בשבת נפרץ מחסום הפלטה בעליה למי עמי - אני גם בדרך לשיא .

ariasdo

New member
בשבת נפרץ מחסום הפלטה בעליה למי עמי - אני גם בדרך לשיא .

האתגר שלי זה לטפס את העלייה של ישראל ( נס הרים בפלטה על 52/24 ) ולזה אני צריך לחזור למשקל נורמלי ולהתאמן עוד לפחות 3 חודשים .
העיתוי חשוב במזג אוויר מתאם קצת רוח בגב זה אפשרי ( על הטריינר שהוא סוס יציב זה הרבה יותר קל ואני עולה זה בערך 10% יותר קל ) .

לגבי נתונים לעלייה למי עמי - זו עליה קלה/בנונית בקושי ( מיני נס הרים ) 5.1 ק"מ 305 מ' הפרש גובה 6% שיפוע ממוצע .
היא עליה רציפה זוויות משתנות אין גובה יורד למעט קטע קטן של 3%- % 4 שנותן מנוחה לרגלים .
ה.5 2 ק"מ האחרונים הם היותר תלולים מעל 7% עם קטעים של 10%-12% .
עבורי היא נוחה מאוד לאימון נחשבת קל"ב ( קרוב לבית ) והכי חשוב קרוב למסלולי הקירות שלי באום אל פחם .
.
בדרך כלל אני עולה על יחס העברה 2.05 (39/19) בשבת טיפסתי על 52/24 שזה יחס 2.16 זה קצת כבד יותר אבל בקצב איטי ממוצע 48-46- סיבובים בדקה .
הניסוי עבר בהצלחה בקטע האחרון הקשה יותר נאלצתי הרבה לזגזג .

באופני הקירות שלי יש קראנק 52/39 וקסטה גדולה 11-36 שגלגלי השנים הגדולים 28-32-36 מיועדים לקירות בהתאם לשיפועים. 20%-40%

היתרון הנוסף שיש לקסטה גדולה מול קראנק זה שגלגל שינים 24 נמצא במצב פולי הכוונה כמעט במרכז הקסטה ונמנעת הצלבה .

השיא הקיים בטיפוס פלטה נעשה על מעלה עקרבים 53/23 (יש חיכוך וזה הצלבה ) בעשור הקודם בערך ב 2006 ע"י רפי פלטה .
הקטע הרלוונטי בעקרבים זה רק 2.2 ק"מ אבל ממוצע תלול 11% .

נס הרים לדעתי יותר קשה בפלטה - בגלל האורך 5.6 ק"מ ממוצע - % 7.2 עם קטע של 2.5 ק"מ כ 9% .

זה אומנם אתגר מוזר ואין לזה חשיבות מבחינת יכולת רכיבה אבל זה אתגר שמתאם עבורי .

בארץ עשו מספר שיאים מוזרים ברכיבה בכביש שהם קשים מאוד גם מנטאלית . אני אתן כמה דוגמאות בסדר אקראי .
טיפוס נס הרים 27 פעמים ברצף ו 5 פעמים חרמון ע"י ארז
רכיבה ממטולה לאילת ובחזרה למטולה ע"י יאן
רכיבת ברווט 1200 ק"מ ע"י טל ורוכבי ברווט נוספים .

כל האתגרים הנ"ל לוקחים הרבה זמן והרבה כוח מנטאלי .

האתגר שלי קצר ולעניין (אני גם התעד זאת בסרטון אני גם הוסיף בקסטה מעצור שיעשה מגבלה לשרשרת לקפוץ ) .
( אני כבר עובד על זה בשקט הרבה זמן , ומספר פעמים שעשיתי בחודשים הקודמים במי עמי נכשלו בק"מ האחרון - אז למדתי מדיטציה ( להתנתק ולחלום ) תוך כדי הטיפוס ) .

אריה סדובניק

ariasdo

New member
מפה וגרף מפורט לדרך למי עמי - אחלה עליה לאימון ...

זה אחד העליות הנוחות והטובות במרכז / צפון - הכביש טוב אין כמעט תנועת מכוניות בשעות הבוקר יש קטעים מוצלים .
והעיקר שגומרים יש טעם לעוד .

( בחורף כאשר הראות טובה בחלק העליון בעליה רואים רחוק לכיוון צפן עד החרמון ) .

אריה סדובניק

ariasdo

New member
מומלץ - מסלול סיבובי , מפה וגרף - הכולל את מי עמי וקציר ...

במפה מסומן גם אופציה לנקודות תדלוק המסלול בכיוון השעון .

