בשעה טובה לבני הרשקוביץ

בשעה טובה לבני הרשקוביץ

לכל חברי הפורום שלא מכירים אותי שמי צפורה נאמן הקמתי בחיפה את המרכז הישראלי למגזרות נייר. אני עוסקת בהחיאת אומנות מגזרות הנייר המסורתיות יהודיות. עד כה לימדתי אלפי אנשים בכל רחבי הארץ את האומנות. אומנות שהיתה מאד נפוצה בקהילות ישראל וכמעט נעלמה עם השואה. כל מי שלומד אצלי מתחייב ללמ עוד משהו אחד לפחות , כך שבמהרה אני מקוה שהאומנות שוב תפרח. אני מצרפת מגזרת שיצרתי עם הקדמה לתפילה שכתב רבי אליצלך מלעזאנסק. "תן בלבנו שנראה כל אחד מעלות חברינו ולא חסרונם" חברה שלי שעשתה לאחרונה טיול שורשים בפולין, בקרה בקברו של רבי אלימלך וספרה לי שזה אותו רבי ששרים עליו "כשהרבי אלימלך התבדח כמו מלך..." וספור שהיה כך היה: שהיתה לרבי חצר גדולה של חסידים ואחד מתלמידיו העילוי שבעילויים לקח לו את כל החסידים. ותשובתו של הרב היתה " אדרבא, תן בלבנו שנראה כל אחד מעלות חברינו ולא חסרונם" מאד התחברתי למשפט הזה. אם כלנו נאמץ אותו יבוא הטוב לעולמינו. מי יתן ש ת חל ש נת ס ובלנות חמלה ו אהבה

אני מחוברת בכל נימי נפשי אל העולם

שחרב בשואה . למרות שעוד מעט אהיה בת 60 ויש לי כבר 2 נכדים עדיין לא השתחררתי מהעובדה שאני גדלתי בלי סבא וסבתא. ובכלל כל הדור שלי כמעט גדל בלי סבא וסבתא. בבית בו גרתי בילדותי היתה בבנין סבתא אחת וכלנו קראנו לה סבתא. כשלימדתי את תלמידי כתות א ביום השואה בקשתי מהם לספר לי על הסבים והסבתות שלהם ואחר כך אני ספרתי על כאבי הגדול שאף פעם לא פגשתי את הסבים שלי. זה משהו שהילדים הרכים יחלו להתחבר עליו. עכשיו עם העיסוק הכמעט אובססיבי שלי במגזרות הנייר אני שולחת שורשים אל העיירה אל המסורת והתרבות של סבי וסבתי זאת הדרך שלי להתחבר. צפורה

שמעון43

New member
צפורה../images/Emo140.gif

שמחתי לפגוש אותך כאן עבודה נהדרת הבאת להתראות יורם

תודה רבה לך על דברי העידוד

זה עתה סיימתי לענות לאדון איציק מנגער שחושב שמה שאני עושה זה לערבב שואה בשעשועים. אני עדיין קצת נסערת. כל ענין מגגזרות הנייר טבוע בלבי ובגופי כחותם של אש. זה העבר , ההוה והעתיד שלי. זה החיבור שלי לשורשי שנעקרו עוד לפני שנולדתי, אלה הגעגועים שלי למשפחה שאף פעם לא הכרתי. אני ילידת 1946, נולדתי בוולדבשיך במחוז קלץ ב23.4.1946 (זה גם כן לא בטוח שזה התאריך המדויק כי אין לי תעודת לידה והורי לא היו ממש בטוחים) ב 14 ביולי 1946 היה שם פורגרום נוראי שבו רצחו המון יהודים. הורי ארזו אתי ונדדו ממחנה אחד לשני ורק בגיל שלוש הגעתי לחיפה אמי ז"ל היתה אומרת לי , כשנולדה לי בתי הבכורה. שהיא ממש לא זוכרת במה היא חיתלה אותי. את ריפוי הנפש של ילדה שחיה מגיל 0 בצל ספורי הניצולים אני מנסה לרפא בעזרת הגזירה שלמדתי מחמי יעקב נאמן ז"ל ששמש לי כאב , סב וחיבור לשורשי העקורים,ובעיקר על ידי העברת האומנות לעוד אלפי אנשים כאילו אני מכריזה לפני כל שונאינו אותנו לא נצחתם עם ישראל חי וקים! ושוב תודה על עידודך צפורה

אנימו

New member
צפורה-חזקי ואמצי על עיסוקך היחודי.

