בשלב ההיסוסים אפשר עזרה?

Lychee1

New member
בשלב ההיסוסים אפשר עזרה?

היי לכולם אני חדשה בפורום והגעתי לכאן בעקבות שיטוטים שביצעתי ברשת ואני מקווה שאוכל למצוא כאן מענה לשאלותיי. כבר שנים אני נלחמת עם משקל עודף ואני לא בדיוק יכולה לומר שניסתי את כל הדיאטות האפשריות אבל, כן ניסתי כמה ואני פשוט לא מצליחה לשמר את התוצאה. השמנה אצלנו במשפחה זה גם די עניין גנטי ולפני כ-6 שנים אחותי הבכורה עשתה ניתוח טבעת והיום היא לחלוטין בן אדם אחר. מאז שהיא עשתה היא ניסתה לשכנע אותי לעשות גם אבל חששתי מאוד. תמיד מצאתי תירוצים למה לא לעשות וכיום אני נמצאת בשלב בחיי שנגמרו התירוצים. אני רוצה לעשות את זה, אני חייבת את המתנה הזו לעצמי. אני בחורה שאסתטיקה מאוד חשובה לי, תמיד אני מטופחת מכף רגל ועד ראש אוהבת להתאפר, להתלבש יפה, להתגנדר וזהו הגיע הזמן לשינוי האמיתי כי כל המסביב זה רק קישוטים כשמזניחים את הגוף וסוחבים קילוגמרים עודפים.

אני מרגישה שאחותי מסתירה ממני את הקשיים שהיא חוותה עם הניתוח. היא כ"כ רוצה שאני אעשה גם את הניתוח שהיא מתארת שהכל יופי טופי. אין הקאות, אין כאבים, אין בעיות. אני יודעת שהיא מיפה את הכל כדי לא להפחיד אותי אני יודעת שהיא עושה זאת מאהבה אבל, אני בן אדם שלא אוהב לדעת לאן הוא הולך. אני תמיד עושה שיעורי בית לפני שאני נכנסת למשהו וכאן, אתם נכנסים לתמונה. אני רוצה לדעת מה באמת מצפה לי.

1. איך מתחילים? איזה בדיקות צריך לעשות?
2. האם נשארות צלקות מהחתכים?
3. אם אני שונאת גבינות ומעדנים מה אוכל לאכול בשלב שצריך לאכול אוכל רך?
4. תוך כמה זמן רואים תוצאות?
5. האם סובלים מכאבים? מרגישים משהו אחרי הניתוח?
6. כשיורדים הרבה במשקל מה עושים עם עודפי העור? האם הגוף נהיה כמו בלון שיצא ממנו האוויר?
7. יש מישהו כאן שחווה סיבוך בעקבות הניתוח?

אני כ"כ סקרנית וחוששת אבל, אני מרגישה שהגיע הזמן לעשות זאת. אני נמצאת בשלב בחיי שאני צריכה להוולד מחדש.

מקווה לעזרתכם

קוביd1

New member
שבוע טוב למהססת

אחותך עברה ניתוח טבעת לפני 6 שנים והיא מבסוטה מזה ,הניתוח דורש משמעת עצמית ,הניתוח וכל ניתוח משמש רק ככלי עזר לירידה במשקל ,ולא יעשה את העבודה בשבילך קחי את זה בחשבון.
לפני שמתחילים בכלל צריך לבדוק שה BMI שלך 40 או 35 עם מחלות נלוות שקשורות להשמנת היתר
מה שאני מציע לך זה לגשת למנתח והוא ינחה אותך איזה בדיקות לעשות ,החתכים הם ממש ממש זעירים ולא יישארו צלקות
ההחלמה אחרי הניתוח שונה מאחד לשני ,יש כאלה שיש להם כאבים לא משהו רציני ,אבל משכחי כאבים עוזרים ,יש כאלה שמרגישים אי נוחות ולחץ בשכמות ובכתפיים בגלל פליטת הגז שמוכנס לחלל הבטן בזמן הניתוח ,תוך כמה זמן רואים תוצאות ,אין כזאת חיה כמה זמן ,הדבר שונה מאחד לשני ,צריך סבלנות ועדיף לרדת בצורה מתונה וחכמה בלי לפגוע בבריאות
בכל ניתוח יש סיבוכים ,יכולה להיות דליפה בטבעת ,יכולה להיות החלקה של הטבעת ,אפשר לתקן את זה ,בניתוח נוסף ,שלא מסובך בכלל ,אחרי הניתוח צריכים לאכול מאכלים רכים ותמיד אפשר בהתיעצות עם דיאטנית ,למצוא פתרונות
עודפי עור ,בעיה שמצריכה ניתוח שהוא לא קל ,הוא די קשה ,אבל בואי לא נרתום את הסוסים לפני העגלה
באם יש לך עוד שאלות אנחנו פה ,חברים מהפורום מי שיכול לעזור מניסיונו מוזמן להגיב

