בשבת יהיה קר מתכון לטיבית עיראקי

פוקסי99

New member
בשבת יהיה קר מתכון לטיבית עיראקי

3 כוסות אורז ועוד 3/4 כוס (למילוי)
2 בצלים קצוצים
2 כפות גדושות רסק עגבניות
1/2 4 כוסות מים קרים
עוף שלם רצוי ללא קרעים בעור
חזה עוף חתוך לרצועות או קוביות
קורקבנים חתוכים לשניים
ניתן גם להוסיף כנפי עוף חצויות
ניתן להוסיף לבבות
(בשום אופן לא כבדים!!!!)
1/2ככפית פלפל שחור
1/2 כפית הל
1/2 כפית קינמון
כפית מלח

למילוי העוף
3/4 כובס אורז
1 כוס מים
1 בצל קצוץ ומטוגן
כפית גדושה רסק עגבניות
1/2 כפית פלפל שחור
1/2 כפית מלח
כפית פפריקה
1/2 כפית הל
1/2 כפית קינמון
מעט מרצועות העוף

מטגנים את הבצל עד שיזהיב(_ואפילו מעט יותר אבל שישאר רך ולא יתיבש)
מוסיפים את התבלינים על אש קטנה ובוחשים הייטב
מוסיפים את הרסק עד קבלת מרקם משחתי בסיר
1/2 4 כוסות מים קרים מערבבים הייטב
מוסיפים את 3 כוסות האורז השטופים מערבבים מגבירים את האש עד קבלת בועות כמו הרי געש קטנים מתחתית סיר האורז
מנמיכים את הלהבה סוגרים את המכסה ל15 דקות(במצב הזה נקבל את האורז חצי מוכן)

לוקחים סיר נוסף שוטפים הייטב את 3/4 כוס האורז
מטגנים את הבצל
מוסיפים את התבלינים
מוסיפים את הרסק
מוסיפים את המים
מוסיפים את האורז וחתיכות החזה
מבשלים כ10 דקות ומורידים מהאש
מחכים שהאורז למילוי יתקרר מעט
מכניסים לתוך העוף את האורז ותופרים (ניתן לסגור עם קיסמים)

פותחים את סיר האורז מזיזים במרכז את האורז המבושל חלקית ומכינים מקום לעוף
מניחים את העוף וגורפים את האורז מהצדדים ומצמידים לעוף
מפזרים עוד מעט מכל תבלין על העוף והאורז
סוגרים את המכסה ולתנור בחום של 100 מעלות לכל הלילה
ממליץ בשלב מסויים בלילה לבדוק את האורז בסיר במקרה ויבש מעט להוסיף עוד כוס מים רותחים בהזלפה מסביב

המלצה שלי
להפריד את העור של העוף מגוף העוף ולתחוב פנימה גם חלק ממילוי האורז
השילוב של הנוזלים אשר מפריש העור והאורז ישתבח

 
פוקסי בוקר טוב.החזרתה אותי למושב

בוקר טוב.
כפי שכתבתי החזרתה אותי למושב כאשר העופות היו חופשים בחצר וטעמם גן עדן.
זכור לי שאמי ז"ל היתה מעמידה סיר גדול על פתיליה ושבת לקראת הצהרים אבא היה חוזר מבית הכנסת ואז אמא שמה הסיר במרכז השולחן.
והינו ממתנים כל אחד בתורו לקבל את המנה ואז היה מתגלה בתחתי הסיר החלק השרוף וזאת היתה חגיגה אחת גדולה כל אחד קיבל חתיחה והקטן ביותר קיבל את המנה הגדולה .
לא קראתי על הביצים זה היה חובה כל הסיר בחלקו העליון היה מלא ביצים ושהיו שחומות טעימות חבל"ז
איפה הימים ההם?
מאיר כרמיאל
 

shron17

New member
תיארת יפה,את התקופה, תמיד דרך אוכל של אימא,,

אנו חוזרים למחוזות ילדות מופלאים.
זיכרון שמראה כמה עוצמה יש לאוכל.
 

shron17

New member
פוקסי ,כול הכבוד על מתכון הטיבית שנראה נפלא, וגם נזכרתי ,,

בקשר למתכון טיבית, כאשר גיסתי התחתנה ,לבעל למשפחה יוצאי- עיראק,
הדבר הראשון לאחר נישואיה,שהיא למדה מחמותה היה ,להכין טיבית לשבת,
בכדי שלבעלה יהיו זיכרונות מאוכל של אימא.
הטיבית הפכה למאכל האהוב עליה ,ומאז הפך להיות מוגש אצל גיסתי ,
בקביעות בכול שבת.(היא משתמשת בחזה עוף בלבד,וזה מאוד מאוד טעים.)
בכול מקרה פוקסי ,
המתכון שלך כנראה עשיר יותר בטעמים,בזכות תוספות הבשרים ,(כנפיים, לבבות קורקבנים),בהם אתה משתמש, בנוסף לחזה -העוף.
&nbsp
אכן,יופי של מתכון.
&nbsp
 

