בשישי עוד שלב לקראת האתגר(הפלטה בנס הרים ) והפעם בעזרתו של

ariasdo

New member
בשישי עוד שלב לקראת האתגר(הפלטה בנס הרים ) והפעם בעזרתו של

אייבי גילת שרכב גם במי עמי תודה על העזרה - את ההכנות שלי לאתגר אני עושה סמולציה במי עמי זה ( מיני נס הרים )
יש לציין את היכולת של אייבי לטפס בקלילות ובאלגנטיות גם בגיל כמעט 58 כאילו אין שם עליה
( מי עמי בקטע הסופי 2 ק"מ זה כ 7.5% ממוצע כל העלייה זה 5.2 6% ממוצע ) .

אני הרכבתי קסטה נוספת 11-34 שיש שם (גל"ש 23) ( 11-13-15-17-19-21-23-26-30-34 )
ה 23 נמצא רבעי מאחור וזה מונע הצלבה שרוכבים עם פלטה .
מצורף תמונת מחשב לאיפיון הקסטה .

כאימון לאתגר על פלטה בנס הרים , אני עושה בהדרגה והפעם עליתי את מי עמי על 52/23 היה קשה מאוד אבל הצלחתי לגמור את כל ה 5.2 ק"מ ללא עצירה .

התכנון במקור ביום שישי היה לפצל את הטיפוס ולרדת לאל מואליקה כדי לעלות בחזור את הקירות שם בהילוכים קלים .
אבל ניצלתי את ההזדמנות שאייבי עוזר והלכתי על כל העלייה בפלטה .
בגלל הקושי בחלק התלול אני מזגזג ולהדחיק את הקושי אני נכנס לסוג של מדיטציה כמו לחלום ומכונית מצפצפות , שאני לבד זה מצב מסוכן בטיחותית .

אני כל שבוע או שבועיים עושה טסט במי עמי ומגדיל עוד קצת את העומס בשלב הזה עדיין הרגלים החזיקו אומנם קצת כואבות .
הבעיה שגילתי שבר מאמץ באופנים סדק בנקודת החיבור באזור הבלמים מאחור .

בהמשך אני מצורף :
צלומים למצב הקסטה מול הפלטה אפשר לראות שאין הצלבה והשרשרת יושבת פולי .

צלומים מאזור הסדק זה אופני סגל מגנזיום נראה אם יהיה אפשר לתקן .

שבוע הבא על 53/23 באופנים אחרות .

אריה סדובניק

ariasdo

New member
צלומים למצב הקסטה מול הפלטה אפשר לראות שאין הצלבה ...

השרשרת יושבת פולי - הכוונה למגבילות וזה תודות למוקום גל"ש 23 בתוך קסטה 11-34 .
מצורך 2 צילומים

אריה סדובניק

ariasdo

New member
צילומים מאזור הסדק זה אופני סגל מגנזיום - הסדק באזור החיבור

של הברקסים מאחור .
יש מוסג בשם שבר מאמץ או שבר הליכה נפוץ בעיקר בטרונות שיש עומס גדול על הרגלים .

וזה ממש שבר מאמץ באופנים .
נקווה שיהיה ניתן לרתך זה מגנזיום .

מצורף 2 תמונות
אריה סדובניק

ariasdo

New member
אני כנראה לצורך המשך האתגר יעבור לאלומיניום חזק כמו

CAAD10 נדמה לי שבהיררכיה של חוזק שלדות אלומיניום נמצא אחרי הברזל

מה שבטוח ששלדת טיטניום יוקרתית יותר ונוחה יותר לרכיבה .אבל ספציפית למה שאני עושה זה ?

זה שלדת המגנזיום השנייה שנשברת לי הקודמת הייתה מרידה מגנזיום 909 שם ממש היה שבר בנקודת העומס באזור חיבור האוזן

אריה סדובניק

יורם א2

New member
אריה כבוד לדעתי ...

לדעתי החברה צריכה לתת לך שלדה מתנה על הפרסומת שאתה עושה להם
&nbsp

ariasdo

New member
תודה - אני מעדיף לא להיות תלוי זה מצב של ניגוד אינטרסים

במידה ואני כותב על יצרן או חנות זה מרצוני החופשי בגלל שהייתי מרוצה מהמוצר או השרות .
2 שלדות של סגל שלי קניתי דרך חנות .

