בשורות טובות

ravidmos1

New member
בשורות טובות

אז כמו שהבטחתי אני מעדכן .
לאור השינוי שנכנס ב1.7.13 תלמיד מעל גיל 24 פטור מחובת ליווי,
ולכן תלמידים שעברו טסט לפני ה1.7 ועדיין לא סיימו את המלווה אמורים להיות פטורים מהמשך חובת הליווי.
נכון לימים אלו משרד הרישוי החל לשלוח רישונות פלסטיק קבועים ללא חובת ליווי .
כל מי שעבר טסט לפני ה1.7 והוא מעל גיל 24 לאחר קבלת הרישיון הקבוע פטור מהמשך הליווי.

רביד- מורה לנהיגה בראשון לציון נס ציונה והסביבה 054-6269924.

Sam P

New member
ידידה שלי הייתה אצלם פעמיים ואמרו לה שלא מגיע

לה... תגובתך?

Sam P

New member
לידידה שלי אמרו שלא

היא הלכה פעמיים, אמרו לה שזה לא תקף עליה (היא עברה טסט ביוני והיא בת 27) וגם שהיא התקשרה כמה פעמים למשרד הרישוי, הפקידות שם צורחות עליה שזה לא קשור אליה... אין איזה גורם ודאי שיכול לאשר את הדברים אם כן מגיע או לא? זה מתסכל נורא! תודה מראש רביד אין עליך

ravidmos1

New member
תשובה

חבל על הזמן שהיא משקיעה בהליכה למשרד הרישוי לצערי יד שמאל לא יודעת מה יד ימין עושה .
הם לא מעודכנים ונותנים לציבור מידע שגוי .
גם תלמידה שלי לשעבר ששלחתי למשרד הרישוי חזרה ללא רישיון פלסטיק.
אבל לאחר כשבוע הרישיון הגיע אליה הביתה בדואר וגם היום תלמיד ( לשעבר ) נוסף התקשר לבשר שקיבל את רישיון הפלסטיק.
אני מאמין שידידה שלך תקבל את הרישיון המיוחל בימים הקרובים.
קצת סבלנות זה משרד ממשלתי ( אחד הכי לא יעילים שיש) .

נ.ב תודה על המחמאות .

רביד - מורה לנהיגה בראשון לציון נס ציונה והסביבה 054-6269924.

Hugo Stiglitz

New member
אין למה לשלוח תלמידים למשרד הרישוי

כדי לקבל רישיון פלסטיק מהסיבה הפשוטה: הרשיונות פלסטיק לא מונפקים במשרדי הרישוי בערים.

yaeli beli

New member
תשובה ממי שהיתה שם...

גם אני הלכתי למשרד הרישוי וגם לי אמרו שאני לא פטורה מחובת הליווי, ושאת הרישיון הקבוע אקבל כחודש לאחר תום תקופת הליווי, שמסתיימת בסוף סטפמבר.
לא עזר שאמרתי להם שאני בת 34 והחוק הישן לא חל עליי, ושהראתי להם מכתב מעו"ד של משרד הרישוי ומכתב משר התחבורה - הם התעקשו שהם לא שמעו על דבר כזה, ושהמנהל של משרד הרישוי אמר להם שזה לא תקף לגביי.
אחרי שהייתי שם כמעט שעה, תוך שהם ניסו לברר עם עוד מנהלים ועם משרד הרישוי הראשי בחולון ועם מי לא - הם לא הצליחו לקבל תשובה אחרת, ושלחו אותי הביתה עם הסבר שהחוק החדש לא חל עליי, כי עברתי טסט לפני ה- 1.7....

א-ב-ל, חלף שבוע, והרישיון הקבוע הגיע בדואר בשבוע שעבר, ואין לי חובת ליווי יותר.

המסקנות:
1- אין למשרד הרישוי מושג.
2- עדכנו את המחשבים בחודש איחור בערך, ולכן הרישיונות החדשים מונפקים בחודש איחור.
3- לא צריך לצפות ליותר מדי ממשרדי התחבורה והרישוי, רק להתאזר בסבלנות.

Shablupit

New member
שאלה בקשר לכך

מה עושים עם הדף של הרישיון הזמני? הרי רשום בו שהאגרה שולמה ומצד שני שיש חובת מלווה...בטוח אין בעיה עם זה?
(עברתי טסט לפני יולי ואני מעל גיל 24...)

וגם- עד מתי אני צריכה לשי שלט נהג חדש? וחוץ מזה האם יש לי הגבלות נוספות? מספר נוסעים? או שאני חופשיה לדרכי? =)

תודה רבה!

yaeli beli

New member
תשובות

לא כל כך הבנתי את השאלה לגבי הרישיון הזמני. ברגע שיש לך רישיון קבוע אין לך צורך ברישיון הזמני.
נכון שכתוב שם שהאגרה שולמה, אבל אם לא היית משלמת אותה - לא היו שולחים לך את הרישיון הקבוע, כך שברור שהיא שולמה.
לגבי חובת הליווי שכתובה שם - את פטורה ממלווה אם עברת את גיל 24, לפי החוק החדש (מפורט מעלה בהודעות בשרשור זה, לא רואה צורך לחזור על זה).
שלט "נהג חדש" יש לשים כל עוד את נהגת חדשה (במשך שנתיים), בהתאמה לזה שגם ברישיון הקבוע כתוב לך שאת נהגת חדשה.
אין הגבלות נוספות של מספר נוסעים או משהו כזה, את חופשיה לדרכך.

Shablupit

New member
תודה רבה על המענה!

השאלה לגבי הרישיון הזמני היא האם אני בכלל צריכה לשמור אותו או לזרוק לפח..הרי כתוב על זה "האגרה תקפה עד לשנת בלה בלה"...

תודה ושבת שלום =)

למעלה