בשם ד"ר סיימון נמצוב

Torgos

New member
בשם ד"ר סיימון נמצוב

אם תוכל להפיץ רשימת המינים המצורפת לחובבי בעלי החיים אני אשמח. אני צריך שמות בעברית איפה שחסר ותמונות ברזולוציה גבוהה של עולם. (הכוונה היא בעיקר למיני זוחלים. כמו-כן, לפחות אלי לא הגיעו הסתייגויות מנומקות לגבי מיני הזוחלים אנחנו {רט"ג} אסרנו. סיימון הוא הכתובת המתאימה גם לעניין זה. אוהד) אנשים יכולים לכתוב ישר אלי ויכולים להשתמש בקוד המין כדי לחסוך צורך לכתוב את השמות הלטיניים שוב. תודה, סיימון =================== Dr. Simon C. Nemtzov Wildlife Ecologist and Scientific Authority for CITES Israel Nature and Parks Authority 3 Am Ve'Olamo Street Jerusalem 95463, Israel Fax: +972-(0)2-500-6281 e-mail: [email protected]

רן333

New member
שלום אוהד,

מספר הערות, ברשותך: 1. עדיין לא ראינו (לפחות אני לא ראיתי; אם משהו כזה התפרסם, אשמח לקבל הפניה מדוייקת) את חוות הדעת המנומקות שעליהן מתבססים האיסורים החדשים. 2. עדיין לא ראינו את רשימת המינים שנבדקו על-ידי רט"ג ושלגביהם נקבע שהם אינם בחזקת "סיכון אקולוגי". (כפי שכבר ציינתי כאן, לפי תקציר הרצאתו של נמצוב מ-2005 (זה שמופיע באתר המשרד לאיכות הסביבה), יש לא מעט מינים כאלה). 3. אתה כותב שאליך לא הגיעו הסתייגויות מנומקות. אבל: א. קיבלת לפחות הסתייגות אחת (כתבתי אותה כאן בעצמי): מחלק מהמינים שברשימה מיובאים פרטים לבקנים, כאשר בחלק מהמקרים מדובר בנחשים לבנים לגמרי. כפי שכבר ציינתי, למרות שאני לא אקולוג, קשה לי לראות איך פרטים כאלה יוכלו להתבסס כאן בטבע. ב. אם לא קיבלת הסתייגויות מנומקות רבות, זה לא מעיד על כך שהסתייגויות כאלה אינן קיימות; אפשרות אחרת: למרות שזו לא הנורמה במדינת ישראל, יש עדיין אנשים שמעוניינים לראות נימוקים כלשהם לפני שיוכלו להתייחס אליהם ולהסתייג מהם. (כאמור - אני, לפחות, לא ראיתי עדיין שום נימוק או חוו"ד מפורטת מאלה שעליהן מתבססת רט"ג.)

Torgos

New member
רו שלום,

לגבי נק' 1 ו-2, אני יכול לבקש מסיימון להעלות אותן. לגבי 3: הכוונה למכתב ענייני, שלכשנשב לדון ברשימה, יעלו הדברים בצורה מסודרת ולא כבנוסח: ההוא אמר לי כך (או כתב הודעה בפורום) וזה אמר אחרת. חשוב שיהייה כתוב על-פי מה זה מבוסס, מי הכותב (נסיונו וכד') וכו' ולהתיחס עניינית לנקודות ששלחתי לגבי מה הפקטורים בנבחנים בהערכת הסיכון. למעשה אני אפילו איני הכתובת לגבי זוחלים, כי אם לגבי עופות, אבל אני מנסה לסייע ע"מ שההחלטות שהרשות מקבלת ופועלת יהיו החלטות נכונות. מכיוון שאני ממובילי המאבק למנוע פלישות ביולוגיות, אני רואה חשיבות גם בעצירת הסחר במינים הבעייתיים, אבל גם בקשר על בסיס של הבנה ואמון ובשת"פ עם הציבור, המגדלים והסוחרים.

למעלה