בנוסף אפשר לקבל ארוחת בוקר ערבית עשירה - גורמהבח"י שקלים ( גם בתקופת הרמדאן במקום שתיירים מגעים לביקור ) .
אבל צריך להגיע לנקודה הגבוהה ברכס 2 ק"מ ממי עמי – פארק אסכנדר 515 מ' מעל הים שזה הרכס הגבוהה בתוך אום אל פחם עם תצפית 360 מעלות .
הדרך להגיע נוחה מאוד זה ציר ראשי - למעט קיר ארוך ותלול בעליה לפארק .

אריה סדובניק

nachshon4

New member
מסלול מעניין, אבל

שתי שאלות:
בחלקו המסלול עובר את הגבול לפלשתין, האם אתה רגוע לגמרי ברכיבה שם?
2. על כביש 65 עצמו (כולל הרכיבה עליו מכפר קרע, לשני הכיוונים, האם בטוח ונוח לרכב?

ariasdo

New member
תשובות ...

הקו במפה לגבול הישן לא קיים בשטח זה סימון במפה של גוגל מקו לפני 67 .
בפועל גדר המערכת נמצאת ממזרח לקו הזה ובתוך התחום ממזרח למי עמי יש ישובים כמו טל מנשה חיננית ושקד
הרבה שנים קיימים וחיים בשיתוף עם בני הדודים יש תחבורה ציבורית למקומות הנ"ל .

יש רוכבים וגם קבוצות - מתאמנים שם ואפילו לאורך גדר המערכת זה יותר בצד מזרח ואני חושב שהם רגועים ומרגישים טוב .
( אני אישית רגוע גם בתוך אום אל פחם כולם מנופפים לי לשלום ומזמנים אותי לאכול ) .

כביש 65 בקטע הנ"ל ל 2 כיוונים זה כביש נוח מאוד דו מסלולי עם שולים מעל 2 מטר צריך להכיר את נקודות התורפה במקומות נקודתיים שהשולים צרים ,מקומות שיש רמזורים ופניות .
אני יוצא מהבית בכרכור דבר ראשון עושה חימום עד צ' אום אל פחם זה 17 ק"מ מישור בשיפוע עולה . שהפרש הגובה זה 200 מ' .

אני אישית מרגיש יותר בטוח בכביש דו מסלולי עם שולים אפילו שיש תנועת מכוניות מאשר בכביש חד מסלולי ללא שולים שתנועת המכוניות קטנה .

בנוסף בצומת כפר קרע יש מתחם גדול וארומה שעובדת 24 שעות כל השנה מדי פעם אני פוגש שם רוכבים שבאים להפסקה .

אריה סדובניק

nachshon4

New member
תודה

לגבי החשש, אין לי בעיה עם מקומות כמו אום אל פאחם, אני עצמי עושה את כל הקניות שלי בכפר קרע. יש לי חשש מאזורי הרשות הפלסטינית, וזה בעיקר כי אני לא מכיר. זה שנוסעים שם אוטובוסים זה לא משכנע (הרי הם נוסעים גם לקריית ארבע). מה שמשכנע זה שאתה רוכב שם, ואחרים רוכבים שם.
בקרוב אגיע לשם.

ariasdo

New member
משהוא כללי לגבי מסלולי רכיבה כל אחד מרגיש יותר בטוח בסביבה

שמוכרת לו וזה מצב טבעי - ולכן תמיד אני ממליץ לכל מי שמגיע מרחוק ולא מכיר לעשות סיבוב במכונית אין יותר טוב מלראות בעיניים . (זה מתאם לכל מקום שלא מכירים ).

המצב האידיאלי לרכיבה
- זה להתחיל מהבית כדי לא לבזבז זמן על נסיעה לנקודת ההתחלה לאלו שגרים במרכז הערים תלוי במקום זה קצת מסובך / וגם מסוכן תלוי גם בשעות .

הרבה פעמים אני עושה גיחות לצפון ולדרום ומבזבז זמן נסיעה להגיע לנקודת התחלה .

דוגמה להמחשה חברים שלי הרוסים גרים בנצרת היו מספר פעמים בשבוע רוכבים לעבודה בצפת ובחזרה מהעבודה - זה גם קשה וגם מורכבי וגם מסוכן .
לזה לא היה להם בעיה כי מוכר להם המסלול - אבל שהצטרפו אלי למקומות חדשים בעיקר בצפון - החשש ללא נודע היה זולג מהם .

אני אישית קצת הרפתקן ונגרר למקומות ללא בדיקה בעניים רק במפה דבר שלא מומלץ ( אבל מכין לעצמי גיבוי לשעת הצורך מונית בכוננות ) .

בפעם הראשונה שרכבתי למקום מבודד מסוכן בטיחותית וגם קשה היה למפעלי ציין בדרום זה סוף העולם שמאלה
היה לי חשש בטיחותי מהלא נודע וממה שראיתי - פול טריילרים נוסעים מהר הלוך ושוב .

אריה סדובניק

YotamKa

New member
נשיא תורכיה לשעבר סולימאן דמירל אמר שבמזרח

התיכון אם אתה לא מוזמן לארוחה, סימן שאתה חלק מהתפריט.

אני מאחל לך שתושבי אום-אל-פאחם ימשיכו להזמין אותך לארוחות עד 120.

ItsikH

Member
כביש 65 הרבה יותר בעייתי מהקטע שמעבר לקו הירוק
ובקרוב המצב יחמיר בהרבה כי תוכנית השדרוג של הקטע ביודעין ובמוצהר מתעלמת מרוכבי אופניים.
בקטע שמעבר לקו הירוק מתאמנים רוכבים רבים. אמת שהיתה שם תאונת פגע וברח קטלנית לא מזמן, והועלו חשדות לרקע לאומני, אבל להערכתי אין סיבה להעריך כך.

ariasdo

New member
בונוס לשדרוג הקושי בדרך למי עמי - שילוב העלייה של אל מועלקה

קטע כביש מגביל לכביש של מי עמי קטע שמתחיל בתוך וואדי - באורך כ 1 ק"מ שיפועים מישתנים עם ממוצע בערך 13%
אפשר לראות בעניים בין עצי החורש מצד ימין כאשר עולים בכביש למי עמי וממש מרגשים את עומק הוואדי .
( הקטע קשה יותר מכל קטע בעליות הקשות הסטנדרטיות בארץ ודורש הילוך קל ) .

בדרך כלל בסטנדרט שם לא רוכבים - אבל זה קטע ממש יפה מוצל ע"י חורש ואתגר לטיפוס .

מי שאוהב חלווה ביתית בטעמים יזכה בקינוח טעים במקום באל מועלקה .

אריה סדובניק

ariasdo

New member
ארז טיפס בנס הרים 27 פעמים זה דבר שונה מטיפוס נג"ש

זה בטוח ברור לך ולאחרים אני מניח שארז שהוא גם אלוף ישראל מסטר פרו וגם בגיל צעיר27 ובכושר טוב
יעשה נג"ש בנס הרים בערך 18 דקות הוא לא קל משקל כמו המטפסים הטבעים אני מניח שלנג"ש השתמש ביחס -25- 39/23 נראה לי אידאלי עבורו .

בטיפוס אברסט של 27 פעמים הוא עשה עם 39/28 קראנק ואטים שנותן לו שליטה על מצב הדלק .
כל טיפוס היה בערך 25-26 דקות .
מה שאני כותב מבוסס על זיכרון והבנה מקווה שזה הכי דומה למצב .

מה שאני רוצה לעשות כשיא לא קשור למהירות אלה יחס העברה כבד 52/48 = 34/15~ זה יחס כבד מול העליה מפורסמת בגיל מבוגר מעל 60 .

בעבר בעשור הקודם טיפסתי על 39/21 שזה נחשב לכבד בנס הרים וביום טוב בשיא כושר - ( עשיתי כ 22 דקות ) ואני מוגבל בסל"ד .

לצורך ק:מ השיא הרשמי זה 15.56של הטראטלט אלתרמן ויש עוד מספר רוכבים שנגעו ב16 דקות .

הרוכב הזקן הכי מהיר עופר פוזנר בגיל 60 פלוס עולה בערך ב 20 דקות

מלך הטרס אלפ לני בגיל כ 53 עולה בערך 18.45 דקות

אלוף המבוגרים לגלאי 50 פלוס אורי בגיל 56 בערך 18.35 דקות

בגיל שלך עד 50 עד 18 דקות הטובים ( גאי חלמש עורך ביקפאנל עשה 18.35 ~ דקות

רוכב מוכר מהפורום יותם קופמן לא בתחרות רשמית עשה בגיל מתחת ל 40 כ 18,50 דקות

לי יש חושים מחודדים ויכולת טובה לתת הערכה
אתה לפי היכולת שהיה לך ברכיבה מהקריות לחרמון ובחזרה .לי זה מספיק להבין מה זה פוטנציל
יש לך גם את אקס פקטור אומנם אני לא שופט רשמי אבל לדעתי אתה מתאם לטיפוס לך על זה כיעוד בחיים .

עוד דבר לדעתי תחריות במסלולי סיבובים בארץ לא מתאמות לפוטנציל שלך - ( אתה צריך לעשות טראס אלפ ועליות )

נ-ב בסוף גם העברית שלי תשתפר

אריה סדובניק

ariasdo

New member
היום מי עמי על 39/17 (יחס 2.3) אני ממש מאושר יש לי אהבה חדשה

למעלה