כנראה מה שאני עושה זה לא בדיוק רכיבה אופנים נורמלית , זה מאמץ גדול מדי למגנזיום .

אבל אם סגל ירצו לתת לי שלדה אני לא יסרב לקבל - אפילו השמח

אריה סדובניק

יורם א2

New member
דרך הגב למה לא קרבון ........

קרבון העברת כח טובה יותר
מה גם שאתה עובד עם הרבה כח

ariasdo

New member
בשבוע הבא הרכב עם קרבון רק אני מפחד קצת על הסורולו סוליסט

שזה שלדה אורגינל מ 2007 . שם הקראנק זה דאבל גדול 53 שניים ומאחור הרכיב קסטה 11-34 לקבלת יחס 53/23

לגבי העברת כוח לרכיבה מהסוג הזה אני ממש לא יודע אם זה משנה ( הכי חשוב זה שלדה חזקה ).
לרכיבות נורמליות כמו שאתה ואחרים רוכבים יש לזה אולי השפעה בעברת הכוח .

חבל שאת האתגר הזה לא עשיתי לפני כשנתיים שהייתי בשיא בתקופת האימון במכון הטריינרים
בזמנו גם הכושר היה גבוהה וגם המשקל היה 76 ק"ג היום אני 84 ק"ג . ( האהבה לאוכל טעים מטריפה את דעתי )
בזמנו עלתי את זכרון מכיון בנימינה זה עליה של כ 2 ק"מ על סינגל 50 ומאחור גל"ש בודד 15 שיניים .50/15 .והיה נורה קשה.

יש לי הרבה עבודה עד החגים - לשפר את הכושר וגם להורד במשקל .

אריה סדובניק

מעשה ביהודי ושמו אורי המדבר....

הי אריה
האיש דנן קצת עסוק בשבועות וה, אבל למרות גילו הצעיר ( 56) הוא מטפס נס הרים ב 18:30 דקות, עושה פו-פו בעליות עם לני אנגלהרדט
והעיקר - למרות כל הנסיונות ללמד אותו "בינה" הוא מטפס את נס הרים באופן קבוע על פלטה, ורק אם נדרשת המתנה מיוחדת או שיש בקשה מפורשת של מאמנים הוא עלול להוריד לפלטה קטנה, וכל זה במשך כמה וכמה שנים, ועל אי אלו סוגי שלדות וגלגלים, אבל בעיקר בלי שום אפליה או התכווננות לקסטה מיוחדת ...
יללא - שיהיה בהצלחה ! ! !

ariasdo

New member
אני מכיר אותו ואפילו רכבנו ביחד 2009 שהצטרפנו לסיבוב בצפון

שהתחיל בעילבון דרך, ערבה , ראמה ,בית ז'אן , חורפש הר מרון ובחזרה דרך בר יוחאי .
אין ספק שאורי רוכב על מצטיין במיוחד לגילו 56 .
בזמנו תוך כדי הרכיבה דברנו על נס הרים הוא היה אז האלוף הטרי לגלאי 50 פלוס והיה בתחילת הגיל 50 .
עלה בזמנו את נס הרים על 39/25 שזה ההילוך והיחס האידיאלי עבורו .
(הוא גם עלה את הקיר לברכה בבית ז'אן ( 39/25) זה קיר שווה ערך לעין חוד גם אני בזמנו עליתי על אותו יחס בקיר .

בזמנו טיפוס על פלטה לא התאם עבורו לקטעים של עליה ארוכה - סביר שעם הגיל השתפר ושנים מחזיק במקום ראשון לגלאי 50 פלוס בנס הרים אלוף ללא עוררין .
אבל בהילוכים אידאלים עבורו שמאפשרים לו לסובב מהר רגלים ולנצל את הכושר הגופני הגבוהה
הנתון החשוב זה משקלו הקל של אורי בזמנו כ 60 ק"ג הוא מטפס טהור והוא בטח שומר על הפיגורה .
שבוע שעבר כתבתי לשאלה בנושא הילוכים בנס הרים וכתבתי גם עליו שהוא אלוף גלאי 50 בנס הרים .

