בשורה משמחת לחולי סוכרת:
בשורה משמחת לחולי הסוכרת: מסתבר ממחקר חדש שנערך בפקולטה לחקלאות ברחובות, כי אכילת ארטישוק מורידה את רמות -הסוכר בדם באופן משמעותי. תוצאות המחקר, שנערך על ידי פרופ' זכריה מדר בהשתתפות משרד החקלאות ומועצת הצמחים, גילו גם כי בנוסף להורדת רמות הסוכר בדם, הארטישוק מעכב את חמצון ה-LDL בדם , הידוע כ"כולסטרול הרע", ובכך מונע התפתחות מחלות לב. במסגרת המחקר ,תחילה בדק פרופ' מדר את השפעת צריכת הארטישוק על חולדות, ולאחר שהן הראו סימנים דרמטיים של ירידה ברמות הסוכר בדם וברמות הכולסטרול הרע, בדק פרופ' מדר - את השפעתו גם על בני אדם. גם כאן הוכיחו התוצאות כי אנשים שסבלו מרמות סוכר גבוהות בדם הורידו אותן באופן משמעותי לאחר אכילת הארטישוק במשך שלושה שבועות.
בשורה משמחת לחולי הסוכרת: מסתבר ממחקר חדש שנערך בפקולטה לחקלאות ברחובות, כי אכילת ארטישוק מורידה את רמות -הסוכר בדם באופן משמעותי. תוצאות המחקר, שנערך על ידי פרופ' זכריה מדר בהשתתפות משרד החקלאות ומועצת הצמחים, גילו גם כי בנוסף להורדת רמות הסוכר בדם, הארטישוק מעכב את חמצון ה-LDL בדם , הידוע כ"כולסטרול הרע", ובכך מונע התפתחות מחלות לב. במסגרת המחקר ,תחילה בדק פרופ' מדר את השפעת צריכת הארטישוק על חולדות, ולאחר שהן הראו סימנים דרמטיים של ירידה ברמות הסוכר בדם וברמות הכולסטרול הרע, בדק פרופ' מדר - את השפעתו גם על בני אדם. גם כאן הוכיחו התוצאות כי אנשים שסבלו מרמות סוכר גבוהות בדם הורידו אותן באופן משמעותי לאחר אכילת הארטישוק במשך שלושה שבועות.