בשנה הבא נשב על המרפסת........

בשנה הבא נשב על המרפסת........

קונגראץ על הפורום. פורום חיוני ומרנין. אני בנאדם די יצירתי באופן כללי (מזל דגים נו אתם יודעים
) ואוהב לכתוב, אבל לצערי אני בקושי עושה את זה. וזה לא שאין לי זמן לפנות בשביל כתיבה. אני פשוט פסיבי כזה. לא עושה כי לא עושה. אין לי הסבר למה, אבל בהרבה אופנים בחיים אני כזה. רוצה לבצע כל מיני דברים אבל לא עושה אותם. האירוניה שגם המקצוע ככתב/סופר מאוד קוסם בעיניי, אבל עדיין לא מניע אותי לכתיבה ממשית ואינטנסיבית. אני יכול לדבר על כל מיני שינויים שאני רוצה לעשות עם אנשים ולנתח את אופן ההחלטות שלי, ולהגיע למסקנה הרצויה, אבל עדיין לא לעשות את מה שנראה לי נכון באותו הזמן. אולי כי אני לא בטוח במאה אחוז שזה הדבר הנכון לעשות, אבל אף פעם הרי אין דבר כזה "100% נכון". חוסר הבטחון המלווה בחששות אם הצעד שאתה עושה הוא כדאְי ואם זה באמת מה שיעשה לך טוב מונע ממני לעשות צעדים מסויימים. וככה בעצם - אני במילא מפסיד בכל מקרה. אני יודע את זה בתפיסה, אבל במציאות קשה לי ליישם שינוי כזה או אחר. אז יוצא שאני מתעסק בתפל הרבה פעמים, בדברים שאני יודע שלא יקדמו אותי לשום מקום, ומזניח את הדברים שרצוי שאתמקד בהם. זה בטח קצת נשמע לכם מבולבל כזה ולא מובן, נכון? גם לי האמת. בכל מקרה התחלתי הלילה בכתיבת היומן (יש הבדל בין כתיבת בוקר לכתיבת לילה?) ואני מקווה שזה באמת יעזור. מצד אחד אולי זה טיפה יעשה לי יותר סדר בחיים. מצד שני אני רושם דברים שאני הרי מודע אליהם, ולא ישתנו אם אני לא אתפוס פיקוד. אז אני יכול לרשום עד שנה הבאה וזה לא יעזור אם אני לא אקח את עצמי בידיים. יותר מדי התלבטויות.. אפילו עכשיו, מתלבט אם לשלוח את ההודעה או לא. חושב על 'מה יגידו ואם מישהו שאני לא רוצה יקרא ואם כדאי לי לחשוף את עצמי בפומבי' וכל מיני כאלה.. אז זהו בינתיים, גם ככה אני מרגיש שחשפתי די הרבה (אפילו אם לכם זה נראה שלא ממש חשפתי משהו רציני). אז... בתקווה לתשס"ה (תהיה שנה סוף הדרך
) טובה ופוריה

צהובון../images/Emo70.gif

דבר ראשון ברוך הבא. אני לא יודעת אם אתה זוכר אותי, היינו ביחד בפורום אופרות סבון. רק ששם הייתי "תמיד מישהי" - קרן. בכל מקרה, אני חושבת שהרעיון לכתוב יומן הוא דווקא מאוד משמעותי. כי לפעמים, לא במודע המילים בורחות לך לדף. ומה שאתה באמת מרגיש יוצא החוצה, עוד משהו [שיטה קטנה] היא פשוט לקרוא את כל מה שכתבת באותו היום ולנסות לבדוק מה היה לך טוב ומה היה לך רע. עוד משהו, חוסר בטחון זה דבר שרוב האנשים לוקים בו, אני לא מאמינה שיש כל כך הרבה אנשים שפשוט "חיים את הרגע" וזה בסדר לגמרי. הדבר היחיד הוא שאתה צריך לדעת להבחין, בין אם אתה לא עושה משהו כי בעיניך הוא לא נכון לעשות, או בגלל שאתה חסר ביטחון לגביו. ברגע שזו הסיבה השנייה, אתה צריך לבדוק את הדבר מכל הכיוונים.. תשאל את עצמך מה המקרה הכי גרוע שיכול לקרות אם כן תעשה את הצעד ואז תחשוב טוב טוב אם זה באמת כל כך נורא.

