בשיטוטי

Major Thom

New member
בשיטוטי

ברשת בחיפוש נואש אחר תמונות רדיוהד להתעלל בהן בפוטושופ (מייג´ור ממשיכה להתלהב
) מצאתי קריקטורה נחמדת. תהנו
faultline - your love means everything

Fish in the sea

New member
very nice../images/Emo45.gif

אהבתי בעיקר את הראשון. כמה זמן עבדת עליו בערך?
אביב גפן-גשם כבד

Fish in the sea

New member
התכוונתי שאהבתי בעיקר את

הראשון שהעלת לפני כמה ימים...
אביב גפן-סוף העולם

Major Thom

New member
תודה :)

אממ .. לא ממש זוכרת .. חצי שעה-שעה, עד כמה שאני זוכרת.
super furry animals - y teimlad

Superunknown1

New member
זה היה סימן, שני אלו?

נגיד שכן, טוב. אני שמח להודיע שעיסקת השנה שלי בוצעה בהצלחה, כן קיבלתי את jagged little pill של אלאניס מוריסט מפישי, הפרייר התורן, והוא ממני קיבל את "ירח מלא"- האוסף הכפול של אביב גפן. האלבום מצויין, ויש לי תכנון יותר מאוחר לךכתוב עליו איזו עוד וואנה-בי ביקורת בפורום "מוזיקה אלטרנטיבית", אבל יותר מאוחר.

Fish in the sea

New member
והנה הפולו-אפ שלי

עסקת השנה? אכן כן. נפטרתי מדיסק שאין לי מושג מה צבעו מרוב אבק שהוא תפס. אלאניס נחמדה,מוכשרת והכל,אבל לשמוע דיסק שלם שלה זה כמעט בלתי אפשרי. הוצאתי עליו,אגב,33 שקלים חדשים בסה"כ(מבצע ה-3 ב-99 הזכור לטובה). בתמורה,קיבלתי דיסק כפול,שלא פעם השתעשעתי במחשבה לרכוש אותו. כן.אני אוהב את אביב גפן.בהופעה שלו כבר הייתי,עכשיו יש לי גם דיסק שלו. אמנם אוסף,אבל עדיין דיסק. החלק הטוב בכל הסיפור הזה הוא הדיסק השני באוסף,שכולל בתוכו שירים שלא שוחררו קודם,ביצועים חיים וכו.האוסף עצמו באמת קצת בינוני,אבל בשביל הדיסק השני זה היה שווה את זה. "רכבת העמק" מעלה בי הרבה יותר זכרונות משאני יוכל לתאר פה. ועוד משהו קטן על גפן.רבים מכותבי פורום זה ופורום מוסיקה אלטרנטיבית נוהגים להשמיץ ולזלזל בבחור.אז נכון,הוא מאוד קלישאתי עם כל הפיס וילדי אור הירח שלו,אבל יש לו המון כישרון מתחת לכל הפוזה. אם אמנים מוערכים כגון רוקפור,ברי סחרוף וסולן פורקיופיין ט´רי מחזיקים ממנו,כנראה שזה לא סתם. תודה שחר.

לזלזל באביב גפן???? בושה!!

הבנאדם פשוט מוכשר... כישרון אדייר... וכל הדיסקים שלו ממש טובים.. והאוסף שיש לך.. פשוט כל כך טוב.. אל תזלזל בו אפילו לשנייה..

man-o-war

New member
מסכים

הבן אדם באמת מוכשר מאוד, כותב שירים מופלא. הקשר שבינו לבין רוקפור, פורקיופיין טרי ושאר להקות ואמנים משובחים בהחלט מוכיח את זה טוב. איסר טננבאום התופיסט האדיר של רוקפור הצטרף לתעויות ויופיע עם אביב גפן בסיבוב הבא, וזה אומר הרבה
Unkle - Rabbit In Your Headlights

Superunknown1

New member
אתם חולים?

אביב גפן וכישרון במשפט אחד ללא קשר של ניגוד לא מסתדר לי טוב. גם אחותי הצולעת יכולה לצאת עם גימיקים שיווקים (פיס, ילדי אור הירח, פודרה לבנה ואיפור שחור, מרדנות, דיכאון), לחבר לעצמה כמה לחנים שקטים וכמה רועשים, עם מילים מפוברקות חסרות משמעות והופ! כל ילד שקיבל טראומה מזה שחבר שלו זרק עליו חול בגן יקנה שני עותקים וגם פוסטר חתום כמו כבשה תועה בחדר. חוץ מפוזה אין הרבה לחפש אצל אביב גפן.

Fish in the sea

New member
טוב אולי תירגע קצת עם הקביעות האלה?

התייחסת לכל הגימיקים,ועל זה הרי בדיוק דיברתי,לנסות לזהות את הכישרון מתחת לכל זה.והאמת,אני לא חושב שיש פה כ"כ וויכוח.אתה יכול להגיד שאתה לא אוהב אותו,שהוא לא מדבר אלייך וכו,אבל אי אפשר להתווכח שהבחור כשרוני. בכלל,לפעמים אתה קצת נחרץ בדעותייך.ביטלת בזלזול כל קשר שניסו להעלות פה בין אואזיס לביטלס,כל קשר בין רדיוהד למיוז ויש עוד דוגמאות. לא הכל שחור ולבן,ולפעמים כדאי ואף רצוי להשתמש במושגים כגון "לדעתי","בעיניי","אני לא מוצא דמיון בין השניים". הקביעות שלך מעט מקוממות מדי פעם. אני לא בא לנסות להעליב אותך או משהו כזה,אלא רק לנסות להאיר את צומת לבך לנקודה הזאת,ששמתי לב שחוזרת על עצמה לפעמים. הכל ברוח טובה.

