בשורות בצרורות

MoonTay

New member
בשורות בצרורות

לא יודעת איך מתמודדים עם כמות כל כך גדולה של בשורות. אחותי, נודע לי בדרך לא דרך שהיא כבר בחודש התשיעי, נותרתי בהלם,´מה לא ידעת?- מה לא ראית?´,-משפט של אמא שלי, לאחר ש´נפלט´ לה שאחותי בתשיעי. כאילו דאהההה? אני גם אמורה לנחש? אנחנו לא מדברות בכלל, אז איך אדע? אז הייתי בארוע משפחתי, אז היא ישבה לצידי, אז מה? הסתכלתי? לא! בדקתי? לא! העליתי את האופציה במחשבתי? לא!, היא רק ילדה את בתה לפני כעשרה חודשים. הלווו?!?!?! מישהו בכלל שומע את דפיקות הלב המואצות שלי? למישהו בכלל איכפת מה אני חשה? אתם רואים אותי?- אולי תתחילו להסתכל פעם אחת, רק פעם אחת עלי? אולי? זו בקשה כל כך מוגזמת?- תגידו את האמת, מה כבר ביקשתי?, הגזמתי! אנוכית שכמותי, שיהיה לה מזל טוב, רק תעשו טובה, אל תזכירו לי! עבודה. הגורל לועג לי, מתריס בי. שתי חברות שלי בהריון. תסתכלי על החיוך שלהם, על האושר הזה- שלא תעזי להרוס להן. מה פתאום?! לא הורסת! אני צבועה! מחייכת, צוחקת- וואי, איזה יופי (בולעת את הרוק), ´מזל טוב´, שוב מחייכת, רואה את האושר בעניים שלהן, חושבת כמה סתומות הן, הרי שום דבר לא בטוח! הן רק בתחילת הדרך, מה הן חושבות לעצמן? בטח אם לא הייתה חושבת הסביבה שזה מוקדם מידי הן היו כעת במסע קניות לתינוק. מודה בפני עצמי, הן לא סתומות- פשוט לא מודעות. יאללה, תחייכי בשבילן. מחייכת- צבועה, כבר אמרתי. אפילו חיבוק נתתי. איכס, את עצמי הגעלתי. מה כבר יכולתי לעשות? לבכות? הדמעות ממילא עצורות כבר הרבה זמן, עוד קצת לא יזיק להן. תחייכי, תחייכי, תחייכי. מחייכת! מה ? לשים מוזיקה ולצהול? בלי הגזמות! אני יודעת, את מי זה מעניין מה אבד לי, מה יש לי? תשמרי בבטן, תבכי בלילה, תחיי כרגיל- תהיי צבועה! ככה הכי יפה לך. ככה הכי יפה לי? ככה יהיה! ככה היה! ככה ישאר! מסע בשורות... אגב, מה עם התינוק של אחותך? כבר העפת בו מבט? לבריאות לכולם- אבל למה אני צריכה להעניק משהו שאיני יכולה לתת? די לצביעות!- (משאלת לב)

ל-MoonTay ../images/Emo24.gif../images/Emo140.gif../images/Emo24.gif../images/Emo140.gif../images/Emo24.gif

פשוט אין מילים... במשפט אחד אומר לך כך: אם לא היית מרגישה כפי שהינך מרגישה, אז היתה נדלקת בראשי נורה אדומה!!! כל כך טבעי לחוש כך, כל כך הגיוני לחוש כך! כל כך מתבקש לחוש כך... כן, גם בסביבתנו הקרובה מישהי בהריון ומאד קשה לנו... אנו מתפללים שההריון שלה יסתיים באופן מוצלח, הכי שרק אפשר... אבל לאחר האירועים המשפחתיים אנו חוזרים הביתה לבד... ואז מתחילות המחשבות...אבל למה?... אני כל כך מכיר את הרגשתך, מבין אותך ואומר לך... את בסדר!!!! כואב, קשה , עצוב, לבד... אבל Moon Tay , יגיע יום בו אני מתפלל תסייעי לנשים וזוגות אחרים... כן, כי את היום "שם" ויודעת מה זה... בעתיד, כשיהיו ילדים , אחרים יהיו זקוקים לתמיכתך.... טיפ קטן: דמייני בעוד 3-4 שנים עם ילד/ה/ים ,איך את מספרת על ההודעה "בשורות בצרורות" שכתבת לפני 3-4 שנים ואיך חשוב לשמור על אופטימיות...כן, כי אלו החיים... עוברים משברים קשים מאד לעיתים, אבל כן, בסופו של דבר מתגברים, והמתמידים והאופטימיים מנצחים! תמיד שלך, תמיד איתנו