קובי

Lychee1

New member
תודה לך קובי על התגובה

מבחינת הBMI אני מעל 40 (
) ונמנית בין אלו שמוגדרים ב"השמנת יתר חמורה" בבדיקה שביצעתי באתר מסויים. אחותי נותחה אצל אבינוח ורוצה שאעשה את הניתוח אצלו גם. ראיתי שהרבה בפורום משבחים אותו. אז אתה אומר לקבוע עימו פגישה לפני שאני מגיעה לרופאת משפחה?

אגב אם אני בקופת חולים מאוחדת ויש לי ביטוח בסיסי בלבד האם הניתוח הזה מסובסד?

shir2810

New member
אני מנותחת 12 שנה עם טבעת.

שלום לך.
לא אייפה את הדברים ואומר לך אותם בצורה כנה וישירה.
עשיתי ניתוח אצל דר אבינוח לפני 12 שנים.
ירדתי באופן מתון עם שני הריונות ולידות באמצע וממשקל 117.6 ירדתי ל 64.
מקיאים הרבה מאד על בסיס יומי אם נלחמים בטבעת. אל תלחמי בה. אם היא מאותתת לך להפסיק לאכול הפסיקי אחרת תאלצי לבלות את ימייך בשירותים.
המנעי ממשקאות מוגזים. זה גורם לגרעפסים מיותרים ומקשה על הנשימה.
לא אוהבת מוצרי חלב...? תשתי מרקים והרבה. טחונים אבל לא סמיכים מדי שלא יכבידו עלייך.
אמנם עברתי תקופות לא קלות עם הטבעת אך הנה אני 12 שנים אחרי עם סיבוך של החלקת הטבעת וניתוח חוזר להכניס שוב טבעת. שיהיה לך בהצלחה. עשי את הניתוח. הוא ישנה את חייך.

קוביd1

New member
שיר 2810

כמו שאת יודעת חגגתי בת מצווה לטבעת לפני חודש וחצי ,אהבתי לקרוא את מה שכתבת אם נלחמים בטבעת מקיאים הרבה
אני לא נלחם בה ולא מקיא בכלל כבר הרבה שנים
הרופאים מבקשים לא לשתות מוגז ,דווקא ד"ר אבינוח יותר ליברלי בנושא הזה
אני שותה מוגז במיוחד קולה ,לא מפריע לי לא גרעפסים ולא כלום ,כל אחד מגיב אחרת
בהצלחה גם לך בסיבוב השני של הטבעת

קובי

Lychee1

New member
תודה על הכנות...

אלו דברים שגם חיפשתי לשמוע כי צריך לקחת אותם בחשבון תודה רבה. :)

קוביd1

New member
ד"ר אבינוח

לא סתם נקרא שר הטבעות ,הוא תותח בתחומו אני לא מנותח שלו ,אבל שמעתי עליו רק דברים טובים.
אני מציע לך לקבוע פגישה עם ד"ר אבינוח , הוא גם מעודכן בחלק הבירוקרטי של קופות החולים ,גם הפקידות שלו מעודכנות בכל נושאי הביטוחים
אני לא יודע מה הפרוצדורה של המאוחדת ,מבחינה בירוקרטית ,כדאי שתבררי את זה
לרופא המשפחה תפקיד שולי בכל הנושא הזה ,,הוא רק יכול לתת לך את הבדיקות שד"ר אבינוח יבקש ממנו
בהצלחה בתהליך ,
בהצלחה!!!!

