בשנת 2011 הצרפתיים אימצו כ-283 ילדים

Daria34

New member
בשנת 2011 הצרפתיים אימצו כ-283 ילדים

מרוסיה,לאחר שהמדינה אישרה נישואים של גאים,רוסיה הולכת לבטל
את ההסכם אימוץ איתה וכול מדינה שמתירה נישואים שכאלה.
מעניין היה ללמוד כ-14 מדינות אירופיות מתירות בנוסף לצרפת.
בכלל כול הגוש הסוביטי לשעבר נגד נישואים שכאלה.

אמפתיה4

New member
עצוב מאוד למנוע בשל כך אימוץ על ידי צרפתים

מעניין מאוד שמצד אחד רוסיה שואפת להידמות למערב ומאידך הנורמות המוסריות שלה בפיגור של מרחק שנות אור

אמפתיה4

New member
הן לא פיגור, הן בפיגור כפי שכתבתי

אם כי במקרה הזה ניתן לומר שמדובר גם בפיגור עצמו בהתחשב בכך שמדיניות הממשלה הרוסית מעודדת הומופוביה

fannyd

New member
כל חברה והנורמות שלה

מי בכלל קבע שממשלה לא מבטאת את הנורמות של החברה שעל ידה נבחרה?

סביון1

New member
פיגור או לא פיגור, נראה שבקצב הזה הרבה ילדים

ברוסיה יגדלו בבתי ילדים (במקרה הטוב) או ברחוב (במקרה הרע) במקום לגדול בחיק משפחה אוהבת. וזה באמת עצוב.

Daria34

New member
או יותר גרוע ימותו ,מחוזות רבים ברוסיה

סובלות מבעיות סוצאליות מאוד קשות כמו התמכרות לאכוהול וסמים ולכן הרבה ילדים
מגיעים לבתי ילדים אם הם לא חלק מסטיסטיקה של אלפים שנרצחים מדי שנה על ידי ההורים שלהם.

KallaGLP

New member
מדינה שלא דואגת באופן מינימלי לעתיד ילדיה

בהחלט אינה מתקדמת מדי בעיני.

KallaGLP

New member
מכל מה שראיתי ברוסיה ושומעת על בסיס יומי

מאנשים שנשארו שם וגם בתקשורת הרוסית המקומית - אנחנו חברה מתקדמת הרבה יותר מבחינה סוציו-אקונומית ובטח מבחינת יחס לילדים. בכלל, בכל הנוגע לנטישת ילדים ולטיפול בבעיית הילדים הנטושים, רוסיה היא לצערנו עולם שלישי לכל דבר. כל זה לא בא לעשות אידיאליזציה לחברה שלנו, שיש בה עוד הרבה מקום לשיפור ותיקון, אך אם יש משהו שאני שמחה עליו ומודה להוריי עד היום הוא שהם הוציאו אותי משם והביאו אותי לכאן כי הכל יחסי בחיים.

China8

New member
אימוץ חד מיני

לא ביצעתי מחקר מדעי בעניין אבל נראה לי שלרוב המדינות מהן מאמצים יש בעיה עם אימוץ על ידי זוגות חד מיניים, לכן גם הרבה זוגות כאלה פונים לערוץ הפונדקאות. כך שרוסיה אינה לבדה בעניין הזה.
לאחרונה היה סקנדל שכמעט התפתח לעימות דיפלומטי בעת ביקורו של ארדואן בהולנד, כאשר התגלה שזוג לסביות מגדל ילד טורקי מאומץ עד שאפילו הביולוגיים דרשו אותו חזרה. מעולם לא הייתי ברוסיה, אך שמעתי מכאלה שביקרו בה שהיא אינה מצטיינת בסובלנות יתר כלפי חד מיניים, עד כדי אלימות פיזית ממש. אם יש מחאה בקרב הציבור על כך שילדים רוסים מאומצים על ידי חד מיניים אז הממשלה כנראה מרגישה צורך להרגיע את העניין על ידי האיסור הזה. וזה לא משנה אם אותו הציבור לא ממש ״שם״ על הילדים האלה בשאר ימות השנה, עם רגשות לאומניים וסנטימנטליות דתית קשה להתווכח....

year of the cat

New member
לעומת זאת, היחס לקשישים פה בארץ מכפיר

ואילו ברוסיה יש כבוד

לכל מקום וחברה יש יתרונות וחסרונות

KallaGLP

New member
כבוד מצד מי? עדיף לא לדעת איך

זקנים חיים ברוסיה, איזה טיפול רפואי מקבלים, אם בכלל וכו'. לצערי, יש לי עדכונים על כך על בסיסי קבוע. נכון, פה לא דבש, אך שם גרוע הרבה יותר.

סביון1

New member
לדעתי כדאי להבדיל, כמו שכתבת "כבוד מצד מי"

כלומר - אולי ברוסיה הממשלה מתיחסת באופן מחפיר לקשישים, אבל בתוך המשפחה, כך נראה לי לפחות ממה שאני רואה אצל עולי רוסיה בארץ, הם מקבלים כבוד ויחס יותר טוב ממה שהצברים נותנים להורים שלהם.

KallaGLP

New member
זה פועל לשני הכיוונים.

כלומר, הסבים והסבתות נוהגים לעזור הרבה יותר עם הנכדים מאשר בארץ, כך שזו "עזרה הדדית". המנטליות הזאת, אגב, התפתחה לפחות חלקיתבעקבות כך שבמשך שנים משפחות נאלצו לחיות יחד בדירות קטנטנות (הכוונה סבים + הורים + נכדים) ולנהל משק בית משותף. בקיצור, זה לא בהכרח נובע מחיים טובים, אך ללא ספק שלקרבה הזאת יש גם יתרונות.

סביון1

New member
אבל לא מדובר רק בעזרה, אלא גם ביחס של כבוד

איך שמדברים אליהם וכיוצא בזה.

KallaGLP

New member
אמרתי: הדדיות. הכבוד כלול.

ואגב, גם במשפחות ישראליות - תלוי מי.

גלי 10

New member
במשפחתי ובסביבתי אני רואה רק כבוד למבוגרים

אני חושבת דווקא הפוך: המדיניות הממשלתית משקפת יחס מחפיר לגמלאים ובעיקר לקשישים. המשפחה והסביבה בדרך כלל תומכות ואוהבות.

Daria34

New member
ישראל בהשוואה לרוסיה בהקשר של הכותרת

של שרשור זה, היא לא יותר מתקדמת.

למעלה