בשיחה עם אבי ביום השואה סיפר לי אבי

zvikurz18

New member
בשיחה עם אבי ביום השואה סיפר לי אבי

איך הם הצליחו לברוח מברשאד: בגטאות היה אסור לצאת אחרי השעה 6 בערב: באחד הימים יצא אדם מביתו לחברתו , שגרה בבניין אחר . אחד החיילים ראה אותו ורדף אחריו אך לא הצליח לתפוס אותו. החייל קרא לקצין האחראי (שהיה שיכור)והוא החל לחפש אחריו בטרוף העיף אנשים מקומות גבוהות של הבניין ירה לכל עבר,כאשר לא מצא את האיש הוא העמיד את האנשים שהיו ליד הקיר והחל לירות בהם אחד אחד.הגיע לאבי משה וקלרה אימו ואבי אמר: בגרמנית "אני מפחד",לאחר שאימו קלרה אמרה לו להגיד כך,אז הקצין הוריד את האקדח ושאל: "מאיפה הילד יודע גרמנית?" אימו קלרה ענתה שהם באו לחפש את בעלה שהוא חייל .הקצין אמר שילכו לישון ושבבוקר לא ימצא אותם שם.לפנות בוקר הם ברחו מהמקום, והצליחו להגיע להסתתר אצל אישה נוצרייה שהסכימה להחביא אותם "בבוידם", לאחר כמה זמן בלתי משוער כשיכלו , נסעו לבלטה כדי להיפגש עם האב מאיר. באותה זמן הגיעו לאזור חיילים רוסיים ושלטו במקום, ואז מאיר האב גויס לצבא הרוסי. קלרה ומשה נשארו שם, ולמחייתם קלרה התפרנסה מגילוי עתידות למקומיים ע"י קריאה בקלפים. כאשר לא שמעו תקופה ממאיר, הרוסיים ישתלטו על האזור והסכנה חלפה , הם החליטו לחזור לסטרוז'יניץ במסע ארוך באמצעות רכבות. בסטרוז'יניץ, הם חזרו וגרו בבית הישן שעדיין היה פנוי. משה חלה מאוד היה לו חום גבוה בעקבות תולעים בקיבה, הרופאים שהגיעו לבדוק אותו חשבו שמדובר במחלת הדיזנטריה ובידדו את הבית. קלרה ומשה הצליחו לברוח הגיעו לצ'רנוביץ, לקרובת משפחה(גיסתו של יעקב אח של קלרה)אשר, עבדה בגן ילדים . קלרה ביקשה ממנה שתשיג להם תרופה לריפוי המחלה של משה. משה קיבל את התרופה המתאימה והבריא.ושוב חזרו לביתם בעיר סטרוז'יניץ'.

תושיה מעוררת הערצה../images/Emo45.gif

אני נפעמת תמיד לנוכח גילויי התושיה שהצילה את חייהם של המשפחות שלנו בשואה. תודה על שאתה משתף אותנו, אולי תוכל להוסיף את הפרטים החדשים למה שכבר כתבת ב"מאמרים"? ושוב תודה וכל טוב.

zvikurz18

New member
אפשר להוסיף את העדות לסיפורים

אישים מהשואה,מצרץ קובץ של כל העדות של משפחתי מהשואה תודה מראש קורץ צבי

schlomitsmile

Member
מנהל
מפעים ומעניק השראה השילוב של תושיה מופלאה ברגעים קריטיים, ואנושיותם של חסידי אומות העולם-נרות בחשיכה...

למעלה