לנושא האתגר יש כמה פרמטרים שמשפיעים
חוץ מהגיל שאני מעל 60 אורי הוא קל כנוצה יש מעל 25- 20 ק"ג הבדל משקל בננו .
ההבדל הזה נותן משמעות להשיג שלי אם הצליח – לפחות משמעות עבורי על הכוח שאני צריך להוציא כדי להרים כ-25 20 ק"ג נוספים בעליה .
תתאר לך בדימיון אורי מטפס על פלטה עם שק תפוחי אדמה על הגב .

בהודעה הראשונה שלי מלפני שבועיים לנושא הזה כתבתי את הרקע לאתגר שמבוסס על השיא של רפי פלטה במעלה עקרבים 53./23 בהצלבה .
ציינתי שאין לזה משמעות מבחינת רכיבה זה עדיין לא קריטריון ברכיבה זה סתם אתגר שהוא גימיק .

אני במקור בגיל צעיר מרקע של הרמת משקולות שם מתחרים בסגנונות בהנפה ודחיקה אבל יש גם כאלו שהיו טובים בהרמת חביות בירה .

כתבתי שגם בארץ נעשו שאיים מוזרים שכל שיא מתאם לצד החזק של הרוכב
ארז עלה 27 פעמים את נס הרים
יאן רכב מטולה אילת ובחזרה
טל רכב 1500 ק"מ
יש גם שיא של 24 שעות בטריינר ובטח יש עוד דברים מוזרים בנושא .
כל אחד מהנ"ל בטוח התאמן הרבה ובהדרגה לאתגר המתאם שהציב
אתגר אפילו אם הוא קטן התחושה שיש בשביל מה לקום בבוקר זה יוצר תמריץ וחשק כי לפחות אני למדתי שלי חשוב ההרגשה הפנמית והסיפוק .

אז גם לי בה הרעיון שזה גימיק לעלות על פלטה בנס הרים שבשום מקום לא ציין שעשו זאת עם פלטה את כל העלייה בלי עצירה .
אני לאט לאט מתאמן לנ"ל כי זה לא קל אם זה היה לפני שנתיים אז היה לי הרבה וואטים , בגלל אימון אינטסיבי אני בטוח שהייתי בקלות עולה אבל עברתי דלקת ראות וקשה לחזור

בנוסף מצאתי דרך גם למנוע הצלבה שזה חשוב מאוד . ברור שאפשר לבצע יחס דומה בלי הצלבה על הפלטה הקטנה אבל את זה קשה לשווק כאתגר .

את זה כתבתי וטק אחד מקווה שאין הרבה שגיעות כתיב

אריה סדובניק

אריה

לא מבין כלום ממה שאתה כותב אבל מה שאתה עושה הוא לעניין. ייללה תן בפלאטה ואל תשכח להזכיר אותי בכל פוסט שלך כאן כי זה אולי מטופש אבל עשינו הרבה מאוד בשביל הפינה הקטנה שלנו כאן.
יאן.

ariasdo

New member
כתבתי לך סכום והסבר קצת בהומור פולני ...

אני קצת מתמחה בשיווק ואני בעצם מנסה לעשות מזבוב פיל .
לפני שאני גומר ויוצא לפנסיה חיפשתי גם לעשות אתגר בתחום שאולי מתאים לי נדלקתי על הרעיון רכיבה בפלטה
שהמקור זה רפי פלטה שטיפס בעקרבים על 53/23 .

נס הרים זה העלייה של ישראל שם בדקו זמנים , שם בצעו אתגרים שונים .
נס הרים מצלצל מקום טוב לאתגר שבעצם מבוסס על יחס העברה כבד זה בסה"כ גימיק והשימוש במילה פלטה עוזר להמחיש את הקושי .

רק התברר לי שזה לא פשוט ולא קל והזבוב יותר דומה לפיל - ועל הדרך בהכנות נשברים דברים בינתיים תודה לאל זה חלקים רק באופנים
הסיבה לנזק באופנים בגלל שאני הרבה יותר כבד במשקל ממטפס קלסי כמו החבר שלי יוסי ששמו אורי , אלוף הטיפוס לגלאי 50 במשך שנים בנג"ש בנס הרים .

בקיצור במשקל שלי בגיל שלי האתגר הזה הרבה יותר קשה . מאשר לרוכב מקצועי אלוף , מטפס קלסי קל משקל .

אני בדרך כלל כותב ומזכיר שמות רוכבים שעשו הישג מיוחד , בהקשר לעניין ולנושא שלגביו יש התייחסות ישירה או בעקיפין .
במקרה שלך אתה שייך לקטגורה של האתגרים הקשים מעבר להיגיון .

