בשלבי עיצוב ראשוניים

אמיר0

New member
בשלבי עיצוב ראשוניים

הערות? הצעות? אל תבקשו צביעה, אני רק מנסה לעצב אותו רעיונית בינתיים.

chatenoire

New member
כרגע זה די פשוט

הוא נראה כמו אוסף צורות עם מכשיר קשר על הגב. אם אתה מנסה ללכת על לוק הרובוט המכני המדליק, כדאי להוסיף הרבה יותר דברים "אלקטרוניים כאלה", לעשות אותו קצת יותר זוויתי בכל מיני מקומות, לעבוד על המפרקים שלו שיראו יותר כמו חיבורים ופחות כמו חלקי שריון עתיק. אם בחרת דוקא במראה סי3פיאו הרובוט הידידותי, אז הדבר החשוב ביותר הוא למצוא דרך להכניס נשמה בתוך אוסף חלקי החילוף האלה. אני יודעת שכרגע זו רק סקיצה, אבל סקיצה צריכה לתפוס את תמצית הדמות (או האובייקט), לכן אתה צריך להחליט מה הכיוון שאתה הולך איתו. בכל מקרה, תמיד כדאי לצייר את כל הדמות, בעיקר בסקיצות ראשוניות שלה.

אמיר0

New member
הממ...

יש סיכוי שאתה יכול לתת לי דוגמה פשוטה למפרק טוב? אין לי מושג איך לגשת לידיים ומתחת לאגן.

chatenoire

New member
ראשית כל וחשוב ביותר

אני את, לא אתה. שנית, אני בהחלט לא מתמצאת בתחום ציור הרובוטים והמכונות. כדאי שתחכה לתגובה מקצועית יותר מאחר מציירי המכ´ה, או שתריץ חיפוש לתמונות של רובוטים ואנדרואידים ותשאב השראה ורעיונות. שלישית, חשוב על גוף הרובוט כגוף אנושי. נסה למקם את המפרקים האנושיים ואז לחשוב, איך אתה בתור בונה רובוטים מהולל היית מרכיב איבר מכני שיוכל לבצע את אותן פעולות שהאיברים והמפרקים שהאנושיים מבצעים. נסה ללכת עם אינטואיציה, לנסות כל מיני רעיונות, לעבוד בזרימה אבל מתוך הגיון בסיסי.

Scum Bunny

New member
נשמע כמו התחום שלי

צפה לתגובה מפורטת מחר, כשאני אהיה בהכרה :)

Scum Bunny

New member
הסבר מפורט

אוקיי, הנה פחות או יותר האפשרויות העומדות בפניך, לאו דווקא באיזשהו סדר. כל אפשרות ממוספרת, ומתאימה לדוגמה בציור המצורף. 1) מפרק מכוסה: כמו בצואר של הרובוט שלך, או כמו בגוף האנושי, המפרק מכוסה על ידי כיסוי גמיש (גומי, צינור עם פרקים) מה שנותן לרובוט מראה חלק יותר ואנושי יותר. 2) מפרק מחופה: כמו במרפקים של הרובוט שלך, מעל כל מפרק יש לוח מגן שמסתיר אותו. חשוב להקפיד שלכיסויים תהיה צורה הגיונית שלא תפריע לתנועת האיבר בכיוונים שהיית מצפה שהוא יוכל לזוז, ושלא ייראו "מודבקים" לאיבר, אלא מחוברים אליו בצורה הגיונית. הכיסוי שציירת, למשל, הוא שטוח- הוא יכול להכיל את המרפק של זרוע ישרה, אבל לא יהיה בו מקום לזרוע מכופפת עם מרפק בולט. כיסוי מרפק מתאים יותר יהיה דמוי כיפה. מראה שמשלב צורה אסטתית וחלקה יחסית, עם רמזים ברורים שמדובר במשהו טכנולוגי. גם נראה קרבי וקשוח יותר, בגלל האסוציאציה לשריון לוחות. 3) מפרקים חשופים: הכי קשה לביצוע. מצריך לצייר מיסבים מתאימים לכל מפרק, בהתאם לסוג התנועה שלו- מפרק כדורי לכתף, מפרק ציר למרפק וכן הלאה. זכור שלכל מפרק מחובר משהו שמניע אותו ("שרירים"), ובדרך כלל הוא גם נקודת עוגן למערכות שמניעות את האיברים שסביבו. נאמר, מסביב למפרק הכתף תראה גם את הבוכנות שמניעות את הזרוע, ואת אלה של החזה. יוצר מראה מכאני מחוספס. זכור שאזורים מסוימים, כמו הצואר או הבטן (החיבור בין הטורסו לאגן), הם לא ממש מפרקים אלא מערכת של שרירים ותמיכות- צואר רובוטי חשוף ייראה למשל כמו מערכת של בוכנות וצינורות סביב תמיכה מרכזית דמוית עמוד שידרה. כמו כן, רוב המפרקים הם שילוב של של כמה מערכות- המרפק הוא ציר בעל תנועה של בערך 0 עד 180 מעלות בין הזרוע העליונה לתחתונה (מזרוע מקופלת לגמרי ועד זרוע ישרה), ועוד ציר של בערך 180 מעלות סיבוב מסביב לעצם האמה (מכף יד כלפי מטה עד כף יד כלפי מעלה, כאשר התנועה בין המרפק לפרק היד). כשאתה מכסה מפרקים תמיד זכות את התנועה שהם מבצעים- ככל שהיא מורכבת יותר הכיסוי יצטרך להכיל יותר מקום לתנועה (למשל כיסוי כתף צריך להיות גדול, כיפתי ו"חופשי"- כיסוי צמוד לא יאפשר לזרוע לזוז לשום כוון) או מינימליים כדי לא להפריע (כיסוי צואר או בטן יצטרך להיות מחולק לפרקים, או סמלי בלבד).

למעלה