בשישי באולפן שישי כתבה על הנוער בעיר לוד

בשישי באולפן שישי כתבה על הנוער בעיר לוד

הכתבה בהשתתפות מועצת התלמידים והנוער בלוד. לראשונה אולי יופיעו לא רק השמצות. כדאי לראות

ברח לי....קורה...

אני מכיר וראוה כל יום אותך,את יורי,ילדות\ים בבתי ספר,ילדים בסיפריה,ילדים שעוזרים להוריהם... ילדים שמבינים שאם הם לא חלק מהפתרון הם חלק מהבעיה... ילדים שיודעים שחיי פשע הם חיים קצרים. ויש גם אחרים...כמו בכל עיר,כמו בכל חברה. אני מקווה שתוכלו אתם, להביא את רוב הנוער לצד שהוא חלק מהפתרון. הנוער של היום הוא הביבי והליברמן של מחר. הנוער של היום הוא הרופא של מחר בקופ"ח או מוכר הלחם במכולת. ואני חושב 0כמו שחשבתי מאז ומעולם) שעתיד בריא מתחיל בחינוך. ואני לא מדבר על לימוד(מתמטיקה,אלגברה,מולדת,תנ"כ) אלא על חינוך(ערכים,ההבדל בין רע לטוב ,מותר ואסור,כבוד לאחר וכד') דרך ארץ קדמה לתורה. יש הרבה הרבה מהנוער בלוד שיודעים מה זה חינוך,מקבלים אותו בבית ומיישמים אותו הלכה למעשה ברחוב ובכל מעשיהם. כולנו יודעים את זה.וכולנו מעריכים את זה. שי

יש מישהו שלא חושב שהנוער הוא העתיד?

כולם יודעים את זה... כולם גם יודעים שחגורת בטיחות מצילה חיים...כמה לא חוגרים?? כולם יודעים שאסור לתת לתינוקות פיצוחים...כמה תינוקות מגיעים כל שנה למיון עם פיסטוק בדרכי הנשימה?? כולם יודעים שהנוער הוא העתיד...כמה באמת משקיעים בחינוך?? היום חינוך זו מילה גסה... הס מלהזכיר. היום ילד מבקש משהו מהוריו וכשהמילה לא נשמעת באויר הילד עושה את המוות להורים... פעם כשילד היה שומע לא, הוא היה הולך לעשות בייביסיטר,לשטוף מכוניות,לאסוף בקבוקים,לנגב שמשות של רכבים בצמתים... היום עבודה לנוער זה משהו שיש רק למסכנים...כל השאר אבא קנה לי... לו ידע כל ילד איזה סיפוק יש בלקנות בכסף שהורווח בעבודה קשה, היו כולם רצים לעבוד. אילו ידעו הנוער את המושג אם אין אני לי מי לי... אילו הנוער היה מבין שהוריו עושים הכל עבורו,אבל גם הם בני אדם...וגם להם מותר לחיות. יש לי כ"כ הרבה מה להגיד על זה... החינוך חייב לבוא מהבית,לא מלמדים את זה בבית הספר,זה משהו שעובר מהורה לילד... ואם ההורה זורק בדלי סיגריות מחלון הרכב,ואם ההורה דוחף בתור לקולנוע,ואם ההורה מקלל את המורה,ואם ההורה מתנהג כמו ברברי, שלא נתפלא כולנו בעוד עשור או 2 שהילדים שלנו יתנהגו גם הם כמו חוליגנים. ד ו ג מ א א י ש י ת. הילד שלך הוא המראה שלך.אדוני,גברתי,למדו את ילדכם חינוך...חנכו אותו\הלכבוד,לחיי כבוד. כבוד לזולת=כבוד עצמי. לוותר על משהו עבור החיים ולא לוותר על החיים עבור משהו. יאללה כבר מאוחר... לילה טוב. שי

Jen74

New member
עדי, תודה על העדכון../images/Emo45.gif

לא יצא לי להיכנס לפורום זמן מה ואני שמחה שהצצתי. אני אצפה היום בכתבה. יש לי אינטרס עצום לגבי הנוער בלוד, שלוש מבנות הנוער בעיר הן הילדות שלי ועוד אחת בדרך לשם. רציתי לדעת איך אפשר להגיע להיות חבר/ה במועצת העיר? אין לי מושג אם הילדות שלי היו רוצות לקחת חלק בפעילות מועצת הנוער אבל אני יודעת שהן בהחלט מתאימות. אחת מהן, תלמידת כיתה י"א גם פעילה בקן הנוע"ל בשכונת גני אביב מאז שהוקם כמועדון נוער "אדום" והפך מיד לאחר מכן לקן נוע"ל. הילדות שלי נגעלות ממצב העיר והן בטוחות שהנוער בעיר הוא מגעיל. מצד שני, החברים והחברות הכי טובים שלהם הם לודאים, כך שלי באופן אישי לא מסתדר למה הן אומרות שלודאים הם מגעילים.

מועצת הנוער העירונית בעיר, פתוחה לכל בן/בת

בעיר שמעוניינים לקחת חלק בטיפוח ושיפור חלקים מהעיר. אם הם בתנועת נוער או במועדון זה טוב אפילו יותר כדי שנוכל לקבל עידכונים על הנעשה שם. תשלחי לי את המספר טלפון והשם במסר ואני כבר אצור איתה קשר ואודיע לה על הישיבות, המפגשים והפרוקייטים.

שאלה...

פתוחה לכל בן\בת?? אין הגבלת מקום?? אין מקסימום פעילים מורשים?? מאאאגניב... שי

תשובה..

פתוחה לכל בן/ בת שמעוניינים להצטרף ולשנות. אני לא יודעת לגבי הגבלה מספרית אבל בינתיים לא קופצים עלינו בהצעות מרובות אז אין מיונים. ההצטרפות למועצה מותנית בתנאי אחד- המון מוטיבציה לקום, לפעול ולשנות. ומה זה פעילים מורשים?

למעלה