קובי

אופירA

New member
מנהל
אפשר עזרה, בהחלט, אבל אין תשובות לכל השאלות

נבון מצידך לברר את כל הקשיים האפשריים, כדי לא לקבל אותם בהפתעה לאחר מעשה. צריך להתכונן להם מראש, ואז צולחים אותם בקלות.

ניתוח מיועד לאנשים שה-BMI שלהם גבוה מידי ועומד בקריטריונים לניתוח, כמו שכתב לך קובי, ולא הצליחו לרזות בתזונה בריאה והקפדה על קלוריות. כלומר אם לאורך זמן ניסית דיאטות שמרניות (שומרי משקל, דיאטנית של קופ"ח וכאלו), ברור שאינך צריכה לנסות דיאטות מוזרות שלא ניסית, כי אין טעם.
אבל אם לא ניסית דיאטות שמרניות, או לא ניסית לאורך זמן - יש להבין מדוע לא החזקת מעמד ולא שמרת על התוצאה. האם בגלל חוסר ידע, שחשבת שאחרי שמרזים אפשר לאכול הכל מחדש? או האם בגלל רעב, שהתקשית לשמור על התפריט הבריא כי הרגשת רעב ותסכול? או שהצלחת לרדת רק מעט במשקל ועדיין העודף היה גבוה?
וכן, את צריכה לבדוק עם עצמך אם את מוכנה לעבור לתזונה בריאה, ללא סוכר (לפחות בשתייה, אבל אפשר ממתיקים מלאכותיים), עם אורח חיים נכון של שתייה מספקת וארוחות קטנות כל 2-3 שעות לשמירה על שובע קבוע. אם את מבינה שממתקים הטבעת לא תמנע ממך, ותצטרכי להקציב לך במידה ולהוציא את השאר מתפריטך בשימוש בכלי עזרה אחרים (להוציא אויבים מהבית או לנעול אותם וכו').
כי אם לא - הניתוח לא יעזור לך. ואם כן - תוכלי ליהנות מהניתוח, ואינך חייבת לסבול מהקאות ומכאבים.

תראי, אצלי הכל יופי טופי, אין הקאות ואין כאבים ואין בעיות. לפני שמתפתחת בעיה אני כבר מזהה שינוי מצב, והולכת לפתוח את הטבעת פתיחת מינימום, שמונעת בעיות.
אבל אני יודעת שאנשים כן מקיאים, וכן סובלים מאוכל שנתקע לאחר שנדחס, ויש להם בעיות של רפלוקס ושל דלקות ושל תזוזות בטבעת וגם חמור מכך.
רק שאני יודעת שזו בחירה. ב-99% מהמקרים זו בחירת התנהגות של האדם ולא גזירת גורל. אז אם תבחרי ללמוד את הכללים הנכונים, גם לך יהיה יופי טופי.