Superunknown1

New member
____

הכשרון מתחת לכל זה, לדעתי האינדיבידואלית והאישית, שהיא אך ורק דעתי והיא בגדר המלצה בלבד לשאר חברי הפורום, הדעה הפרטית שלי, הוא אפסי. הלחנים- פשוטים, בנאלים ורייקנים. הליריקיה- מעבר לכך שאני חושב שכל מה שהוא מנסה להעביר הוא שטיפת מוח אלחת גדולה, כאן אני מעלה לו את הנקודות. יש לו מילים טעונות וחדות, והוא יודע, בהשוואה חדה לכל מי שנמצא איתו בעסק (כל אמני הרוקישראלי למיניהם), כיצד לבנות שיר. "אני שונא" הוא אחד מהשירים האהובים עליי, והוא בקלות היה יכול להיכנס לאיזה ספרון של אבא שלו, בעיניי, לדעתי, ולא הכל שחור ולבן, צבע הוא האשליה הגדולה ביותר.

איך אתה יכול לזלזל ככה... אתה לא מכ

יר אותו בכלל את השירים ואת החומרים שלו.... חח הצחקת אותי עם הדיכאון פודרה ילדי אור הירח... חחח... קורע... בנאדם אתה לא יודע על מה אתה מדבר אתה סתם זורק מילים באוויר שנראות לך.. בקיצור רואים שאתה לא מבין ומה שאתה לא אוהב משמיעה ראשונה או סתם בכלל אתה מתחיל לרדת עליו ועוד על משהו שאתה לא יודע בכלל..... חבל מאוד...

Superunknown1

New member
או הו, ליכלכת.

אני לא סתם זורק דעות חסרות בסיס לאוויר, ואני בטוח שאני מכיר אותו יותר טוב משאתה מכיר את אמא שלך. ברשותי כרגע נמצאים: "המכתב", "לילות לבנים", יומן מסע" ו-"חלולים". את "ירח מלא-האוסף" מכרתי לפישי. הייתי בשלוש הופעות, ואפילו נסעתי ברכבת במיוחד לטאוור-רקורדס בת"א כדי שהמלך יחתום לי על החולצה ועל הדיסק. את הדיסקים האחרים שאין לי שמעתי, חוץ מהאחרון, "ממנטו מורי". חבל מאוד... :)... שאתה סתם...מתחיל לדבר... על דברים שאתה לא יודע...:)בקיצור רואים...שאתה לא יודע.. כלום.. :)

אם אתה כל כך מזלזל בו

למה יש לך כל כך הרבה דיסקים שלו?
כלום.. האח הבהמה שלי מרשה לי בטובו הגדול להיות על המחשב שלי למשך חצי שעה שלמה בלי שהוא ישים טראנסים בפול ווליום על המחשב שלו, וכמובן שאסור לי להטריד את מנוחתו עם רוק אווילי.. כמה עצוב זה שאני האחות הגדולה..:)

נכון! יורד עליו ומת עליו.... אתה מו

זר.... ואולי אני לא מכיר כמוך ממש טוב את אביב גפן אבל אני מכיר אותו מספיק טוב כדי לדעת שהוא מבין היוצרים הישראלים הכי מוכשרים שיש.. גם מבחינת נלחן והמילים שלו ממש טובות... בעיקר הליריקיה שלו... אני עדיין לא מבין למה אתה יורד עליו.. ועוד עכשיו במיוחד שאמרת שאתה "מעריץ" שלו או משהו כזה..

Superunknown1

New member
הייתי "מעריץ" שלו,

מלשון עבר. מאז עברה איזו שנה וחצי והתפכחתי קצת. הכשרון היחיד שלו הוא כישרון הכתיבה וההבעה. חוץ מכמובן הכישרון שלו לסחוף מיליונים אל תכו ואל תוך כל מה שהוא מייצג. אני נימקתי את עצמי, הסברתי למה אני לא אוהב אותו. תראה, גם את ברי סחרוף אני לא אוהב, ואצלו שמעתי רק את הלהיטים (חלליות, עבדים.. ועד איזה שני שירים- שחכתי שמם), אבל עליו אני ל אעביר כזאת ביקורת, כי אותו אני לא מכיר. וזהו.

man-o-war

New member
אםם

הלחנים שלו בהחלט לא הכי מסובחים ומורכבים, למרות זאת הוא כותב שירים מופלא לטעמי. לפי דעתי הלחנים שלו רחוקים מלהיות בנאלים ורייקנים. מתחת לכל הגימיקים והדימויים יש כשרון כתיבה אדיר. (לא קשה להבין מאיפה הכשרון הזה הגיע
) בעניין של הליריקה אני לא חולק עליך כ"כ, כי אני באמת חושב שהקטע הזה הוא פחות חזק אצלו. מחזקת את דעתי חלוקת התפקידים בין אביב גפן לסטיבן ווילסון בפרוייקט המשותף שלהם, גפן מלחין וסטיבן אחראי על הליריקה. אתה יכול להגיד שזה לא משנה או אומר דבר, אבל לפי דעתי זה אומר הרבה.
אהוד בנאי - עיר מקלט

למעלה