בשעה טובה יש לי את הדיסק

1986Me

New member
בשעה טובה יש לי את הדיסק

ביקורות? ניתוחים? נשלב... זאת שבמקומי: שיר מדהים! עצוב ומפחיד באותו הזמן (שאני אצטרך להתמודד עם המצב הזה). באמת נגעה בנקודות הכי כואבות של זאת שבאה אחרי הפרידה...מדהים! עוד יום: אולי השיר האהוב עליי בדיסק, לדעתי הוא מדבר על רומן (ואם יהיה ביקוש אני אעשה ניתוח שלם של למה החלטתי את זה ואיך
). לרוץ לרוץ: מצטערת אבל הוא נשמע כמו פתיח של תכנית בחינוכית 23 ממש לא אהבתי היא נשמעת שם כמו חני נחמיאס בפשושון. שמעון השכן: נחמד, אבל אני יותר אוהבת את השירים הכואבים ולא כל כך את הקלילים שבעצם על "כלום". שוכחת אותך: הקבלה מדהימה לבין מה שאומרים למה שמרגישים באמת (אומרת ששוכחת אבל זוכרת כל פרט ופרט והיא ממש לא בתחילתה של תקופת השיכחה). גם אחד האהובים עליי. רכבת באירופה: אין לי יותר מדי מה לומר על השיר אז אני פשוט לא אגיד כלום. איתי: כמובן מדהים אבל כבר חפרנו עליו מספיק. אם אלה החיים: כפי שטענתי בעבר על מה הוא (ולא אלוהים הוא ממש לא על אורגיה כפי שנטען בפורום ההוא
) אני ממש אוהבת אותו כפי שראיתי אותו. (כן הלווו סוף סוף ניתוח עם המישהי ההיא
) שיר מדהים בכל אופן ונוגע איפה שצריך. על שפת הכנרת: שוב שיר על "כלום" (עיין ערך שמעון השכן) אביתר: אני ממש לא אוהבת את השיר הזה אבל ממש! שכחתי משהו?

עדי C

New member
שכחת את "יותר מדי"

"שיהיה לנו בית" ו"זמנים משוגעים".

1986Me

New member
יו אני לא מאמינה!

שיהיה לנו בית מדהים! למרות שבהופעה ממש לא אהבתי אותו (בפעם הראשונה ששמעתי אותו חשבתי "חיה בסרט") אבל אחרי שמיעה שניה פשוט התאהבתי בו לגמרי! יותר מדי: זיהיתי מיד שלא היא כתבה אותו, נחמד+, שוב יש לי בעיתיות עם שירים שלא על פרידות/ההיא האחרת/בגידה/מרמור ושאר פאסימיות זו...

אז מוסיפה

שיהיה לנו בבית - אני אישית דווקא אהבתי אותו בהופעה...אפשר להרגיש גם בדיסק ובייחוד את בהופעה את הרגש, שהיא אכן מתכוונת למה שמתכוונת יותר מדי - עד יהודה עמיחי
בייחוד לדעתי שהשיר מתאים גם למצב הקיומי במדינתנו

עדי C

New member
ואם כבר... אני ממש לא חושבת

ש"שמעון" הוא שיר קליל. יכול להיות שהלחן מטעה. אבל הטקסט עצמו... לדעתי זה שיר עצוב ואפילו קצת כבד. בכל אופן - תתחדשי!

lasoleLDAR

New member
אז ככה...

דווקא השירי "כלום" כמו שאת מכנה אותם, הם אלה שאהבתי באלבום. לרוץ לרוץ ו-רכבת לאירופה הם האהובים עלי בתקליט. את קוראת להם שירי כלום אבל זה בעצם קאנטרי. קרן לא כותבת רק שירים על דיכאון ופרידה כמו "עוד יום" "איתי" וכדומה, אלא גם שירים יותר שמחים ובעלי משמעות גם הם. אם היית שומעת את הראיון של קרן בלב המדינה היית מבינה שלמשל השיר "רכבת באירופה" מדובר על נסיעה פשוטה של קרן עם חבר שלה בחו"ל, נסיעה שגרמה לה להבין כל מיני דברים עליה ועל החבר שהיה לה באותה תקופה. אני מציע לך מאוד להאזין לראיון שפורסם אף הוא פה בפורום ולהבין יותר לעומק על מה קרן כותבת ולמה היא מתכוונת בשירה שלה. ואגב, עצה קלה: לא הכל חייב להיות דרמטי, אפשר גם להינות מפשושון ;)

1986Me

New member
לא אמרתי שחייבים לכתוב דכאון

אני פשוט לא אוהבת בתור אחת שאוהבת את הביטלס שכתבו שירים שלמים על החור שהם קדחו בקיר...
בשביל שירים קלילים אני תמיד יכולה להאזין לרוני סופרסטאר או משהו בסגנון, מקרן אני מצפה לדכאון והעומק שהתרגלתי אליו (בדיוק כמו שלא אהבתי את באה אליכם של מירי מסיקה או את קיץ/שיר אהבה פשוט של איה כורם). אבל זה הטעם שלי נו...(דכאונית ממורמרת)

lasoleLDAR

New member
חחח זה לא טוב.. אני צריך להוציא

אותך מהדיכאון הזה... כשאני שומע את המשפט "ותכף תיזכר באיזו אהבה ואיך הרשת לה לפצוע" בקצב המדליק הזה, אני נהנה כל פעם מחדש :D

בלונד 16

New member
כן כן

אני מסכים איתך בכל מילה והייתי מציע לך אולי לשמוע שוב את השיר שיהיה לנו בית ותגיבי לי

