המלצה: למי שחשקה נפשו בפשטידת ירקות מעולה:
הנכד שלנו בן השלוש מאוד אוהב קישואים,ובכול מפגש שואל על פשטידת-קישואים. מכינה פעם בשבוע ,ושומרת לו במקרר .(מחממת לו כמה דקות בתנור,והוא מאושר.) גם היום הכנתי וזה ממש טעים וממש ממליצה להכין :   המצרכים הדרושים: 4 קישואים, בצל אחד גדול גזר אחד, כרוב בינוני פטרוזילה /שמיר. אופצייה : 4 כפות גבינה מלוחה .(טעימה מאוד גם ללא גבינה.)   להכין מראש :תבנית אפיה מס' 26,עם ניר -אפייה משומן. (או 2 תבניות קטנות.)   אופן ההכנה: 1) את קישואים מגוררים על החורים -הגדולים של הפומפייה,או במגרת מעבד- המזון. לאחר מכן יש לסחוט היטב מהנוזלים,ממלאים אגרוף ולוחצים היטב לסחיטת נוזלים,ומניחים במסננת לרבע שעה.   2) גזר אחד בינוני, לגורר,ולסחוט מהנוזלים ולהוסיפו למסננת הקישואים   3) בצל גדול לפרוס ולקצוץ ,   4) לחמם במחבת 3- כפות שמן ,ולטגן את הבצל הקצוץ עד נעשה שקוף, וטיפונת מזהיב.   5) כרוב בינוני ,לחתוך את העלים הירוקים -לרצועות דקות.   1/2 כוס עלי - פטרוזיליה -לשטוף היטב ולקצוץ. 2 כפות שמיר קצוץ. כפית מלח 1/2 כפית פלפל שחור   להוסיף רק בסוף: 4 ביצים 5 כפות קמח   פרט לביצים והקמח את כול היתר לערבב יחדיו בקערה גדולה ולטעום , ואם חסר תיבול, זה הזמן להוסיף.ולאחר שהתיבול מושלם,להוסיף לתערובת הירקות: 4 ביצים , ולערבב היטב. 5 כפות קמח, ו-1/3 כפית אבקת -אפיה . (אפשר במקום הקמח להשתמש ב- 5 כפות שיבולת שועל.)   לבסוף, מעבירים את התערובת לתבנית- שהוכנה מראש ,עם ניר אפיה משומן, אופים 180 מעלות כ- חצי שעה, עד שהפשטידה בגוון זהוב-שחום. בסיום האפייה לכבות את התנור, ולצנן עד לטמפרטורת החדר, (בזהירות, המאפה לוהט!)     אפשר גם לאפות בתבנית חד -פעמית של אינגליש קייק ,ואת שאר התערובת שנותרה לצקת לתבנית קטנה מרובעת, עם ניר- אפיה משומן.   לגיוון : 1. אפשר להכין גם ללא הגזר, (למרות שהוא מוסיף צבעוניות.) 2. אפשר לפורר לתוך התערובת 4 כפות גבינה מלוחה, במליחות מעודנת.   רק מלהקליד את המתכון מתעורר תיאבון לפשטידה הנהדרת הזו שמחכה לי בתנור. יום נפלא וטעים לכולכם.