בשעה טובה ומוצלחת..

liranlotker

New member
בשעה טובה ומוצלחת..

קיבלתי היום את אשרת הקבע שלי. מהיום אני תושב קבע של ממלכת שבדיה.

eladbe1

New member
מזל טוב

עכשיו הגיע הזמן לעזור לחבריך כאן בביצוע המשימה הלא פשוטה הזו :)

liranlotker

New member
תראה, אצלי התחנה הראשונה..

היתה למצוא את אשתי לעתיד, שבמקרה היא שבדית.

eladbe1

New member
מה לגבי השפה ?

למדת בארץ או בשוודיה ? וכמה זמן לקח לך עד שהרגשת שאתה שולט בשפה ?

liranlotker

New member
אז ככה

כשעוד גרתי בארץ, לפני שעברתי, קיבלתי במתנה ערכת לימוד שבדית, שלא ממש עשיתי בה שימוש. כשעברתי לשבדיה, למדתי במשך ארבעה חודשים 4 קורסים אינטנסיביים בני חודש כ"א ב-Folkuniversitetet, בסיומם שלטתי בשבדית ברמה מספקת כדי להתקדם משם לבד. לקח לי עוד חצי שנה אחרי זה כדי להגיע לרמת שליטה גבוהה מספיק כדי להבין את מה שנאמר בטלוויזיה, לנהל שיחות בצורה חופשית ולקרוא עיתון בצורה חופשית.

p i n g o

New member
רק 10 חודשים?

מה היה הרקע שלך בשוודית / שפות גרמאניות אחרות? ואיך בכלל מלמדים ב-Folkuniversitetet? והמון
, כמובן!!!

liranlotker

New member
הרקע..

לא היה ממש רקע בשבדית, והיתה לי גרמנית בסיסית בלבד, אבל אני דובר אנגלית (ועברית) כשפות אם, זה הספיק. Folkuniversitetet, בניגוד ל-SFI, הם מוסד פרטי (שעולה כסף, כמובן, בניגוד ל-SFI שהוא בחינם), אבל מלמדים שם מורים מעולים, בקבוצות קטנות ובצורה מאוד נוחה. הקורסים שלקחתי היו ארבעה שבועות כל אחד, חמש פעמים בשבוע, ארבע שעות ביום עם תרגולי בית אחרי כל יום.

liranlotker

New member
SFI

SFI (ראשי תיבות של Svenska För Invandrare, או Swedish For Immigrants), הוא מוסד ממשלתי שנבנה במיוחד כדי ללמד מהגרים לשבדיה שבדית. הרמה בו מתחילה מהרמה הבסיסית ביותר האפשרית, ומגיעה עד רמת לימודי שבדית ברמה הנדרשת כדי ללמוד כאן באוניברסיטה. הלימודים, כפי שאמרתי (וכפי שכל הלימודים הממלכתיים בשבדיה), חינם לגמרי. הקאטץ' הוא שהקבוצות גדולות יותר מאשר בלימודים פרטיים (מן הסתם), שהרמה לא ממש אחידה (כך שאפשר ליפול על מורה טוב יותר או פחות, ועל קבוצה טובה יותר או פחות) ומכיוון שאתה יכול להרשם רק ל-SFI במקום מגוריך, אם אתה נמצא באיזור פופולארי יחסית למהגרים, בהחלט יש מצב שתצטרך לחכות חודשים לפני שתקבל את המקום שם. לשם ההשוואה - אחרי ארבעה חודשים ב-FI הגעתי לרמה שמקבילה ללימודים של שנה אחת ב-SFI.

eladbe1

New member
כמה עולים הקורסים שם ?

כאן בברליץ המחירים מטורפים... ומהי כמות המשתתפים בקורס?

liranlotker

New member
תלוי איזה קורס בוחרים

הקורסים שאני עשיתי עלו (בשנת 2003) 4000 קרונות לקורס (4 שבועות כל קורס). אני מניח שהמחירים עלו מאז, ואני יודע שיש גם קורסים אינטנסיביים פחות (או עם פחות מפגשים) שעולים פחות. בכל מקרה, תבדוק באתר שלהם, יש להם קטלוג מלא.

liranlotker

New member
לגבי כמות משתתפים

אם אני זוכר טוב, הם מגבילים את גודל הכיתות למקסימום 15 איש, למרות שבדרך כלל זה פחות.

liranlotker

New member
לגבי כמות משתתפים

אם אני זוכר טוב, הם מגבילים את גודל הכיתות למקסימום 15 איש, למרות שבדרך כלל זה פחות.

Funaki

New member
כמה תיקונים קטנים...

ה-SFI לא מכין אותך ללימודים ברמה אוניברסיטאית, אחריו יש עוד דרך ארוכה ב-Komvux (בתי ספר למבוגרים להשלמת מקצועות תיכוניים). יש גם אפשרות לקחת קורס באוניברסיטאות הגדולות (סטוקהולם, גטבורג וכו') בשביל להגיע לאישור המיוחל שאתה "כשיר אוניברסיטה". אני עשיתי כזה בסטוקהולם והוא היה מעולה. בקשר לרמה ב-SFI אני מסכים איתך לחלוטין, לי הייתה מורה צעירה וחסרת כישורים. חוץ מלפלרטט עם התלמידים. ואני לא מתלונן
אפשר לבחור בית ספר של SFI - בסטוקהולם יש כמה כאלה ואם מרחרחים קצת לפני הקורס אצל אנשים שלמדו/לומדים אפשר אפילו למצוא בית ספר סביר. שורה תחתונה - SFI טוב אולי ליצור בסיס ללימודי שבדית, אבל לא הייתי ממליץ להתעכב שמה לאורך זמן. ולפי מה שלירן אומר, אם הפרוטה מצויה בכיסכם כדאי ללמוד ב-Folkuniversitet.

liranlotker

New member
צודק, לא ציינתי את Comvux

בכל מקרה, בהנחה שאתם מגיעים לשבדיה ולא דוברים מילה שבדית, SFI מביאים אתכם לרמה בה תוכלו ללמוד שבדית ב-Comvux תוך שנתיים על פי התכנון שלהם. עם FU, זה יכול לקחת חצי שנה או שבעה חודשים, בהנחה שעושים את כל הקורסים ברצף. כמו כן, יש קורס הכנה מיוחד ב-FU ל-TISUS, שהוא מבחן ידיעת שבדית לאוניברסיטה. אם עוברים את המבחן הזה, פתורים למעשה מלעשות את ה-Comvux (המבחן עצמו ברמה גבוהה מאוד - צריך לדעת שבדית ברמה של מישהו שסיים תיכון בשבדיה, אבל אם עושים זאת בצורה כזאת, בהחלט אפשר לחסוף כמה שנים של לימודי שבדית).

למעלה