זוכר בטח שזוכר../images/Emo70.gif ../images/Emo24.gif

בואי ניפגש - נשים
לאזכרת יום השנה של הפורום..
רק תזכירי לי איפה הוא קבור, בירקון
אני לא רוצה להיות יותר מדי מחושב. זה מפריע לי. אני חושב שלהיות ספונטני זה יתרון ע"פ רוב. כי כשאתה חושב הרבה לפני שאתה עושה משהו ומתמהמה, זה בדר"כ יוצר אפקט שלילי. מצד שני אני לא אומר שצריך לעשות דברים פזיזיים כי זה יכול להיות עוד יותר גרוע. צריך את הבלאנס הזה איכשהו. יש דברים שאני חושב שאני רוצה לעשות למשל, אבל לא בטוח אם זה מה שאני צריך כרגע, אם זה יקדם אותי/יעשה לי טוב. ולפעמים חושב שבנסיבות קצת אחרות זה יהיה יותר נכון לעשות. אבל צריך להתפשר הרי, אי אפשר לחכות למצב אידיאלי שיגיע ורק אז לעשות את מה שרצית, כי הרי ע"פ רוב אין מצבים אידיאליים בחיים... ואני שואל את עצמי מה הכי נורא שיכול לקרות במקרה ש..? ומנסה לחשב יתרונות מול חסרונות. אבל אני לא יכול לצפות מה יהיה הרי. אני יכול לחשוב על תסריט נפלא כמו שאני יכול לחשוב על תסריט נוראי שיקרה באותו המצב. אז ביחד עם החששות + חוסר הבטחון אם זה בדיוק מה שאני צריך כרגע, גורם לי להישאר אנמי.

רגע רגע,

בלבלת אותי לגמרי, אתה אומר שאתה רוצה להיות ספונטני אבל לא יכול? או שאתה כבר ספונטני ולא בטוח לגבי זה........ נ.ב אהבתי את הימים היפים של אופרות סבון..

מז"א לא יכול../images/Emo35.gif

ברור שאני יכול להיות יותר ספונטני, אני פשוט לא כי כזה אני... אני לפעמים צריך את הדירבון בשביל לעשות דברים. וגם אז לא תמיד אני עושה..

בעצם,

מה שאתה צריך זה הדירבון, כן? וכשאתה מקבל אותו, ממי או ממה הוא בא? אני חושבת שאתה צריך להעלות בפניך שאלות ולבדוק מה הדבר או הבן אדם שגורם לך לעשות דברים כשבאמת אתה רוצה לעשות אותם אבל אתה פוחד? חוץ מזה לדעתי רעיון טוב יהיה, לרשום את כל מה שמרתיע אותך, וכל דבר שממנו אתה פוחד ועוצר אותך מלהיות ספונטני על דף. ומשם להסיק מסקנות נדרשות. אולי לחפש בכל סעיף דרך שאפשר לפתור בה את הבעייה.

רן בת

New member
משפט נהדר

משפט נהדר ולא אני המצאתי אותו: "עדיף לנסות ולהיכשל מאשר לא לנסות כלל ולהישאר תקוע בפחד" אז לנסות גם אם לא מרגישים שזה הדבר הנכון ב-100 אחוז, ומקסימום אם לא הולך או לא אוהבים, יודעים שזה לא מה שחיפשתי ועוברים לדבר הבא. ניסוי וטעייה זה הדבר הכי טוב בחיים אם לא בטוחים במה לבחור.

AIDA1

New member
לצהובון 1 ויחיד ערב טוב ../images/Emo70.gif

אני מסכימה עם רן בת שצריך לעשות . כמו שכבר כתבתי , אני אחרי הגירושין בגיל מבוגר , גרה בשכירות , וגם לי מאוד קשה לעשות , למרות שעושה כל הזמן ,אבל לא את הדברים החשובים . בעלת הבית שלי עושה מייד מה שצריך לעשות וגם בשיחות היא מאוד עניינית . מאוד רציתי להיות כמו שהיא , אבל זה דורש שינוי בתוכי . מקווה שאצליח ושכולנו נצליח !

AIDA1

New member
../images/Emo6.gif הצחקת אותי ,את ממש צודקת אנילה1

כניראה כבר הרצון להשתנות הניב פירות ( אולי ניצנים ...אבל גם זה משהו ) איזה אנשים נפלאים ,פה בפורום !!! אנילה1 ,תודה !

למעלה