בשעה טובה, לפורום החדש

חושחושה

New member
בשעה טובה, לפורום החדש../images/Emo45.gif../images/Emo49.gif

מכיון שזהו פורום בישול לילדים, אולי אפשר לבקש רעיונות לאיזשהוא תפריט שבועי, אצלי לא אוכלים אוכל מיום קודם, ואני כבר ממש מיואשת, לא יודעת מה עוד לבשל, כמה אפשר שניצל ואורז???????אם מישהי זוכרת את ההצגה "בוסתן ספרדי" שם מסופר על כך שכל יום היה תפריט אחר, בין היתר תפריט של יום כביסה, שהיה תמיד אותו אוכל ליום הזה של הכביסה, אז משהו בסגנון הזה אשמח לשמוע ולקבל רעיונות!

קודם כל ברוכה הבאה../images/Emo24.gif

מקווה שתהני איתנו. המון מתכונים תמצאי בלוח המתכונים של הפורום הנמצא בשורה העליונה (מעל שורת הסרגל). כ"כ תחפשי בטאגליינס או בקישורים . בקישורים את יכולה למצוא ארוחות של גולשים, ואת הספרים שלי. אני חושבת ומקווה שעזרתי לך במגוון המתכונים. יום נעים וטעים

קישלורן

New member
../images/Emo24.gif ברוכה הבאה

גם אני חושבת שהכי כדאי להכין תפריט קבוע ומקסימום מדי פעם אפשר לגוון. בינתיים לא ממש הרכבתי תפריט מסודר אבל מה שקורה פחות או יותר זה כך:
יום ראשון - כבד מטוגן בבצל או שום + פירה או תוספת אחרת מתפו"א
יום שני - עוף בתנור בתיבול כלשהו + אורז + תוספת ירק מבושל
יום שלישי - מה שנשאר מיום שני
יום רביעי - ספגטי בולונז
יום חמישי - מה שנשאר מיום רביעי שישי, שבת מאוד משתנה. אם אוהבים כל יום משהו אחר אז אפשר - ביום שיש עוף להכין פחות בכמות ולמחרת להכין בתיבול אחר ביום שיש בשר טחון, למשל - להכין מחלק מהכמות קציצות ותוספת של פתיתים (או פסטה אחרת) למחרת ביום שיש שניצל - אפשר למחרת להכין רצועות חזה עוף מוקפצות מה שאני עושה - מאלתרת ע"פ רכיבי המזון. למשל - מה הולך למנה עיקרית ? חזה עוף, בשר טחון, שוקיים/כרעיים, בשר בקר => ועל זה אני עושה וריאציות מה הולך בתוספות ? אורז, פסטה, תפו"א וכמובן ירקות מבושלים. ככה אפשר להרכיב תפריט ע"פ רכיב מזון ולגוון מדי פעם. קצת מבולבל אבל אני מקווה שהבנת את העיקרון

ברוכה הבאה../images/Emo24.gifורעיונות

אפשר להכין עוף מבושל, עוף אפוי, עוף בגריל, קציצות עוף, צלי בשר, גולש, קציצות ירק, תפוחי אדמה בהמון צורות, פסטה בכל מיני אופנים, קוסקוס, פשטידות ועוד ועוד. אם את רוצה מתכון ספציפי תבקשי.

נירהמ1

New member
ברוכה הבאה - ../images/Emo24.gif../images/Emo25.gif../images/Emo39.gif

מה שלומך? שבי עמנו. הפורום הזה חמים ומקבל אורחים. יש כאן אנשים מקסימים. תפסי כורסה, יש גם קפה, ואם תיכנסי למעלה לקישורים, תראי שיש למקום הזה הרבה הרבה מה להציע מבחינה קולינארית. ושאלה - עם בעל כמו שלך את צריכה המלצות. יש לך בטח ייעוץ צמוד בבית. ד"ש חמה בבית,

חושחושה

New member
איך ידעתי שזה יגיע!!!!!!!!!

נירה חמודה שלי, עם בעל כמו שלי זה הכי מסובך, כי הוא כמובן כמעט ולא מבשל, אמה מה טועם ואומר לי בנונשלנטיות: "טעם מאוד נטורל יש לעוף היום" איך את היית מגיבה? האמת מזל שהוא תפס אותי ביום טוב, כי פשוט התפרצתי בצחוק מהמאמצים שלו להגיב, מבלי לפגןע, "טעם נטורל"? לא משנה סתם הגזמתי קצת, אבל באמת יש בעיה עם הבישול היומיומי הזה, כשאני חוזרת וכותבת, לא אוכלים (בדרך כלל הילדים ואני) אוכל מיום קודם, והכי נורא זה איך שהילדים אוהבים ג'אנק, מבחינתם כל יום טבעות עוף ואורז, מה שיכול כאילו להקל, אבל מזעזע אותי, אז עכשיו עם כל התשובות אנסה ממש לבנות תפריט: יום ראשון:XXXX יום שני:XXXXX וכן הלאה, וכן הלאה..............

נירהמ1

New member
אחרי כמה זמן איתנו את עוד../images/Emo24.gif

תפתיעי אותו ותבשלי מאכלים טעימים כל כך שהוא יהיה מופתע. ושוב, ברוכה הבאה!

חושחושה

New member
נשמע מגוחך אני יודעת, אבל

אולי יש לכם מתכון לסלט ביצים, הכי פשוט, והכי פחות משמין?

נירהמ1

New member
סלט ביצים הכי פשוט!../images/Emo140.gif

סלט ביצים
קוצצים כמה ביצים קשות בסכין חדה מוסיפים בצל ירוק, או בצל יבש קצוץ דק-דק קופסת טונה מסוננת מהשמן(אופציונאלי) שמן קנולה מעט מלח ופלפל שחור גרוס טרי וזהו! יש לך סלט ביצים הכי פשוט וטעים שיש.

נעמיא

New member
הכי פשוט?????../images/Emo140.gif

מוחצת את הביצים עם מזלג מוסיפה כמוינז(בגלל הדיאטה,אפשר לערבב גם עם גבינה לבנה רזה אפשר להוסיף קצת בצל מגורד בפומפיה אן חתוך מאוד קטן מעט חרדל,פלפל,מלח,ואם רוצים טיפה קטשופ

סלט ביצים פשוט ודיאטתי

תמעכי את הביצים הקשות, תתבלי במלח ופלפל שחור טחון טרי, עירית קצוצה דק (יותר עדין מבצל) ושמן זית במקום מיונז.

נעמיא

New member
מה בעניין מיחזור????חבל לזרוק-דוגמא

אני מבשלת היום אורז ברוטב עגבניות,עם גזר מגורד מחר זה הופך להיות לביבות מאוד טעימות,מוסיפים למה שנשאר ביצים וקמח תופח מערבבים ומטגנים. כנ"ל גם עם פירה. אפר לעשות גם לביבות מקוטג'+גבינה לבנה+ביצים+קמח תופח. נראה לך?????

נעמיא

New member
ועוד מיחזור:

היום אטריות ארוכות,מחר זה הופך לפשטידה עם תוספת גבינה לבנה+ביצים+חלב+קמח תופח. היום נקניקיות,מחר חביתה ענקית לבעל עם גמבות מטוגנות....

למעלה