בשבת יהיה קר מתכון לטיבית עיראקי
3 כוסות אורז ועוד 3/4 כוס (למילוי)
2 בצלים קצוצים
2 כפות גדושות רסק עגבניות
1/2 4 כוסות מים קרים
עוף שלם רצוי ללא קרעים בעור
חזה עוף חתוך לרצועות או קוביות
קורקבנים חתוכים לשניים
ניתן גם להוסיף כנפי עוף חצויות
ניתן להוסיף לבבות
(בשום אופן לא כבדים!!!!)
1/2ככפית פלפל שחור
1/2 כפית הל
1/2 כפית קינמון
כפית מלח
למילוי העוף
3/4 כובס אורז
1 כוס מים
1 בצל קצוץ ומטוגן
כפית גדושה רסק עגבניות
1/2 כפית פלפל שחור
1/2 כפית מלח
כפית פפריקה
1/2 כפית הל
1/2 כפית קינמון
מעט מרצועות העוף
מטגנים את הבצל עד שיזהיב(_ואפילו מעט יותר אבל שישאר רך ולא יתיבש)
מוסיפים את התבלינים על אש קטנה ובוחשים הייטב
מוסיפים את הרסק עד קבלת מרקם משחתי בסיר
1/2 4 כוסות מים קרים מערבבים הייטב
מוסיפים את 3 כוסות האורז השטופים מערבבים מגבירים את האש עד קבלת בועות כמו הרי געש קטנים מתחתית סיר האורז
מנמיכים את הלהבה סוגרים את המכסה ל15 דקות(במצב הזה נקבל את האורז חצי מוכן)
לוקחים סיר נוסף שוטפים הייטב את 3/4 כוס האורז
מטגנים את הבצל
מוסיפים את התבלינים
מוסיפים את הרסק
מוסיפים את המים
מוסיפים את האורז וחתיכות החזה
מבשלים כ10 דקות ומורידים מהאש
מחכים שהאורז למילוי יתקרר מעט
מכניסים לתוך העוף את האורז ותופרים (ניתן לסגור עם קיסמים)
פותחים את סיר האורז מזיזים במרכז את האורז המבושל חלקית ומכינים מקום לעוף
מניחים את העוף וגורפים את האורז מהצדדים ומצמידים לעוף
מפזרים עוד מעט מכל תבלין על העוף והאורז
סוגרים את המכסה ולתנור בחום של 100 מעלות לכל הלילה
ממליץ בשלב מסויים בלילה לבדוק את האורז בסיר במקרה ויבש מעט להוסיף עוד כוס מים רותחים בהזלפה מסביב
המלצה שלי
להפריד את העור של העוף מגוף העוף ולתחוב פנימה גם חלק ממילוי האורז
השילוב של הנוזלים אשר מפריש העור והאורז ישתבח
3 כוסות אורז ועוד 3/4 כוס (למילוי)
2 בצלים קצוצים
2 כפות גדושות רסק עגבניות
1/2 4 כוסות מים קרים
עוף שלם רצוי ללא קרעים בעור
חזה עוף חתוך לרצועות או קוביות
קורקבנים חתוכים לשניים
ניתן גם להוסיף כנפי עוף חצויות
ניתן להוסיף לבבות
(בשום אופן לא כבדים!!!!)
1/2ככפית פלפל שחור
1/2 כפית הל
1/2 כפית קינמון
כפית מלח
למילוי העוף
3/4 כובס אורז
1 כוס מים
1 בצל קצוץ ומטוגן
כפית גדושה רסק עגבניות
1/2 כפית פלפל שחור
1/2 כפית מלח
כפית פפריקה
1/2 כפית הל
1/2 כפית קינמון
מעט מרצועות העוף
מטגנים את הבצל עד שיזהיב(_ואפילו מעט יותר אבל שישאר רך ולא יתיבש)
מוסיפים את התבלינים על אש קטנה ובוחשים הייטב
מוסיפים את הרסק עד קבלת מרקם משחתי בסיר
1/2 4 כוסות מים קרים מערבבים הייטב
מוסיפים את 3 כוסות האורז השטופים מערבבים מגבירים את האש עד קבלת בועות כמו הרי געש קטנים מתחתית סיר האורז
מנמיכים את הלהבה סוגרים את המכסה ל15 דקות(במצב הזה נקבל את האורז חצי מוכן)
לוקחים סיר נוסף שוטפים הייטב את 3/4 כוס האורז
מטגנים את הבצל
מוסיפים את התבלינים
מוסיפים את הרסק
מוסיפים את המים
מוסיפים את האורז וחתיכות החזה
מבשלים כ10 דקות ומורידים מהאש
מחכים שהאורז למילוי יתקרר מעט
מכניסים לתוך העוף את האורז ותופרים (ניתן לסגור עם קיסמים)
פותחים את סיר האורז מזיזים במרכז את האורז המבושל חלקית ומכינים מקום לעוף
מניחים את העוף וגורפים את האורז מהצדדים ומצמידים לעוף
מפזרים עוד מעט מכל תבלין על העוף והאורז
סוגרים את המכסה ולתנור בחום של 100 מעלות לכל הלילה
ממליץ בשלב מסויים בלילה לבדוק את האורז בסיר במקרה ויבש מעט להוסיף עוד כוס מים רותחים בהזלפה מסביב
המלצה שלי
להפריד את העור של העוף מגוף העוף ולתחוב פנימה גם חלק ממילוי האורז
השילוב של הנוזלים אשר מפריש העור והאורז ישתבח
