למצוא את אפליקציית התשלום לא שונה מהותית מהצורך להוציא כרטיס
הבעיה היא קלות השימוש
בטלפון צריך למצוא את אפליקציית התשלום, לבחור אותה, לבחור באופציה הנכונה, וכו'. עם הכרטיס פשוט נוגעים בקורא. אבל יותר מזה, הטלפון צריך סוללה. אני רוצה להיות מסוגל לשלם לאוטובוס או לרכבת הביתה באמצע הלילה גם כשנגמרה לי הסוללה בטלפון. אני רוצה שגם אנשים שאין להם טלפון (בין אם מסיבות דתיות או סיבות כלכליות) יוכלו להשתמש בתחבורה הציבורית. לכן אני לא רוצה שיבטלו את הכרטיסים המסורתיים.
למצוא את אפליקציית התשלום לא שונה מהותית מהצורך להוציא כרטיס
מהארנק כדי לתקף או לשמור בו את הכרטיסים בסדר כלשהו כאשר הכרטיס הרצוי בקצה כאשר יש לך כמה כרטיסי מגע למניעת שימוש בכרטיס הלא נכון (רצית לתקף רב-קו אבל חייב לך נסיעה באמק"ס שלך למשל)

כמו כן כאשר מדובר באפליקציות מסוג זה, בדרך כלל אין צורך לפתוח אותה מראש אם הגדרת אותה לפני כן (באנלוגיית של לסדר את הארנק לפני כל הנסיעות) כאפליקציית ברירת המחדל ל-NFC בעבור כל AID של כל כרטיס המדומה בנפרד (אשראי של אפליקציית המנפיק המדמה כרטיס אשראי או כרטיס רב-קו מדומה (HCE) או בכלל לשלם בגוגל Pay)
מדובר בהגדרת טלפון המאפשרת לשייך אופציות לאפליקציות ברירת מחדל באותו אופן כפי שיש אופציות של הגדרה באיזו אפליקציה אתה רוצה להשתמש כדי לחייג ו/או לשלוח ולקרוא הודעות SMS כאשר מותקנות לך כמה כאלו (למשל החייגן וההודעות של אנדרואיד ו-Truecaller)
כלומר כאשר הכל מוגדר (סדר עדיפות של אפליקציות ל-NFC), אין כל צורך לחפש במיוחד את האפליקציה ומספיק רק להסיר את החסימה (לפתוח את ה-lock screen למסך הראשי) או בכלל להצמיד את הטלפון למסוף התיקוף/תשלום לשנייה גם כאשר אתה באמצע שיחה או התכתבות באפליקציית מסרונים

מי דיבר על ביטול כרטיסים מסורתיים? זה בנוסף אליהם