karen01

New member
צביעות

אני כל כך מבינה אותך... בעבודה שלי בערך כולם בהריון (אם כי למזלי זו רק בחורה אחת - השאר הן נשים של עובדים אצלנו), וכולן היו אחרי בתאריך, ופתאום - הן עוקפות אותי! וצומחת להן הבטן הזו שכל כך רציתי, והם הולכים לסקירת מערכות ומספרים כמה מדהים ונפלא זה היה, ואני מתכווצת עם הזיכרון של המשפט הראשון שהרופא אמר בסקירה שלי - "יש בעיה". ביום שבו הצלחתי לאסוף מספיק כוח ולחזור לעבודה, יום שבו ברחתי לשירותים 3 פעמים כדי לבכות, מישהו צעק במסדרון לבחורה שבהריון "וואו, איזו בטן נהייתה לך", כאילו שהיא לא יכלה לצאת יום אחד קודם... ולפני 10 ימים היה תאריך הלידה שלי. אישתו של מישהו כאן ילדה יומיים לפני, וחברה שלי שהיינו ממש ביחד ילדה 4 ימים אחרי. ורק אני נשארתי עם התכנונים - תינוק של אביב, מתוכנן היטב... והדילמה הלא נגמרת - להתרחק מכל מה שמזכיר ולהראות שאני הרוסה, או לחייך ולהגיד את המילה הטובה? מדי פעם עשיתי ככה ומדי פעם אחרת. לא מזמן הייתי בפיקניק עם חברים והיתה תינוקת בת 6 חודשים שכולם התלהבו ממנה ולקחו אותה. בשלב מסוים מישהי הושיטה לי אותה, והרגשתי שהכאב יגיע, אז פשוט סירבתי. לי זה לא עושה טוב אז אני לא מסכימה לעשות את זה. עצם זה שהצלחתי לסרב למרות הציפיות שמסביב פשוט עשה לי טוב. מה שאני מנסה להגיד זה שאת כואבת, וכל הריון או תינוק שמסביב עושה לך רע. זו עובדה שאי אפשר להתעלם ממנה, וזה לא עושה אותך רעה או לא מתחשבת - זה עושה אותך אנושית. מה יותר הגיוני מאשר להתרחק מכאב? אם את יכולה - אולי כדאי להסביר לחברות לעבודה שזה קשה לך ושישתדלו לא לדבר על זה לידך? יש סיכוי שהן לא יבינו אבל מה אכפת לך? לגבי אחותך זה יותר מסובך ואני לא כל כך יודעת מה לייעץ. ודבר אחרון (יצא לי קצת ארוך) - תטפלי בעצמך. תמצאי מסגרת להוציא את הדמעות האלה ולהרגיש אותן. זה קצת סותר את מה שכתבתי על הימנעות מכאב, אבל התמודדות עם הדמעות היא הדרך היחידה לעכל אותו ועם הזמן גם להקל עליו. מאחלת לך רק טוב ושכל ההריוניות האלה מסביבך יחטפו את הבחילות של החיים שלהן!!! לפחות שיסבלו קצת...

מבינה כל כך

כל כך מבינה.. אני חדשה עוד אין לי אומץ לכתוב את הסיפור שלי. אולי זה עוד יגיע(האומץ). הרבה הרבה

kathi

New member
כמה עצוב../images/Emo10.gif

קודם כל היה לי קצת עצוב לשמוע שאת לא מדברת עם אחותך, שהיא אמורה להבין ולתמוך בך יותר מכל אחד. לי אין אחות ואני מבינה שלפעמים קשרים בין אחיות מתוסבכים ולא כמו שתמיד דימיינתי לי שהם, אבל בכל זאת היא עדיין המשפחה הכי קרובה וחבל שזה כך. אני כ"כ מבינה אותך לגבי הצביעות, מצד אחד את כן רוצה להמשיך בחיים ולשמור על קשר עם הסביבה , אבל מה עושים שזה כ"כ כואב. אותי הכי מעצבן כשמתייחסים אלי כאל מנודה, אני האחרונה לדעת מי בהריון, אני האחרונה לדעת מי ילדה. אם אתם לא נותנים לי את הקרדיט שבדרך שלי אני יכולה לשמח בשבילכם, אז אתם לא חברים שלי. היתה לי חברה מאד מאד טובה שידענו הכל אחת על השניה וכשאני הייתי בהריון סיפרתי לה אפילו לפני ההורים שלי, כשהיא נכנסה להריון היא סיפרה לי רק בחודש חמישי כי היא פחדה מעין הרע, מחר יש ברית לבן שלה ואני כמובן לא הולכת, אני אחסוך לי את הכאב ולה את הפחד שמא אני אמשיך לעשותלה עין הרע.

ליאת11

New member
שולחת לך ../images/Emo24.gif../images/Emo24.gifחמים

יום יבוא... את תראי!!!!!!! יגיעו ימים מאושרים יותר!!!!!!!!! מכל ה

sivanori

New member
אין ברירה

למזלי לא הייתי בסרט שלך. כמעט. אשתו של בן-דודי ילדה תינוקת בריאה ונתנה לה את אותו השם של הילד שלי. זה היה נורא. עכשיו יש לי בן דוד לפי ההגדרה של הפולניות ("ההוא מרמת-גן שלא מדברים איתו")
. למזלי הגדול, בחבר´ה לא היו הריונות לפני. האמת? גיליתי שהתגובות של אנשים מביכות אותי. לא היה לי נעים עם ה"לא-נעים" שלהם. העדפתי לבלוע, לשקר, להיות צבועה, ולא להתמודד עם השקט שמגיע אחרי שהם מגלים שכואב לי. אני יודעת שזה טפשי, אבל ככה זה עבד בשבילי. גם להיות יועצת לעניני הריון הפסקתי. כל אחת שתעשה את החשבון שלה, איזה בדיקות היא רוצה לעשות, איך ללדת, אצל מי לטפל. כל מילה שאת אומרת וההריון חו"ח מתפשל היא עוד גרעין לרגשות אשם. יש לי חברה שמה שהיא עשתה בהריון שלה, דומה בעניני ללכת על הכביש עם עינים עצומות. וזה אחרי טיפולי פוריות !!! והיום הילד שלה מתוק בן חודש. מה המסקנה ? אני חושבת שיותר מסובך לנו להתמודד עם הסביבה אחרי שאנחנו מוחות בדרך כלשהי על הפגיעה מאשר לסתום את הפה וללכת הביתה לבכות. גם אני לא הלכתי לבריתות, השתדלתי לא להסתכל על נשים בהריון (הקנאה שורפת) ובטח לא על תינוקות. ואח"כ בבית - הנהר זורם. זה מה שיש לנו, ועם זה ננצח. אין ברירה.

למעלה