בשעה טובה נכנסת לביתי לפניי

תמר36

New member
בשעה טובה נכנסת לביתי לפניי

כחודשיים. עכשיו אני עומדת לפניי בניית הגינה. הגינה שלי היא בצורת ר ואני מעוניינת רק בדשא עם עץ או שניים בפינות. רציתי לדעת איזו מערכת השקייה כדאית? האים מטזים? מערכת תת קרקעית? מה הכי נוח לתחזק? ואיפה אפשר לקרוא חומר על בניית גינה כזו? נ.ב מה העלות של בניית מערכת השקייה ומה העלות של דשא ועוד אלמנטים לא מיודע מה. שטח הגינה שלי בסך הכל בסביבות ה100-110מ'. תודה
 

פיטנגו4

New member
בשעה טובה ומוצלחת ! גינה חדשה

אבל למה הבזבוז? גינה עם דשא מקיר לקיר ו2 עצים בפינות??? לא חבל? שילמת הרבה תמורת האדמה הצמודה לביתך, שבודאי עלה יותר מאשר דירה. סביר להניח ששהגינה היא החדר הכי גדול בבית. גם בסלון את עושה שטיח מקיר לקיר ו2 כיסאות בפינות?
סביר שלא. למה בגינה כן? ומה עם פינה מוצלת לשבת בה? ומה עם ערוגת תבלינים? וקצת יופי צבעוני בעינים? (למה לשתול עצים בפינות? הם בעונש?
) אם את לא מבינה בצמחים, עיצוב, תורת הקרקע, והשקייה אני ממש ממליצה לך לפנות למעצב גינות שיכין לך תוכנית. (לא גנן, שהמקצוע שלו זה הקמת ותחזוקת גינות). גם אם אין תקציב כרגע להקמה, עושים הכנה עכשיו, וביצוע כאשר ירווח כלכלית. אם את רוצה פורום גינון - אז בבקשה בקישור הבא http://www.ynet.co.il/home/0,7340,L-888-18021,00.html התשובות לשאלותיך:מערכת עם בקר ממוחשב, שילוב של מתזים ממטירים וטפטפות במיקומים נכונים, חלק מהחלקים הם אכן תת-קרקעיים וחלקם לא. תכנון ההשקיה צריך להיות מקצועי ולא "חאפרי", אחרת תבזבזי הרבה כסף, הרבה מים, ויהיה לך דשא עם פינו יבשות וצמחים מתים מעודף או חוסר מים... בהצלחה!
 

תמר36

New member
היי, אולי לא הסברתי את עצמי נכון.

במבואה של הבית יש ערוגה גדולה שם יהיו תבלינים עם תאורה יפה. בגינה הגדולה תהיה פינת ישיבה עם פרגולה רחבה שם יהיה צל. שאר השטח יחסית צר ולכן רצף של שיחים, עצים או כל דבר אחר יצר את השטח ואני רוצה שיהיה מרחב ולא שביל צר. לכן הרוב יהיה דשא. כמובן שתהיה תאורה יפה כי זה נותן המון רוגע ויופי לגינה. תודה
 

פיטנגו4

New member
להיפך

בניגוד למה שנראה לך ברור, דשא עד הקיר נותן אשליה של שטח צר יותר (!!!), וגם יחסית קשה לתחזק אותו בשוליים. אני לא התכוונתי בכלל לרצף של שיחים, אלא למשהו יותר מעניין ומגוון. אם הרצועה באמת מאד צרה, אז בכלל חבל לעשות שם דשא, כי דשא זה אלמנט קשה מאד-מאד לתחזוקה וגם זולל מים, לכן שותלים מדשאה כאשר באמת יש אפשרות להשתמש בה, ולא רק כדי "לראותו בלבד". אם זה צר מידי כדי להשתמש בו, אפשר לשתול משתרעים שונים, רב-שנתיים ובני-שיח בגבהים משתנים, או אפילו ערוגה אנגלית מהממת. מי קבע שדשא זו האפשרות היחידה?
 

בינא

Member
תוספת להצעות הטובות של פיטנגו

דשא עד הקיר הוא אוייב הבניין ולאורך זמן, היות וההשקייה תרטיב גם את הקירות, שורשי הדשא יחדרו דרך הקיר אל מתחת לרצוף...ראו הוזהרתם! אסור לשתול דשא בצמוד לבתים.
 
למעלה