בשם לאה סי:
עוגת עוקץ הדבורה/דינה מ

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
בשם לאה סי:
עוגת עוקץ הדבורה/דינה מ

אמא שלי טעמה את העוגה הזו במסיבה שערכו לכבודה ביום הולדתה האחרון ואהבה אותה כל כך שבקשה את המתכון.

המתכון והתמונות הם של דינה מ.

זוהי מהדורה בה בסיס העוגה הוא טורט (לא עוגת שמרים), עם שמן. גם ציפוי האגוזים יכול להיות פרווה (סוכר במקום חלב) ומי שמשתמש בקצפת צמחית יכול להכין פרווה לגמרי.

המתכון והתמונות הן של דינה מ, אני רק השליח.

בס"ד
עקיצת דבורה/דינה מ
המלצה: יש לקרוא בעיון את ההוראות לפני התחלת ההכנה

שלב 1 - קערה א':
החומרים:
4 חלמונים
2/3 כוס סוכר
11/2 סוכר וניל
2/3 כוס שמן
2 כוסות קמח תופח
(או קמח רגיל+1 אבקת אפיה מעורבבים יחד)
כוס מיץ תפוזים/חלב
אופן ההכנה:
ערבבי את החלמונים עם הסוכר, עד שתתקבל תערובת אחידה.
הוסיפי את סוכר הווניל וערבבי שוב.
הוסיפי את השמן בהדרגה וערבבי.
הוסיפי את תערובת הקמח ומיץ התפוזים - לסירוגין (קמח, מיץ, קמח, מיץ...)
ערבבי היטב עד שתתקבל תערובת אחידה ללא שאריות קמח.

שלב 2 - קערה ב':
החומרים: 4 חלבונים; 2/3 כוס סוכר
אופן ההכנה:
-הקציפי את החלבונים עד קבלת קצף יציב.
-המשיכי להקציף תוך כדי הוספת הסוכר, עד קבלת קצף יציב.

שלב 3 - איחוד הקערות
אחדי את התערובות שבשתי הקערות באופן הבא:
שפכי בזהירות ובאיטיות את תכולת קערה א' אל תוך קערה ב' בתנועות קיפול.

שלב 4 - אפיה
שמני בשמן (לא במרגרינה) שתי תבניות חד-פעמיות עגולות.
צקי את התערובת אל תוך שתי הקערות - באופן שווה.
הכניסי לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות בתוכנית 'טורבו'(תבנית אחת, כשהיא מונחת על התבנית המקורית של התנור בשליש התחתון של התנור; תבנית שניה, כשהיא מונחת על הרשת בשליש העליון של התנור). בדקי אם הן מוכנות בעזרת קיסם.

שלב 5 - ציפוי (יש להכין כעבור 10 דקות מהכנסת התבניות לתנור)
חומרים:- 100 ג' אגוזי מלך קצוצים
- 1/3 כוס שמן
- 3/4 כוס סוכר
- 3 כפות מיץ תפוזים/חלב
- 2 כפות מחוקות נס קפה
אופן ההכנה:
- הכניסי את חומרי הציפוי לסיר קטן ובשלי על אש נמוכה עד שהסוכר נמס.
- הוציאי את שתי התבניות מן התנור (לאחר שבדקת בעזרת קיסם) ואל תכבי את התנור.
- על אחת העוגות שפכי את תערובת הציפוי; פזרי באופן אחיד על כל העוגה.
- הכניסי חזרה לתנור ל-10 דקות נוספות או עד שהציפוי מבעבע ומבריק.

שלב 6 - המילוי (יש להכין את המלית רק לאחר שהעוגות התקררו)
החומרים:
1 קצפת (לפרווה-ריצ')
אינסטנט וניל
אופן ההכנה:
הכניסי את החומרים לקערה.
הקציפי היטב עד קבלת קצף קשה.
מרחי על העוגה השנייה
שחררי בעדינות את העוגה הראשונה והניחי על העוגה השנייה.
יש לשמור במקרר בכלי אחסון.



 
למעלה