותר ממוקדים בגלל המגבלות של שחקנים זרים. צריך גם לזכור שההגבלות הן לא על שחקנים מערב אירופאים...כאלה אם מוצאים בזול או בחינם אפשר להביא.

pj ladd

New member
רגע.....

אתם מץכוונים שלא רואים את ה- stamina passing וכאלה? כי אם כן אפשר לשנות את זה בהתחלה

למעלה