אריה סדובניק

nachshon4

New member
מה כל העניין עם הפלטה?

אתה יכול לרכב על 39/17, זה בדיוק אותו יחס כמו 53/23, ואז לא תצטרך להרכיב כל מיני קסטות מיוחדות כי לא תהיה לך הצלבה.
אין שום משמעות להגיד ״על הפלטה״ - המשמעות היחידה היא יחס העברה.
(ולא שאני מבין מה העניין לעלות עליה בהילוך גבוה, זה נראה לי לא ממש בריא לברכיים...)

ariasdo

New member
ברור שהמשמעות זה עניין של יחס העברה אבל שימוש במושג פלטה

זה גימיק לצורך שיווק את זה גם כתבתי בתשובה לתגובה של יוסי .
הבעיה באתגר הפלטה עם 23 זה מצב הצלבה .
הרעיון שלי זה פיתרון למנוע הצלבה בעזרת קסטה הגדולה שמיועדת בעיקר בשביל טיפוס קירות עם הפלטה של 39

בעבר הסברתי שעבורי הדבאל יותר חזק מקומפקט סטטיסטית קומפקט נהרס לי יותר מהר ויותר פעמים .
זה גם תוצאה של עומס ולחץ עם המשקל הגדול שלי ( 84 ק"ג ) יחסית לרוכב מטפס ובמיוחד בקירות .

פעם הייתי עושה שימוש בטריפל על אותו יחסי העברה .
קיבלתי הערות שזה לא חוכמה יש בטריפל 30 הילוכים .

אריה סדובניק

tzvikas

New member
אפשר לשים קסטה 11-34 של שטח על כביש?

אני בדיוק מתלבט אם להחליף דאבל לקומפקט (מול 11-28). זה סיפור לא זול ודווקא החלפה של הקסטה תיתן יחס קל בעליות ועלות נמוכה יותר. אבל זה אפשרי?
יחס של 120% יספק אותי

ariasdo

New member
אפשר לשים אבל יש כמה דברים שצריך לדעת ...

קסטות שטח 11-34 או 11-36 הם קסטות מסיביות הרבה יותר כבדות למי שהמשקל משחק תפקיד חשוב באופנים .

דרוש מעביר ארוך בהנחה שזה שימנו יש 105 ארוך שמתאם או מעברי שטח כמו דאור ואחרים .
זה הכל תלוי מה הגרופ ל 10 זה ממש תואם ואני עשיתי ב 2 זוגות לגרופ 9 גם אפשר אבל רק עם מעברי שטח .
לגרופ 11 אין לי ניסיון אני מניח שיהיה ניתן לעשות קומבינה .

השאלה אם אתה צריך יחס העברה פחות מ 1.2 שזה שווה לקומפקט עם 28 בהנחה שזה גבול היחס שמתאם לצרכים שלך .

יש פתרון יותר טוב יש קסטה יעודית לכביש גם קלה 11-32 סרם אפקס שתואמת לגרופ 10 שימנו כמובן מעביר ארוך תואם .
ל גרופ 11 יש אולטגרה חדשה 11-32 קסטת כביש יעודית זה המילה האחרונה שם גם הצפיפות מותאמת .

מביחנת עלות - קסטה, מעביר ,כבל ועבודה . הערכה 500-800 ש"ח תלוי בסוג הקסטה והמעביר .
בהחלפה לקומפקט העלות תלויה בדגם ומחיר עבודה .

למי שרגיל לדאבל ששם הקפיצה בין הפלטות קטנה יותר זה פיתרון .

אריה סדובניק

tzvikas

New member
היום יש לי Ultrgra דאבל עם 11-28

אריה תודה
120% זה מצויין - זה מה שהיה לי באופניים הקודמים עם טריפל (30/25) למרות שבקומפקט עם 28 היחס טיפה יותר קשה אבל בקטנה (121%)
להחליף לקומפקט (Tiagra) עולה 350 ש"ח לקראנק (מאיביי, או 600 ש"ח פה בארץ) + שעת עבודה

אני מושך עם הדאבל כבר חודשים (קסטה של 11-28) אבל בעליות של יותר מ-5% אני די סובל.

בהנתן שצריך להחליף גם מעביר אני חושב שאוותר על החלפת קסטה ואלך על החלפת קראנק

למעלה