1.מתחילים עם קביעת תור למנתח שבוחרים. לפני כן תקראי כמה דפים בפורום על החוויות של אלו שעשו בימים האחרונים ניתוח. תגלי מהר מאוד מי המנתח המומלץ לטבעת, ועוד דברים.
במקביל, פונים למשרד בקופת החולים ומבקשים הסבר מה הקופה דורשת ממך לצורך ניתוח. תקבלי רשימת בדיקות שם. כל שאלה - תפני אלינו.
2. יש צלקות מהחתכים. אצלי אחרי שנתיים ל-2 צלקות לא נשאר שום זכר, ול-3 נשאר זכר זעיר מאוד, שצריך להבין שזו צלקת. הצבע שלה נהיה צבע העור לחלוטין. מפרונקלים וכיסי שומן יש לי פגמי עור הרבה יותר בולטים... הצלקות הן בבטן, מתחת לחזה ומעל לטבור, בשנה הראשונה הן בצבע שונה מהגוף, ושמעתי על אנשים שהתבהרות הצלקות שלהם פחות טובה משלי, תלוי בסוג/צבע העור.
3. באתר "טבעת" שבחתימתי יש פירוט נרחב של מאכלים שאפשר לאכול בכל שלב של כלכלה - נוזלים, רכה וכו'. אז אם לא אוהבים חלב, אפשר מעדני סויה, טונה, טחינה, חומוס וסלטים אחרים, ביצים מעוכות, ירקות מעוכים, מרק טחון, פירה תפו"א, דייסות חלב שונות (עם קורנפלור, סולת, קוואקר וכו'), מחית פירות ועוד ועוד.
4. אין תשובה לשאלה זו. זה כמו לשאול: מה האורך של חבל, מה הצבע של מכונית. בכל אופן, אחרי שנה בטוח יהיו תוצאות. צריך סבלנות בטבעת.
5. רוב האנשים דיווחו על כאבים נסבלים ביומיים עד שבוע שלאחר הניתוח. מרגישים חולשה, הסיכות שעל החתכים מעצבנות. לעומת זאת יש אנשים שלא מבינים על איזה כאבים מדברים איתם, ושהרגישו אחרי הניתוח בעיקר רעב...
.
6. עם עודפי העור עושים מה שצריך. אין לי מושג מה צריך, כי אינני יודעת כמה תרדי במשקל, מה מבנה הגוף שלך, ומה תהיה בעיית העור. אני ירדתי 33 ק"ג במשקל, יש לי עודף משקל של בין 8 ל-10 ק"ג (שהדבר האחרון שאפשר להגיד עליו זה בלון שיצא ממנו האוויר), בטן רופפת ועור נורמלי לחלוטין של אשה בת 50, ואפילו פחות מגילי. העור שלי טוב ואין מה לנתח בו גם אם רוצים. אבל אני לא מכירה את העור שלך
.
7. יש פה אנשים שנאלצו לעבור ניתוח להחזרת הטבעת שזזה למקום. אחרי שבוע הם שכחו מה היה. יש פה אנשים שעברו קשיים רבים מאוד וסבל רב, כי לא ידעו את הכללים הנכונים להתנהגות עם טבעת, ויותר חשוב היה להם להיכנס לסקיני ג'ינס מאשר לשמור על הבריאות שלהם. נתקלתי גם בתופעה נדירה, של אשה שמרגע הניתוח משהו בטבעת לא היה תקין, כי מלכתחילה לא יכלה לשתות ולאכול נורמלי. אבל היא לא התעקשה מספיק על הבריאות שלה, וגם אחרי חודש, כשגם המנתח הגיע למסקנה שחייבים להיכנס פנימה ולראות מה הבעיה (כי בצילומים לא ראו שום בעיה), היא לא הלכה להתנתח. אחרי חודשיים סיפרו לי על מצבה, ואמרתי שזה לא מצב נורמלי, ושתתקשר מיד. אחרי 3 חודשים התקשרה, וצעקתי עליה שתרוץ מיד לניתוח תיקון, כי הטבעת בטוח לא במקום וזה מסוכן, ועדיין היא לא הלכה להתנתח. רק כשמצבה החמיר מאוד וחייב ניתוח חירום אחרי 5 חודשים... מרוב חומרה היא היתה צריכה תוך יומיים עוד ניתוח חירום.
כך שאת רואה, שב-99% מהמקרים זה תלוי ברמת המזוכיזם וחוסר האחריות/הידע של האדם עצמו, ולא בטבעת... כי ב-99% מהמקרים אפשר למנוע מראש. רק צריך להיות בקשר פה עם בעלי הניסיון, ללמוד ולשאול ולא לחכות שבעיות יתפתחו.

Lychee1

New member
אופירה תודה רבה על התשובה המפורטת

עזרת לי מאוד עם המענה שנתת לי ואני מרגישה שאמצא כאן בית חם לתהליך שאני שוקלת לעבור ושמחה שתוכלו ללוות אותי בתקופה הזו ואולי גם פחות לפחד מהצעד הזה.

תודה לך

למעלה