בשעה טובה התחלנו סוף סוף

כ חיים

New member
בשעה טובה התחלנו סוף סוף

את חגיגת מסיק הזיתים לשמן הפרטית שלנו, עם פסק הזמן שניתן לנו ע"י אלוהי הגשמים והחורף, כאשר האדמה הולכת ומתייבשת ואפשר לעלות עליה עם הטרקטור. מסיק הזיתים מתבצע באמצעות מנערת הרתומה לטרקטור החובקת את גזע העץ ומנערת אותו בחזקה כדי שהזיתים ינתקו מענפי העץ ויפלו על היריעות המקיפות את העצים. למראה הילדון האוטם את אזניו אתם יכולים להבין את עצמת הרעש ליד הטרקטור עם המנערת.

כ חיים

New member
גשם של זיתים יורד על היריעה

ומי שעומד קרוב יכול להיזכר בבר המצוה שלו עת עמד על הבמה בביהכ"נ תחת מטווח הסוכריות שנזרק עליו מעזרת הנשים לאחר הקריאה בתורה. חוץ מזה, לא נעים לחטוף איזה זית בעין.

כ חיים

New member
את הזיתים על הרשתוות

אוספים לתוך הכף הצהובה ושופכים לתוך האמבטיה הגדולה אשר תילקח לאחר שתתמלא לבית הבד בואכה איכסאל

כ חיים

New member
הזיתים נשפכים לתוך האמבטיה (גונדולה)

וסליחה על האצבע שנדחפה לה לתוך התמונה.

כ חיים

New member
נוף אפייני מעמק יזרעאל המערבי

מחוץ לכרם הזיתים. ברקע הגגות האדומים של ביה"ס "היובל" ברמת ישי. משמאל תל ריסים או כפי שנקרא בערבית תל א - ריש ובודדים עוד זוכרים או יודעים שבשנות השלושים התל נקרא גם "גבעת הרצל".

kdr

New member
מברוק

שמח בשבילך, לפחות לך יהיה שמן בשפע. לפני שבועיים נסענו לבית בד מול הכניסה לישוב אבירים. החבר'ה ישבו משועממים וכששאלנו אם יש שמן, הצביע אחד על הבור אליו שופכים את הזיתים ובקול נכאים סיפר שהשנה לא נפל פנימה אפילו זית אחד לרפואה. לפי העצים שלך, יש לי רושם שהמצב ישתנה בשבועות הקרובים. תהנו מהשמן.

כ חיים

New member
גם אצלנו אין סיבה לחגיגה

השנה יבולים נמוכים בכל הארץ וגם אצלנו. אם יום עסל ויום בסל השנה היא שנת הבסל.

תשמור לי בקבוק

יש לנו במזווה אוסף של בקבוקי שמן זית שליקטנו מכל מקום בו טיילנו לאחרונה כולל כרתים, אשמח לצרף גם את תוצרת הכרם שלך.
ב ה צ ל ח ה , תודה על התמונות ושבוע טוב
אחד תתן לעזר כנגדך ממני

לעומת בית הבד באבירים

בית הבד בכפר עראבה היה עמוס בעבודה , בשקי זיתים עמוסים שהמתינו בשקט שיוציאו להם את ה"מיץ", ובהמון מבקרים וקונים. אני קניתי שם(לפני שלושה שבועות) מיכל של 19 ליטר שיספיק לי כך אני מקווה לשנה.

kdr

New member
בקצב הזה אני חוזר למקורות

בעבר קנינו בג'וליס ובפקיעין. כנראה ששם יש ובשפע. חברים (עם כאלה חברים מי צריך שונאים ?) קנו בשבת בג'וליס בלי להזהיר אותנו. מחכה לנס חנוכה, אין לי טיפת שמן בבית.

כ חיים

New member
רק תיזהרו כאשר אתם קונים שמן זית

חשוב מאד לקנות שמן זית כאשר אתם יודעים כיצד נמסקו הזיתים וכיצד נשמרו עד שהגיעו לשלב עצירת השמן. זיתים שהוחזקו למעלה מיממה בתוך שקים מתחילים להתחמם וכתוצאה מכך לתסוס והתוצאה היא שהשמן הוא בעל חומציות גבוהה ולפעמים גם לא ראוי למאכל אדם.בכל מקרה כדאי לטעום קודם ולנסות להרגיש אם אין טעם וריח של עובש אם כי לא תמיד הלשון של טועם לא מיומן יכולה לחוש בהבדלי הטעמים.

כ חיים

New member
שמור לך !

תקבלי אותו בטיול לעכו שיבוא עלינו לטובה במהרה בימינו.

w o m a n 10

New member
חיימקה...

יש לך עוד רימונים? טעמם עוד שמור בחיכנו
תודה על ההסבר... כשהנסיכה תחזור מבית ספר אראה לה... פעם היא התעניינה בתהליך. יש לך תמונה ברורה יותר של המכונה המנערת?

למעלה