shron17

New member
לא מתייבש מכיוון ש,,

חזה העוף חתוך לרצועות ומוסתר במרכז האורז ,כלומר,מכוסה באורז- מכול הצדדים,
וכאשר הבישול נעשה בחום נמוך של פלטה,רק 100 מעלות חום בתנור,
וגם יש מספיק מים,כך שזה לא אמור להתייבש,אלא להיות עסיסי.
&nbsp
והיה אם בשלב מסוים,במקרה,ומכינים כמות גדולה ויהיו חסרים מעט מים ,
אז לאחר כמה שעות,בודקים ומזלפים על הכול עוד קצת מים רותחים,(כמו בחמין.)
&nbsp
 

ido214

New member
אני מהבוקר חולם על הטבית של שבת

אני אוהב שהאורז יוצא עיסתי עם מספיק נוזלים, פשוט תענוג
בהחלט נכין לשבת הקרובה
 

shron17

New member
תשובה לעידו, חזה עוף,או נתחים נוספים ,שהקליד פוקסי ,למעלה.

רצועות חזה עוף.
 
שבת שלא .ממש לא.

שבת שלום.
איך אומרים על הצבועים,הם אוכלים הכל גם עצמות.
לאחר שהינו ילדים הינו נהנים ללעוס את העצמות הרכות של העוף ולרוקן את התוכן.
כפי שאמרתי היו אלא עופות שגדלו בחצר .
לפעמים אמי היתה מכינה מברבור או אווז תלוי בכמות הנמצאים בשבת.
אגב גם גידלנו תרנגולי הודו ,מה שמצחיק הוא נקרא אצלנו טרקי כלומר תורכי.
ומי שלא ראה תהלוכה שלהם לא ראה דבר מרשים כילדים הינו מציקים להם ואז התגובה היתה קירקור מדליק בראש תמיד צעדו האבא והאמא ואחרהם כל הצאצאים
הינו כביכול שואלים אותם מתי פורים ואז בא בקירקור המרשים
נזכרתי כילדים הינו תופסים יונים ולוקחים לשחיטה והערב הינו כל הכיתה מתאספים בגבעה ליד הבית ומדליקים מדורה (כמובן שהמקום היה מבודד ,שלא ישרף לנו השטח,זה היה חשוב מאוד לנו )
כמובן שלא מותרים על תפוחי האדמה , לאחר שאש כבתה והיו גחלים הינו שמים את היונות על מין רשת ולאחר הצלייה החגיגה החלה ,תפוחי אדמה מפוייחם ולקינוח כמובן הבלוטים שנאספו והם הונחו על בגחלים צד (מענין הבלוטים הינו מתוקים ולא מרים שהיום יש בעצים ,השיחים היו כמעט בגובה שלנו בני 7-10 שנים
ירקות לא היה בעיה הרי עבדנו בקטיף מלפופנים ועגבניות (כל ארגז קיבלנו חצי לירה ) היו מצליחים למלא שני ארגזים כי הארגזים היו עשויים מקורות עץ והיו כבדים.
הלירה היתה מספיקה לתת בבית חצי לירה וחצי לירה היו עבור סוכריות (רק סוג אחד היה).
בענות הבציר הינו הולכים כמו כולם לבציר והתפקיד של הילדים היה לעלות ולדחוס את הענבים בכדי שבמיכל יכנסו כמה שיותר ,בעזרת טרקטור היו מובלים אותם ליקב בזיכרון,בסוף עונת הבציר היו ההורים שלנו מקבלים תלוש ל12 בקבוקי יין שנמסרו תמורת התלושים בחיפה.
מאיר כרמיאל.
 

shron17

New member
מאיר,אכן חוויות מרשימות היו לך ,,

היום הנוער כבר לא מבין איזה תקופה הייתה פה,,
שלא נדבר על איזה ערכי עבודה ומוסר היו אז.
ילדים גדלו לצד בעלי חיים ,עצי- פרי וכרם ענבים ,ואפילו הרוויחו כסף.
ימים יפים שחלפו מהעולם.
 
נראה מאוד טעים!


מעניין האם טעם של קינמון מודגש.. לא אוהבת טעם של קינמון עם בשר...
אבל שילוב מעניין.. סקרנית לטעום ולראות האם זה טעים קינמון עם בשר .. בהחלט רוצה לנסות מתכון כזה,
רק לא עם עוף שלם.
 

shron17

New member
ליסמין,לא חייבים קינמון,,

לא מכינים עם עוף שלם,
רצועות חזה -עוף יתאימו למתכון טיבית.
 

פוקסי99

New member
לא רק כתבתי גם הכנתי

השבת הכנתי סיר גדול של טיבית כמו במתכון ולפי תגובת הסועדים יצא נהדר עיראקי אמיתי (כמו אישתי)
ולכלתי הכנתי מרק רגל תימני
והמצחיק שאני פולני .
שבוע טוב לכולם
 
למעלה