יש קשר הדוק בין עיסוק באמנות ובאומנות (והביטוי "שעשועים" בקונוטציה שלילית כלל אינו מתאים לכאן) ובין הלכי נפש ומטענים רגשיים ותרבותיים. יש ביניהם הפריה הדדית ומי שאינו עוסק בהם לא יכול להבין הערך המוסף שבצידם.

תודה רבה לך על דברי העידוד

בפורום דור שני ושלישי הצליחו לגרש אותי, כי מאד לא נעם לי הויכוח ודברי הנעצה ששילחו בי אנשים מסוימים . מאד נעלבתי ולא רציתי להיות חלק במקום שבו מחפשים רק את הרע ואיך להציק זה לזה. דברתי עלריגשותי עם הפסיכולוג שלי ששמנסה להוציא אותי לאור מחשכת המטען שנושאים רבים מבני דור שני. הגעתי למסקנה שמה שאני עושה גורם כל כך הרבה טוה לכל כך הרבה אנשים שממש לא כדאי לשים לב לאותם מעטים שמחפשים להציק ןעוד משתמשים במשחקי מילים של שואה ושעשועים. אני שוב חוזרת אל רבי אלימלך מלעזאנסק "תן בלבנו שנראה כל אחד מעלות חברינו ולא חסרונם" ושוב תודה צפורה

ישר כוח ציפורה על מיפעלך החשוב

המיגזרות שלך מקסימות! אם זאת הדרך שלך להתמודד עם דברים העיקר שזה עושה לך טוב ואת בודאי לא צריכה להתנצל ולהצטדק,אני חושבת שאת עושה דבר חשוב! את ממש מוכשרת ואני מתפעלת מן היצירות שלך! שלך חנה גונן

Annie46

New member
גם אני מצטרפת לברכות לציפורה

יפות עבודותיך ואני שמחה כי מצאת את הנישה שלך והדרך שלך לביטוי עצמי, לביטוי הכאב על מה שקרה וגם את מצליחה להעביר את האומנות המיוחדת שלך לאנשים נוספים. ברכות חמות!

תודה לך חנה

זאת באמת הטרפיה שלי עכשיו חזרתי מכנס של מנהלי מרכזים יהודיים בכל העולם קשרתי רשרים עם אנשים בכל מיני מקומות רחוקים ואני שולחת בהתנדבות ובחינם הדפסי מגזרות נייר של חמי ושלי לקהילות יהודיות רבות. הם ימסגרו את זה ויתלו תערוכה. מיום ליום מזדמנות לי עוד ועוד הזדמנויות נפלאות להחיות את האומנות הנפלאה הזאת. וכשאני חושבת על מרכז יהודי במוסקבה, בודפסט, רומניה, איסטנבול שמגזרות שלנו תהינה תלויות שם זה עושה לי פשוט טוב על הנשמה. זה הנצחון שלנו על כל צוררנו עם ישראל חי וקים לעד! הנה מצורפת מגזרת שיצרתי לכנס עם הלוגו שלהם באמצע - בהתנדבות והכנתי ממנו פוסטרים. הכל בהתנדבות וממשאבים אישיים ברוך השם.

חייםלוי

Member
מנהל
אין לך מה להתרגש ממנו/ה הוא טרול

ידוע בתפוז שמציק בהרבה פורומים. צריך פשוט להתעלם ממנו. ולעצם העניין את עושה עבודה נהדרת וחשובה.

תודה לך חיים לוי

לפעמים אני כל כך רגישה שאם עושים לי פו אני מיד עפה. אבל בפעם הבאה פשוט אתעלם. כל טוב לך צפורה

אותה אחת שכתבה "שואה ושעשועים"

מחקתי את ההודעה שלה, כל הפורומים מוחקים אותה. יש לה בניק שם זכר כמו שכתבת. היא מעלה הודעות הזויות, היה לי ויכוח איתה במסרים. היא אוהבת לעשות כל מיני פרובוקציות, לא צריך להתרגש. בברכה בני

למעלה