בשם סבא משה ניצול שואה שאיתו אני מתכתב

skito

New member
בשם סבא משה ניצול שואה שאיתו אני מתכתב ../images/Emo16.gif

מספר שנים שאני נמצא בקשר עם ניצול שואה אותו אני מכנה "סבא משה" לקראת יום השואה שלח אלי סבא משה את החומר המצורף וביקש לפרסמו כאן בשמו: נסים היקר, צרפתי לך כאן שיר שנכתב לפני יותר מארבעים שנה, רק הבית האחרון צורף לפני שנתיים. שישים שנה מיום שחרורי מידי הנאצים ב-4.5.1945 כילד בן 11! המחבר משה עמנואל עולם מפליא,עולם מוזר. עולם איום,עולם אכזר. אני אסוב בך כזר, ולליבי תמיד יימר! מיום בואי אל העולם, ראיתי רק סבל ודם. נשארתי יתום ללא הורים, ולהורי אף אין קברים! הן לסבון הפכה אימי, ורק אבי נשאר עימי, גם אותו רצח אויב, כדור נאצי קיבל בלב! אף אחותי עשן הפכה, וכך בדרך הורי הלכה. רק אני נשארתי בדד, הככה זה יהיה לעד? בניתי לי עולם לגמרי חדש, אישה וילדים מתוקים כדבש. את משפחתי מאד אוהב, הגיעו גם נכדים בגיל זהב.

נוגע ללב, מצרפת שיר נוסף

תודה לך skito, לא קל לקרוא את השיר, אבל חשוב מאד. האם אפשר להעלות את השיר ל"מאמרים" בקטגוריה "שירים". מצרפת את שירו של חיים נוי לזכרו של ד"ר יאנוש קורצ'אק ז"ל: ליאנוש קורצ'אק מאת חיים נוי: חמישי באוגוסט 42 מה עשה הד"ר. הזקן בקרון הבקר בנסיעה לטרבלינקה בתאריך זה במשך כמה שעות של דהירה מדממת דרך נהר מלוכלך של זמן איני יודע מה עשה רצון חופשי המעביר נהר ללא משוטים האם חילק לילדים את נשימתו האחרונה והותיר לעצמו כפור מקפיא איני יודע האם שיקר להם לקטנים הלא מבינים דבר הנגב להם מצח לח עם כינים מפוחדות איני יודע אבל בגלל זה אבל לאחר מכן אבל שם בטרבלינקה כל אימתם וכל הבכי ההיו כנגדו איני יודע אבל זה הרי היו רק כמה דקות או שמא חיים שלמים האם זה מעט האם זה הרבה לא הייתי שם איני יודע ומאז יחד עם הד"ר. הזקן מלא בהם בשום מקום אני יודע . 10.3.07 לזכרו של יאנוש קורצ'אק

למעלה