ראשית תתחדשי על הדיסק ../images/Emo220.gif

אני באמת חושבת שזאת שבמקומי הוא שיר רבגוני אני אשמח לקרוא את הניתוח שלך לגבי עוד יום לגבי לרוץ לרוץ אני חושבת שההשוואה שלך היא מזלזלת...תקשיבי גם למילים...
אני חושבת שכל תוכנית היתה חולמת על כזה פתיח... שמעון השכן-אני לא חושבת שהשיר הזה הוא על כלום, הוא למעשה על משהו שיכול לקרות לכולנו, על שכנים עם קשרים מועטים אם בכלל, שפתאום נעלמים...גם לגבי שפת הכינרת אני לא חושבת שהוא כלום. הוא מדבר על זכרונות....שלא לדבר שהקצה שם והלחן הוא מקסים בעיני (קרן במקור מהצפון אז ברורות המילים), זהו הבית שלה...
שוכחת אותך- גם אני אוהבת אותו (אבל אני אוהבת כמעט את כל השירים)
ואני גם אוהבת את אם אלה החיים . רכבת באירופה- איך זה שאין לך מה לומר בנושא?מבחינת מילים?מוזיקה?לחן? לגבי איתי- אין דבר כזה מספיק חפירות

1986Me

New member
עוד יום (למה זה על רומן עם גברנשוי)

כל הזמן בפחד: שיתפסו אותנו עוד יום עוד יום: החזרה על עוד יום שזה ממשיך וממשיך מאבדים שיווי משקל: הרומן יוצא מפרופרציות מתאהבים קשה בלי וכו' כלום לא משנה בא נשכח מהכל: לא האישה שבבית לא האסור שברומן לי זה לא אכפת בכלל מכל ההחלטות שלנו: החלטנו שלא נראה אחד את השני יותר אבל הנה אנחנו שוב קר לי: סימן לחולשה אז תחבק ונצלול: דרך החולשה אני גוררת אותך אליי וביחד נצלול באהבה שלנו בשקט גדול: הכל חשאי בסוד בשקט כל הלילה רעש לא קל לישון המחשבות רצות מהר: היא חושבת עליו הוא עליה והם לא יכולים להרדם אחד בלי השני ושוב אתה מגיע כל יום כל יום: (שוב החזרה) אתה תמיד מגיע חזרה ותמיד אתה זוכר להזהר ממני: יש לי כוח עליך למשוך אותך אליי ולגרום לך להתאהב ואתה נזהר מאוד שלא 60 שניות ולא נרגיש בדקירות: ה60 שניות סימבולי כאן לזמן שהם ביחד שם הם לא מרגישים בדקירות לעומת המציאות ששם כואב כי הוא נשוי והיא לבד. שתיקות קטנות מכוונות לגוף בלי להגיע: אם לא נדבר לא נתוודה על הרגשות וזה ישאר פיזי משיכתי בלבד עד שהמציאות תכריע: עד שתחזור לאישה ואני ללבד עוד מעט השמש אור יום שוב לא אחזור לשם: הגיע הבוקר אתה צריך לחזור ואני לא רוצה שתלך ושאני אשאר בלבד הזה ואני אשכח אותם סודות שקופים מיין: שאתה בהשפעת אלכוהול אתה מספר לי כמה אתה אוהב אותי אבל אסור לי לזכור את זה למחורת כי במציאות אתה נשוי ו"לא אכפת לך ממני" כוח צריך גם כדי ליפול בשקט גדול: שוב שקט סוד אסור לספר וגם אם אני איפול לא אוכל לספר לאף אחד וצריך הרבה כוח נפשי לזה. קר לי אז תחבק ונצלול בשקט גדול: שוב למרות הכל אני מושכת אותך אליי בחולשה שלי עד שהמציאות תכריע: כך השיר מסתיים כי בסוף המציאות תמיד מכריעה (הוא נשאר עם האשה).

../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif

אהבתי....(טוב נו אני משוחדת מאז "ההיא" בשיר הוקדם) אני ממש אוהבת את הניתוחים שלך אפשר עוד?

בלונד 16

New member
אולי תתעמקו יותר

עכשיו נזכרת לקנות את הדיסק.... לא נורא העיקר שקנית ...ובקשר לביקורת אני מבקש להעריך את השיר שיהיה לנו בית הוא עם הרבה רגש והסגנון מאוד יפה זה גם מזכיר קצת את הסגנון של שלמה ארצי שקרן מאוד אוהבת[וגם אני מטורף עליו] צריך אולי לשמוע אותו קצת יותר ברוגע תהנו

1986Me

New member
הערכתי מאוד! הוספתי אחר כך תראה

שיר מדהים מדהים מדהים! וכן נזכרתי עכשיו כי השגתי בחצי מחיר אז אמנם זה עלה לי ב"נו כבר אני רוצה לשמוע את הדיסק" אבל היה שווה כי אני ילדה עניה

בלונד 16

New member
את מבינה

לא נורא העיקר שקנית וטוב שבזול[נקווה שמקורי] ואם אהבת את השיר הזה אז כנראה את באמת מבינה בלחנים

תתחדשי וברוכה הבאה

ואני לא מסכימה איתך שעל שפת הכנרת ושמעון השכן הם על כלום.. היית בהופעה של קרן? שמעת ראיון איתה? היא מספרת לפחות על מה זה שמעון.. על שפת הכנרת.. לדעתי אחד היפים ביותר.. אבל שוב.. זה עניין של טעם

למעלה