ישנן מדרגות לספרות
ישנו ספר קריא (לטעמי מאה חורפים לא הגיע אפילו למדרגה זו), ישנו ספר קריא שנשארים אח"כ עם משהו ממנו, וישנו ספר שלא שוכחים לעולם. על הלא קריאים אני לא מדברת בכלל. כאשר אני לוקחת ספר לידי, אני מצפה בראש ובראשונה לקריאה שוטפת . אולי דפקט שלי, מה לעשות, החוג לספרות אף פעם לא היה בראש עיסוקי, אבל זה מה שאני מצפה. דבר שני, אני מקווה שישאר לי ממנו משהו, ולעיתים אני זוכה וזה ספר שאני לא אשכח לעולם. למה אהבתי את הספר? האמת הספור של האם החד הורית לא כ"כ עניין אותי, אני ממש לא בקטע של חד הורות, אלא של זוגיות. גם לא ברומנים של זוגות הפוסעים אל עבר השקיעה. הספר נגע, לטעמי, במרקם המאוד רגיש של אשה ממשפחה דתית, שבועטת במוסכמות של חברת האם שלה, והגם שהיא לא מתכוונת לחזור לשם, והיא בקורתית מאוד כלפיה, יש בה געגועים אליה. הדמות שלה מול אחותה, אולי נראה לך חסר נפח, אבל הואיל ונשים כמו אודליה מקיפות אותי מכל אברי (ואולי גם עלי אנשים חושבים שהואיל ולי חמישה ילדים, ואני דתיה, אני מן הסתם איזו מזנוחה מהתנחלות), מאוד נגעה ללבי, משום שהיתה שם תחושה גדולה של אהבה, בין האחיות, למרות השונות ואי ההסכמה. המפגש עם הבן היחיד הבוגר, מול הבן היחיד שלה והחרדות שמילאו אותה, כתוצאה מהמפגש הזה, יש בהן הרבה תבונה אמהית. אז השגתי מהספר ספר שהעביר לי את השבת בכיף, חשבתי עליו יומיים, נתן לי חזוקים באשר לשאלות משפחתיות עליהן אני חושבת לפעמים, מה צריך יותר מזה?