בשיחה עם המטפלת שלי, עלה

בשיחה עם המטפלת שלי, עלה

שמשאבי הנפשיים להתמודדות עם תכניות מלחמה בסכרת קשיחות [ דיאטות, התעמלות קבועה ] שואפות לאפס.
במחשבה משותפת חשבנו שאולי ישנן קבוצות של חולי סוכרת שבהן ישנה תמיכה רחבה יותר, שאולי תעזור לי.
רמת ה- A1C שלי 10
הכי נמוך שירדתי בעשור האחרון היה - 8
אשמח להמלצות
תודה מראש

תומר

Member
יש האגודה לסוכרת

יש מישהי שאת מנויה במועדון שלה בסכום סביר לחודש איני זוכר כרגע את שמה ניתן להיות במעקב קבוע אצל רופא סוכרת ראי הוזהרת לא תקחי את הבריאות בידיים גורלך עלול להיות קשה מכיר עיוורת מהסוכרת מכיר אדם חולה דיאליזה מהסוכרת מכיר אדם שכרתו לו רגל מהסוכרת מכיר אדם שמת מסיבוכי הסוכרת מכיר אדם שקיבל אירוע מוחי קשה מסיבוכי הסכרת תתעוררי על עצמך כבר הבריאות היא בידייך בלבד לא יהיה קוסם שירפא אותך חובה תזונה אופטימלית חובה פעילות גופנית חובה נטרול מתחים חובה מנוחה ושינה טובה כמובן שתוכלי לנסות שיטת אומגה שאולי תקל עלייך את הדרך להחלמה או איזון או שיטתו של דוקטור אריק פרל או שיטת עוצמת הרכות בהצלחה אין קסמים בעולם הסוכרת נדירה מחוץ לעולם המערבי אני שונא שכותבים שכל הודעותיי מיותרות ואיני מחדש כלום יש ספר על ריפוי טבעי מסוכרת ב20 שקל בלבד שרכשתי למעשה כל ערכה שקיימת לריפוי סוכרת רכשתי כבר

תומרונתם

New member
מנהל
אני חושבת שצריך להתחיל בלא לקרוא לזה מלחמה

אף אחד לא רוצה לצאת למלחמה.
התמודדות עם סכרת היא לא מלחמה, היא דרך חיים.
הדברים הטובים בחיים באים עם קצת מאמץ, ואף אחד לא מת מקצת מאמץ. אולי תספר/י לנו מה את/ה עושה היום, ונוכל לבוא עם כמה רעיונות איך לשנות ולהתקדם בכיוון חיובי לאיזון.

חביף

New member
אני הוא הדימה..

ראשית, אני סולד מנבואות זעם, הפחדות ודברים כאלה. זה לא עוזר אלא רק גורם לרתיעה ולחוסר רצון בסיסי לקיים דיאלוג.
החלפתי רופאה, זה כבר מבחינתי צעד אחד קדימה.
דוגמה -
הייתי אצל דיאטנית בענין פחמימות מורכבות [ כך נשלחתי אליה ] - קיבלתי דיאטה שבה כל 3 שעות אוכלים. דיאטה קשוחה ביותר, שאין סיכוי שאצליח לעמוד בה. אין בה גמישות, בטח בהשוואה לטבלת ההזרקה לפי מד הסוכר בדם.
לפעמים אינני ער מספיק שעות כדי לממש את כל 6 הארוחות, ההסבר שקיבלתי לאיזון האכילה בעבודה מחזיר אותי שבע, אבל לפי הטבלה - עליי לאכול ?
נורא מכך - עליי להיערך מבחינת מזון שבוע מראש, לא בבית ספרי

בקיצור..
לא רוצה לשמוע הרצאות, טיפים שסופם כמה אני חסר אחריות וכו' אם אפשר..
נמאס לי

תומרונתם

New member
מנהל
כנראה שאתה צריך להחליף גם את הדיאטנית...

תזונה לסכרתי צריכה להיות זמינה, נוחה, הגיונית. אחרת אי אפשר לעמוד בה.
בעצם... זה נכון לכל אדם.
אתה צריך לבחור מזונות שמתאימים לסכרתיים, ולוודא שאתה מפזר אותם במהלך היום בצורה שתהיה לך נוחה. מה זה מזונות שמתאימים לסכרתיים? על רגל אחת: ירקות, בשר/דגים/ביצים, גבינות (בעיקר שמנות, אבל לא רק). ואיפה הפחמימות? כאן אתה צריך להחליט - האם אתה ממשיך לאכול פחמימות כרגיל, או שאתה מפחית פחמימות לאיזור ה-80-100 גרם ביום, או שאתה לוקח עמדה חריפה ומוריד ל-30 גרם ביום. לפי ההחלטה הזו, תוכל לתכנן מתי וכמה לקחת אינסולין.
&nbsp
הנקודה הנוספת שחייבים לשים אליה לב: מדידות. כדי להשיג איזון טוב יותר אתה חייב למדוד יותר פעמים ביום, ולפי המדידות לשנות/לעדכן את מינון האינסולין, וכך להגיע למדידות טובות יותר... שיביאו אותך לאיזון.

חביף

New member
תודה

הדיאטנית מזמן ננטשה.
זה מה שאני אוכל בדר"כ.
יש לי גם כולסטרול גבוה.
פחמימות, אני אוכל 2 - 4 פרוסות לחם ביום, זה הכל.

תומרונתם

New member
מנהל
האם היית אצל אנדוקרינולוג לאחרונה?

שווה לגשת למומחה לסכרת שיתאים לך את מינון האינסולין, או אולי יחליף לך סוג.
&nbsp
מה עם פעילות גופנית?

oritta17

New member
פעילות גופנית לא חייבת להיות שלילית, כמו שאתה מתנסח,,

אתה יכול לטייל לך להנאתך בכול פארק או במקומות אחרים שנעימים לך ,לטייל בהם,
מנסיוני, כול הליכה (אפילו להתחיל ב- 20 דקות בלבד),משפרת מאוד את זרימת הדם,
ומורידה את רמת הסוכר בדם.
בכלל לא צריך לסבול, ולא לראות הכול בשלילה,אלא ללכת למקומות בהם נהנים.

תומרונתם

New member
מנהל
אם אתה במעקב רופא קבוע

ואתה אוכל נכון (לא מרבה בפחמימות, הרבה ירקות/חלבונים)
ו*גם* אם אתה לא עוסק בפעילות גופנית (למרות שממש כדאי, זה מאוד משפר את האיזון וגם לפעמים את מצב הרוח)
אין שום סיבה שתהיה על A1C 10, או אפילו 8.
&nbsp
הרופא שלך צריך להסתכל על המדידות היומיות שלך ולעדכן לך את המינון (ובהזדמנות זו לתת לך כלים לעשות עדכונים בעצמך במידה מסויימת). מכל מה שאמרת - חסר לך אינסולין.

למעלה