בשנות ה-80' היו הרבה שירים אינסטרומנטלים

בשנות ה-80' היו הרבה שירים אינסטרומנטלים

אני זוכר שאז היו הרבה נעימות / שירים אינסטרומנטלים / גירסאות ללא מילים של שירים היו גם נעימות שנכנסו אל מצעד הפיזמונים כמו למשל הנעימה הזאת
http://www.youtube.com/watch?v=tENNObNbn-8&feature=fvst שנכנסה אל מצעד הפיזמונים ב- 1981 והיה את הפסנתרן המפורסם ריצ'רד קליידרמן שניגן את זה http://www.youtube.com/watch?v=gfsgXJQ0ebU " הבלדה על אדלין " היום המוזיקה הזאת נימצאת רק במעליות או בהמתנה בטלפון אל איזה משרד . אני זוכר שהיו לנו הרבה קלטות טייפ של נעימות שהוציא אילן בן שחר . כולם היו גירסאות ללא מילים של שירים מפורסמים

Modium

New member
באלף הנוכחי, טרקים ללא מילים הפכו להיות נחלתן

הכמעט בלעדית של רחבות הריקודים.

העיקר שזה לא בומים וקולות של פטישים

כמו שהיה פעם עם טראנסים ומוזיקת אסיד

Modium

New member
אהמ... דווקא לזה התכוונתי... בנוסף לבומים

ולפטישים יש סאונד חדש, אם שמת לב, הבס המבעבע של הדאבסטפ (bass-wobble). טוב, אם ככה מה נשאר לנו? יש כמה להקות פוסט-רוק שמקליטות קטעים אינסטרומנטליים. לצערי הקטעים האלה הם קצת מונוטוניים, ואני נוטה להירדם במהלכם.

לא יודע על מה אתה מדבר

הלוואי והייתי יודע מוסיקולוגיה . בכל מיקרה , ניראה לי שפעם המוזיקה הייתה הרבה יותר קצבית מאשר מה שיש לנו היום

Modium

New member
בכל מקרה, הרעיון שאני מנסה להעביר הוא שיש

סגנונות ואופני עשיית מוזיקה שלאט לאט נעלמים מן העולם כי פחות אנשים עוסקים בהם.

sandbird4

New member
ויש מקרים שסגנונות קמים לתחיה

למשל ה-SPACE SYNTH: היה סיגנון מת עד הופעה היסטורית שהיתה ב-1999 ומאז ועד היום יש מלא יוצרים חדשים של סיגנון המוזיקה הזאת. כנ"ל לגבי איטלו של 1982 עד 1985. דווקא כיום שהרבה יותר פשוט ליצר ולהפיץ מוזיקה אז סיגנונות מוזיקה כבר לא מתים, לפחות כל עוד אנשים שחיו כשאותו סיגנון המוזיקה היה פופולרי עדיין בחיים. ויש תמיד גם מאזינים חדשים כמו שיש לאלביס פרסלי מעריצים צעירים שנולדו הרבה אחרי שהוא מת וכמו שלכוורת יש מעריצים בני 12 (תתפלא אבל יש כאלה). תוסיף לזה את אופנת הסימפולים של שירים ישנים (או יותר נכון גנבת קטעים משירים).

בשנות ה-90' הייתה לנו מוזיקה גרועה ביותר

בשנות ה-90' רק המוזיקה האלקטרונית כמו ה- EURO DANCE הייתה מוזיקה נורמלית כל השאר היה על הפנים

Modium

New member
מבחינת רוק שנות ה-90 התחילו מצויין עם סצנת

ה-מאדצ'סטר שהתחברתי אליה מאד באנגליה, ועם הגראנג' בארה"ב. אחרי הגל הזה, הבריט-פופ של סווייד ודה-וורב כבר פחות דיבר אליי, כל מיני זמרות-יוצרות כמו אלאניס מוריסט ונטלי אימברוליה סתם עצבנו אותי, וברגע שנכנס הניו-מטאל, אמרתי "עד כאן!"

Modium

New member
כן, אצל הרבה אנשים התבלבלו ההגדרות. במקור

איטלו דיסקו זה משהו מאד מצומצם. עכשיו יש אנשים שבשבילם כל מוזיקה רקידה מהאייטיז זה איטלו-דיסקו.

sandbird4

New member
מצחיק אותי שקוראים לקים ווילד איטלו דיסקו ../images/Emo6.gif

ואם כבר איטלו דיסקו אז אתמול היינו במסיבה של איטלו פה בהולנד עם הופעה (שירה לייב + פלייבק אינסטרומנטל מיוחד שהוא הכין לארוע) של FRED VENTURA וה-DJ היה SAVINO האגדי שתקלט ישר מתקליטים והחליף תקליטים ושילב בהתאמה מושלמת אפילו בלי להסתכל. ואם כבר שירים שלא קשורים לאיטלו אז שמתי לב שבכל מסיבת איטלו בהולנד תמיד יהיה את BLUE MONDAY של NEW ORDER וגם שירים מסויימים מה-DISCO של שנות ה-70. דווקא את מה שיצא בגרמניה הם כמעט ולא משמיעים במסיבות. ללא קשר לסוג המוזיקה וסוג המסיבה, הרמה של התקליטנים פה גבוהה מאוד בכל המסיבות מכל הסוגים, גם אם זה של תקליטן מתחיל. מדהים לראות פה את התקליטנים שולטים בכל כפתור בציוד, מכירים את השירים בעל פה, קשובים לקהל, משלבים שירים תוך הקפדה לא רק על סנכרון הקצב, לא מגבירים את הפיץ למהירות לא הגיונית וגם נותנים סט מדהים ומקצועי. לעומת הילדים בארץ שהם רק מנגני אם פי 3 ללא קשר לכלום. לקרוא למה שיש בארץ DJ זה עלבון למקצוע. שבוע הבא אנחנו מתארחים ברדיו Den Haag

Modium

New member
מי זה "אנחנו"?

יוצא לי מידי פעם להאזין להקלטות של מסיבות מפולין דווקא, ושם משמיעים הרבה אומנים גרמנים (כמו סנדרה) וגם הרבה היי אנרג'י (כמו ההפקות של בובי או)

sandbird4

New member
../images/Emo45.gif האומנים הגרמנים הצליחו מאוד באסיה ובמזרח

אירופה. האיטלקים דווקא הצליחו גם בהולנד, ספרד, גרמניה ופינלנד. כיום למשל רוב ההופעות של אומנים כמו סנדרה, BAD BOYS BLUE וכו הם בעיקר ברוסיה ופולין עד שרובם למדו כבר רוסית

מעניין - לכן יש היום להקות italo disco יפניות

ביפאן וגם סין יש היום הרבה להקות של איטלו דיסקו

sandbird4

New member
אתה צודק, יש מלא חיקויים של EURO DISCO גרמני

זה מאוד מצליח בסין. ביפן יש את ה-EUROBEAT.

אני ראיתי את זה ב- YOUTUBE

יש שם הרבה שירים שהם מציגים את עצמם בתור JAPANEASE ITALO DISCO היתפלאתי מה קשור יפן לאיטלו דיסקו ,

למעלה