TCH_ma
Active member

ומנה לפתיחה - טג'ין אוסובוקו עגל
4 מנות
4 יחידות אוסובוקו עגל במשקל 200-250 גר' כ"א
מעט קמח
1 בצל בינוני קצוץ
1 גזר בינוני קלוף וחתוך לקוביות
1 גבעול סלרי פרוס
3 כפות שמן זית
1 שן שום כתושה
גרידת קליפת חצי לימון
1/2 כוס יין לבן יבש
1 כוס ציר בקר
3 עגבניות גדולות בשלות קצוצות גס
1 כף רסק עגבניות
1 כפית פפריקה מעושנת
3 עלי בזיליקום טרי קצוץ
1/2 כפית טימין יבש
2 כפות פטרוזיליה טריה קצוצה
מלח ופלפל לפי הטעם
- קושרים היטב את נתחי הבשר בהיקפם עם חוט בישול למניעת התפרקות מהעצם בבישול.
- מחממים את השמן במחבת סוטאג' 26 עם ידיות מתכת ומכסה, מקמחים מעט את נתחי הבשר ומטגנים עד להשחמה משני הצדדים, מוציאים לצלחת.
- לאותה מחבת מוסיפים את הבצל, מטגנים עד להזהבה קלה. מוסיפים את השום ומטגנים חצי דקה, מוסיפים את הגזר, הסלרי, גרידת קליפת הלימון, היין, ציר הבקר, העגבניות הקצוצות, רסק העגבניות, הפפריקה המעושנת, הבזיליקום, הטימין והפטרוזיליה מערבבים ומביאים לרתיחה, מבשלים 30 דקות. טועמים ומוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם.
- מחזירים את נתחי הבשר למחבת בשכבה אחת, מוסיפים עוד ציר אם צריך עד לכיסוי נתחי הבשר ומכסים במכסה, מביאים לרתיחה.
- מבשלים כשעתיים או עד להתרככות הבשר, בזמן הבישול בודקים את כמות הנוזלים ואם יש צורך מוסיפים עוד מעט מים או ציר, בגמר הבישול כמות הנוזלים צריכה להיות במחצית עובי הנתחים.
- להגשה ובישול חלקי בטאג'ין – מבשלים בשלב 5 עד ריכוך חלקי של הבשר, מעבירים נתח ורבע מהתערובת הכללית לטאג'ין, סוגרים ומעבירים לתנור ב-180 מעלות עד לריכוך מלא, מוציאים מהתנור, מוסיפים את התוספת ומגישים.
נערך לאחרונה ב: