בשנה הבאה נישב על המרפסת...

בשנה הבאה נישב על המרפסת... ../images/Emo168.gif

וניספור שנתיים של טבעונות ושלוש שנים של צמחונות! נו אנשים, לא יכולתי להתאפק עד מחר לרשום את ההודעה הזאת... אז אני כותב אותה אחרי 0:00. אז היום ה 10/7/02 אני כבר שנתיים צמחוני ושנה טבעוני. אני זוכר שלפני שנתיים ישבתי וראיתי בטלוויזיה תוכנית על קופים במעבדות ניסויים וממש הזדעזתי ואז חשבתי לעצמי "היי, אני אוכל בעלי-חיים, במה אני טוב יותר?" ומאז הפסקתי לאכול. ואני זוכר שלפני שנה, ישבנו טלי, נטע ואני ואז נטע שאלה את טלי מה התאריך, וכשטלי ענתה לי היא אמרה לי: "אלון, לא אמרת שאתה הופך לטבעוני בעשרה?" אז אני שנה טבעוני ומאושר! אוכל לפי מוסר! מדבר בחרוזים ולא מאוד אוהב תפוזים! בלה! שנה לטבעונות! הידד!

Eclipsed 0

New member
מזל טוב !

אני בקרוב יכולה לחגוג 4 שנים של צמחונות וחצי שנה של טבעונות... הוריי.

dylan

New member
קודם כל

אולי באמת נפתח (הכוונה בנפתח היא נמשיך את השרשור הזה..) שרשור של "מה גרם לי לעבור לצימחונות/טבעונות" מה ש"שבר" אותי היה שראיתי בטלוויזיה לפני 10 שנים (בערך.. לא זוכר תאריך מדוייק) איך יורים בכלבים ברחובות (מטעם העיריות)

dylan

New member
אופס.. The Ancient Mariner

התכוונתי להוסיף אחרי ה´קודם כל´ (בכותרת)
..

InvisibIe

New member
לצמחונות אני לא ממש זוכרת

אבל לטבעונות זה היה ביקור במחלבה. כבר לפני כן התחילתי לקרוא חומר של אנונימוס על תעשייות החלב והביצים, והרגשתי די לא בסדר עם זה שאני אוכלת את הדברים האלה, אבל הייתי בטוחה שאני לא אעמוד בזה וכל מיני שכנועים ששכנעתי את עצמי. אבל אז היינו כל המשפחה בטיול, ובלילה ישנו באיזה קיבוץ. מטעם הקיבוץ עשו לנו סיור נחמד במחלבה שלהם. וראיתי את הפרות, מכוסות בלכלוך שדבק בהן כי המקום היחיד בו הן יכולות לשבת הוא הרפת המלוכלכת, מובלות את המשאבות. ראיתי אותן עומדות שם, משאבות מחוברות לעטיני הענק שנגרמו משאיבה מוגזמת שלהן, חלקן מנסות בכל כוחן להשתחרר. זה היה פשוט מזעזע. אחרי שיצאנו משם הכרזתי ישר שאני עוברת לטבעונות.

zooti

New member
טוב, אז

שלום אנשים. long time no seen. הייתי פה פעם, ואז הסמסטר הרים את ראשו המכוער. הפסקתי לכתוב (לא שקודם כתבתי יותר מדי, אז אתם בטח לא זוכרים אותי), הפסקתי להתכתב (סליחה) והחיים שלי נהיו פרוייקט-רודף-פרוייקט. טוב, עכשיו חזרתי (בערך). המעבר שלי לצמחונות היה כשהייתי ביסודי. המעבר היה טבעי (ולכן אי אפשר לשים אצבע על סיבה מסויימת). המעבר שלי לטבעונות נעשה לא מזמן(חודשים ספורים). מה ש"שבר" אותי היתה משאית שהעבירה תרנגולות שראיתי בכביש החוף. ראיתי, ופתאום כל מה ששמעתי על הייחס לבעלי החיים האלו נהיה אמיתי מבחינתי. זה היה מזעזע, ולא יכולתי יותר להתייחס לביצים באותה צורה.

enbalush

New member
איך אני תוקנתי:

בביתי גידלנו 2 ברווזים ואז הוחלט שהם יושחטו, לא האמנתי שזה רציני, אבל הם היו למחרת במקפיא

Eclipsed 0

New member
מה גרם לי...

