בשורה טובה

אחרי עשרות שנים שחקרתי את משמעות הצלילים בשפות, הצלחתי ליצור שפה עם מעט מאוד עיצורים שמשתמשת במשמעויות שיש לאותם עיצורים בכל השפות האנושיות. העיצורים הם:

K כוח חיצוני

P כוח פנימי

N חולשה או השפעה פנימית

S חולשה או השפעה חיצונית

T ייחודיות

L שינוי

M מלאות

R חלקיות

H אינות

SupermanZW

Well-known member
אחרי עשרות שנים שחקרתי את משמעות הצלילים בשפות, הצלחתי ליצור שפה עם מעט מאוד עיצורים שמשתמשת במשמעויות שיש לאותם עיצורים בכל השפות האנושיות. העיצורים הם:

K כוח חיצוני

P כוח פנימי

N חולשה או השפעה פנימית

S חולשה או השפעה חיצונית

T ייחודיות

L שינוי

M מלאות

R חלקיות

H אינות
פחות עיצורים מפחיתים את כמות הצירופים בעלי אורך מוגבל וכתוצאה מכך המילים יהיו ארוכות יותר. זו הסיבה שבפולינזית יש הרבה מילים ארוכות. השתמשת ב9 עיצורים בלבד, מדוע לא ב24?
פשוט להשתמש ב24, אלה:
B,C,CH,D,F,G,H,J,K,KH,L,M,N,P,R,S,SH,T,TH,V,W,X,Y,Z,ZH. הX הוא שני עיצורים רצופים, KS, כך שיש 24 וקיצור לרצף של שניים מהם. הC כמו צ.

פחות עיצורים מפחיתים את כמות הצירופים בעלי אורך מוגבל וכתוצאה מכך המילים יהיו ארוכות יותר. זו הסיבה שבפולינזית יש הרבה מילים ארוכות. השתמשת ב9 עיצורים בלבד, מדוע לא ב24?
פשוט להשתמש ב24, אלה:
B,C,CH,D,F,G,H,J,K,KH,L,M,N,P,R,S,SH,T,TH,V,W,X,Y,Z,ZH. הX הוא שני עיצורים רצופים, KS, כך שיש 24 וקיצור לרצף של שניים מהם. הC כמו צ.
דווקא לא יצא לי ממש מלים ארוכות, יצא מתנגן יפה ופשוט כמו ציוצים. הרעיון בשפה הזו להשתמש במשמעות הכללית של סוגי עיצורים בשפות, גם אם בעזרת התמצות המייצג כל סוג עיצורים. למשל: P במקום B ו - P.

dory30

Well-known member
יפה מאוד. על מה המחקר מתבסס? אני ממש בור ועם הארץ בתחום שציינת.

ראשית, עברתי על כמה שפות וראיתי איך פועלים העיצורים בהן. שנית, בדקתי את אופן ההיגוי של עיצורים שונים ואת ההשפעה האקוסטית שהם יוצרים בעזרת ההיגוי, ולפי זה המצאתי שפות חדשות. בזמן האחרון הגעתי למסקנה שהרבה שפות בעולם משתמשות בדרכים שונות בהיגיון שגיליתי. אני מאמין ששפה מנסה לחקות את המשמעות, וששפות נוצרו במקור מכך שהאדם הקדמון חיקה את קולות הטבע.

הנה כמה משפטים מהשפה:

שלום, חבר INEKEN MUPAN

בוקר טוב PULOL MAN

אני שמח לראותך MI HAS SAP TUK

מה שלומך? HAM MAN LE TU

מה נשמע? HA HOTIN

מה השעה? HA TI TET

האם תרצה לשתות משהו? HU TU MOK LULP HE

האם אכלת? HU TU TE KULP

אני מחבב אותך MI LOP TUK

בבקשה ILATUN

תודה ININ