בשיר Hate To Feel:

MeTaVDR

New member
בשיר Hate To Feel:

יש שם גרובים מאוד מעניינים. למשל, יש גרוב אחד ב-8\6 (סימטרי) ובנוסף על זה כל מני סינקופות של טריולות אמיתיות. מאוד מעניין. מזכיר קצת את גרוב של ג'אז ולס בתוים... ואז יש גם פראזות מעניינות כאלה ב-8/8 ופזמון זורם וכייפי כזה ב-4/4.

everynormal

New member
ת'אמת שאני לא מבינה בגרובים

וכל זה, אבל אני באמת מסכימה עם זה שהייט טו פיל זה שיר מצויין,ליין כתב והלחין אותו (השיר מדבר על אבא שלו אגב)

MeTaVDR

New member
אני בר מזל, אני נהנה מהם גם בתור אדם רגיל וגם

בתור מתופף. אבל עוד לפני שנהייתי מתופף כבר שמעתי את Down In a Hole מאות פעמים, וזה היה כ"כ טוב.

nothingman1

New member
...?

אין שום 6/8, וד"א נהוג לקרוא לזה 3/4 כמו גם ל-8/8 לקרוא 4/4 המשקל המיוחד היחיד הוא 7/8 סינקופות של טריולות? come on

nothingman1

New member
תגיד לי באיזו דקה בשיר

יש 6/8 וסינקופות של טריולות, ואם אשאר בדעתי- אין לי בעיה!כמה זמן אתה מתופף?

MeTaVDR

New member
למשל: מההתחלה ועד 00:43

אתה יכול לספור את זה בארבעה רבעים, אבל זה בעצם יהיה פוליריט'ם ארבע על שלוש, שכן בקטע שלאחר מכן, הערך של השמיניות לא משתנה, רק המחזוריות. מ-6 ל-8(שמונה שמיניות או ארבעה רבעים, זה לא משנה). אם תספור את ההתחלה ב-4/4, אתה תראה שתצטרך "להאט" בספירה שלך אחרי 00:43. זה יכול להיות מבלבל. נתתי לקטע שאחרי 00:43 8\8 מכיוון שהוא נשמע לא סימטרי, וזה בסדר גמור.

nothingman1

New member
עוד לא שמעתי על זה שבחלק מסויים של

שיר צריך להתייחס להמשך השיר כדי לקבוע את המשקל של אותו קטע הרי במילא לא ממש סופרים ביטים כדי לנגן את זה, במיוחד לא השיר הזה שהוא די קל מבחינת הקצב והקטע שאחרי 00:43 הוא לא רק 4/4 (או 8/8, ואני יודע שזה בסדר גמור- רק אמרתי מה נהוג), אלא הוא תיבה אחת 7/8 ולאחריה תיבה אחת 4/4 וחוזר חלילה אני קצת דואג מדיון עם מתופף על קצב מחשש לצאת
, אבל מקסימום אני אלמד קצת בדרך

MeTaVDR

New member
כל השיר מושתת על אותו ה-BPM, אז יש לך נקודת

התייחסות לגבי הקצב של כל השיר. אתה טועה. אני חושב שאתה סופר את ההתחלה ב-4 ולכן אתה מתבלבל. נסה לספור את ההתחלה ב-6, ואז תראה שזה נופל בדיוק כמו שאמרתי.

shani judd

New member
וואי לקח לי זמן לקלוט על מה

אתם מדברים:/ *קליטה איטית..*

למעלה