היית בת 10 כשהחלטתי לנסות להיות צמחונית. אני לא חושבת שיש אירוע מסוים שגרם לי לזה, פשוט מחשבה. למרות שאני נזכרת שחודש קודם אחי הגדול הכין קציצות, אני עזרתי לו ללוש אותם והוא אמר "את יודעת שזה היה חי פעם, נכון ?" אני משערת שזה נתן לי חומר למחשבה. הוא אוכל בשר, דרך אגב. לטבעונות עברתי בגיל 13 כשקראתי כתבה על טבעונים בעיתון. זה סקרן אותי. נכנסתי לאתר של אנונימוס, קראתי, בדקתי, חיפשתי בספרים, חשבתי המון. במשך שבוע שקלתי את זה כל עוד אני ערה. בסופו של דבר החלטתי לנסות, והסוף ברור.

Gal-Mo0D

New member
אלון, המון מזל טוב!

והסיבה שבגללה הפכתי לצמחוני היא בגלל הרצאה באנונימוס (הרצאה למצטרפים חדשים) שהגעתי אליה מפורום "זכויות בעלי חיים" הנפלא. אני עדיין לא טבעוני אבל אני בטוח אהיה בהמשך.

dani09

New member
מזל טופ!../images/Emo65.gif

עם אבל... צמחונות או טבעונות היא דרך חיים, דרך זו לא אמורה להיות איזו שהיא גורם סבל שצריך "לספור ימים". פשוט צריך לזרום עם דרך זו עם האמונה או העדפה. אני צמחונית מילדות,אין לי מושג ממתי. אני פשוט כזאת, זה חלק ממני. אני מאחלת לך שהטבעונות שבה בחרת,תהפוך לחלק ממך.

../images/Emo45.gif בהחלט מסכים...

אני לא מצליח לזכור את עצמי כאוכל ביצים או חלב ובטח שלא בשר. אני לא סופר ימי סבל... ואם תשימי לב תראי שהתחלתי בכך ששנה הבאה נדבר על שנתיים טבעונות ושלוש שנות צמחונות... זה אני. אני אלון. ואני ישראלי, יהודי, טבעוני, שמאלני, סוציאל-דמוקרט, פמניסט בההההההה........ (לא מסודר לפי סדר עדיפויות)

../images/Emo49.gif לך!!!!

אתה באמת זוכר תאריכים? אני רק זוכרת שנהייתי צמחונית מתישהו בחופש הגדול לפני שלוש שנים אבל לא תאריך מדויק. אבל כל הכבוד לך ומזל טוב והלואי שתמשיך ככה עוד הרבה הרבה שנים

אלון מזל טוב!!../images/Emo49.gif

ואני מאחלת לך עוד שנות טבעונות רבות ומאושרות. אני התחלתי להיות צמחונית ברגע שהיתה לי ביד בדיקת דם אחת, שהיתה סבירה למדי. אחרי כמה שנים, שבהן רציתי להיות צמחונית. בקרוב אני אמורה לעשות עוד אחת, ובמידה והיא תהיה קרובה לתקין, ב-1 לספטמבר אני אתחיל להיות טבעונית..

chomed

New member
טבעונות בריאה יותר

שלום ליהי מבחינת בדיקות הדם, חשוב לזכור שטבעונות היא דרך חיים בריאה יותר. המטרה היא לא לוותר על מזונות מסוג מסויים, אלא לאכול מזונות בריאים יותר, מסוג אחר. אני עברתי לטבעונות דווקא מפני שהבדיקות שלי היו לא תקינות, ומאז (כ- 5 שנים) המצב שלי הולך ומשתפר. מאחלת לך רב הצלחה.

M a N g O

New member
../images/Emo7.gifאני הכי פחות זמן צמחונית?

הפכתי לצמחונית בגלל שיום אחד ראיתי תמונה במחשב וזה הגעיל אותי..החלטתי להיות צמחונית..ואמרתי את זה לאחותי..אחותי שכמובן לא האמינה שאחזיק מעמד..החליטה שנתערב..התערבנו שבוע..שבועיים..וככה המשכתי להיות צמחונית..ראיתי שזה לא פוגע בי.

למעלה