בשמיעה שנייה

vegetable man

New member
בשמיעה שנייה../images/Emo79.gif

עכשיו כשהיו לנו יותר מכמה ימים לעכל את האלבום, מה דעתכם עליו? אני עדיין מצוי בשלב של להכיר אותו - בינתיים פיתחתי התמכרות לשני שירים במיוחד: Analyze (שיר 2, מלודיה מאוד יפה), ו-Atoms For Peace (שיר 6, להתמוגג מהשירה שלו שם). ישנם גם שירים פחות קלים לעיכול בעיני, והם לא מזכירים ממש את רדיוהד - כמו למשל The Clock, Skip Divided, Harrowdown Hill. בניגוד להרבה שאמרו שהאלבום מזכיר את קיד איי, אני חושב שממש לא. בדיעבד, עכשיו אפשר להבין עד כמה ג'וני משמעותי - בלעדיו הגיטרות פחות דומיננטיות, ואין כלי מיתר - מה שכן יש בקיד איי למשל, האלבום הוא "pure" אלקטרוני. אני חושב שהאלבום מעט קשה לעיכול, אבל הגעתי למסקנה שאתם בהחלט יכולים לאהוב אותו כפי שאתם אוהבים שירים של רדיוהד - יש בו שירים טובים. ממליץ להיות סבלניים.

הממ......כמה דברים..

אני מאוד התחברתי לרוב האלבום....כמעט כל השירים עושים לי חמים בלב.... לגבי הדמיון לרדיוהד, אני דווקא לא מסכים איתך לגבי skip divided ו the clock -הם נשמעים לי מאוד רדיוהדים. מזכירים לי את הסגנון של the gloaming. לגבי הגיטרות, אכן הן נעדרות מהאלבום (לא לחלוטין אבל ברובו המוחלט). אני לא חושב שזה מאוד מפריע לי, שכן כבר מתקופת אמנסיאק וקיד איי הגדולה של ג'וני ושל ט'ום הייתה בלגרום לגיטרות להישמע כמו משהו אחר... אני לא יודע אם האלבום הזה היה משתפר עם היו מכניסים יותר גיטרות. כמו כן אני מרגיש שאני חייב וידוי קטן: אין ספק בליבי שהסיבה שאני כל כך פתוח לאלבום הזה ולסוג המוסיקה שהוא מכיל פשוט בגלל שט'ום יורק אחראי עליו. כמו כן אני מרגיש שזה פותח לי דלת לעולם האלקטרוני שעד היום הייתה אומנם לא סגורה, אבל בקושי גדולה מספיק בשביל שאני אעבור בה.. ועל זה, אני מניח שאני חייב להודות לט'ום שוב...הוא כמו חוקר מוסיקה שאני מעריך והולך אחריו - ואני לא חושב שיכולתי לבחור טוב יותר... סליחה שזיינתי את השכל .. לילה טוב!

vegetable man

New member
לגבי הגיטרות

גם לי לא ממש מפריע, ואני מסכים שזה בהחלט לא גורע. בקיד איי, לדעתי יש יותר גיטרות, בין אם הם מנגנים בהן שונה מהרגיל או לא. נדמה לי שנוטים לעשות אותו יותר אלקטרוני מכפי שהוא, לא? בלי קשר אישית, 90% מהעניין שלי במוסיקה זה לדעתי מי עושה אותה ולא הסגנון, וכאן באמת זה יכול לפתוח לאנשים דלתות לסגנונות אחרים.

פוֹלי

New member
שמיעה שנייה../images/Emo35.gif

זה עבר אצלי את ה- 10 השמעות כמו כלום, אולי אפילו הרבה יותר... אני לא שמה לב לזה, אני פשוט מריצה אותו ברקע - בעבודה, בבית, בדרכים. אלבום שלם ויפהפה, כל שיר מתחבר באלגנטיות לזה שאחריו. הכי אהובים עליי הם And It Rained All Night והבא אחריו Harrowdown Hill. שיר 6 - Atoms For Peace, מעלה חיוך כל פעם מחדש
וכן - Analyze אכן בעל מלודיה יפה, וכבר קשה לי להחליט אם המלודיה מוכרת לי ממקום אחר או בגלל שהיא כבר נטמעה כל כך חזק בראש שאני מרגישה שאני מכירה אותה כבר שנים. כבר מזמן לא נהניתי ככה מאלבום, בלי לקפוץ בין שירים, בלי לשים shuffle כי זה יהרוס את הסדר המתוכנן כל כך בקפידה. נכון לרגע זה - זה האלבום שלי לשמת 2006. יש עוד חצי שנה עד שהיא תיגמר, נראה אם אני משנה את דעתי עד אז...
Thom Yorke - Analyze

vegetable man

New member
זה היה

במובן מטאפורי...תחשבי על זה כמו "אהבה במבט שני" למרות שאני מתאר לעצמי ששנינו אהבנו ממבט ראשון...

פוֹלי

New member
ועוד משהו

תום יורק לבד או עם רדיוהד כקבוצה - השיר האחרון בכל אלבום שלהם הוא הבחירה הכי מוצלחת שלהם לסגירה. blow out street spirit the tourist motion picture soundtrack life in a glass house a wolf at the door cymbal rush לטעמי - בחירות סיום מוצלחות אחת אחת, נותן סגירה יפה מאוד לאלבום.

Paranoidd

New member
כמה שמיעות ראשונות...

רק אני אהבתי ממש ממש את The Clock <?? זה פשוט שיר מעולה... cymbal rush השיר הכי טוב באלבום... ובכלל אלבום מעולה...גם ממש כיף לשים אותו ברקע הצלילים בו ממש עדינים ומזכירים לי את קיד איי...אני נהנה ממנו מאד.. ת'ום שיחק אותה..

tuvalg

New member
מישהו יכול בבקשה

לשלוח לי בפרטי את הקישור להורדה של האלבום כי אני לא מוצא אותו.. תודה

Knives Out

New member
הוצאת לי את המילים מהפה.

שני השירים האהובים עליי באלבום + השירים שהזכרת אחר כך גם כן טיפה קשים לעיכול. אבל לא גורמים לשלשול. לא.

libro

New member
אפחד לא התמכר ל black swan??

כן, אני זוכר את ההודעה הדכאונית והמאוכזבת שלי על האלבום. אבל אחרי 10 שמיעות, אני כבר יודע את כולו כמעט בעל פה, ומאוד אוהב :) black swan, ו skip divided הם האהובים עלי, אבל אני אישית לא מסוגל שלא לאהוב את כל השירים... מאחר ומדובר בת'ום, אי אפשר להתייחס רק למוסיקה ולא לליריקה. המילים של analyse מאוד מזכירות את (יסלח לי אלוהים) קולדפליי. המילים you are fucked up, קצת מצחיקות ובהתחלה טיפה הורידו לי מהשיר. im blinded by you daylight, electric vains - מאוד מזכיר את הvibe של האלבום talkie walkie של אייר. אין לי ספק שת'ום הושפע מהם, אחרי הכל הוא רק נכנס לז'אנר שבו אייר הם השליטים הגדולים כבר שנים. ו.. the devil may?? חבל שהוא לא מצא קומבינציה טובה יותר. מה שכן, אחלה של ביטים, אחלה של עיבוד, ואפשר לדעת על פי האלבום הזה, שהאלבום הבא שלו יהיה מטורף.

טוב אז ;

האמת שהיו לי מלא ציפיות מהאלבום בעקבות הביקורות הטובות שקראתי עליו ט'ום לא איכזב והאלבום באמת מעולה, עונה על הציפיות
כמו שייטב (^^) אמר, האלבום הוא רק אלקטרוני ו-Cymbal rush בכלל מזכיר בהתחלה איזה משחק מחשב סטייל פאקמן
. עוד לא התמכרתי לשום שיר במיוחד אבל בהחלט אהבתי את האלבום (וזו רק שמיעה ראשונה ^^)

matni

New member
אחרי כמה שמיעות....

לblack swan התמכרתי קשות מהשמיעה הראשונה the eraser ו analyse הם גם שירים מעולים, למרות של analyse יש פתיחה (או יותר נכון חוסר פתיחה) ממש מוזרה

vegetable man

New member
black swan

השיר הזה מתנהל באיטיות כזאת, עם הקלידים ה"חלליים" החלשים האלה ברקע, והוא שר במין אדישות כזאת "this is fucked up, fucked up". מאוד מוצא חן בעיני. אנחנו מין הסתם עוד נדבר על האלבום, ונעבור שיר שיר ונדבר לגופו. אבל בינתיים נחכה שיותר אנשים יכירו אותו.

Paranoidd

New member
אני שואל שנית .. אף אחד לא התמכר ל.

The Clock ?????. פשוט שיר ענקק!

להתמכר זו מילה חזקה......

למרות שאני בהחלט מהופנט מכל האלבום..וגם מ- the clock שהוא אכן שיר מדהים.

worrywort

New member
למה בתפוז כתוב שזה האלבום של רדיוהד

זה האלבום סולו של ת'ום יורק, גאד שמישהו יתקן את העוול הזה, האלבום של רדיוהד עוד לא "דלף לרשת"!

whatever4

New member
בשמיעה שנייה...

האלבום מתפקד טוב כיחידה אחת שלמה, אבל כשמתייחסים לכל שיר בנפרד המצב קצת עגום. סך הכל יש 9 שירים. התוצאה כרגע היא 5-4 לטובת השירים הטובים. איך התוצאה תיגמר בסוף ומי יזכה במונדיאל? עדיין לא ברור. מה שכן ברור זה שהשיר האהוב עליי באלבום הוא Black Swan- השיר הטוב באלבום לדעתי. מילים יפות ומובנות(!) וקצב חמוד ומדבק.

למעלה