בשעה טובה - קיבלנו את הזימון להפקיד דרכונים

bamba31

New member
בשעה טובה - קיבלנו את הזימון להפקיד דרכונים

סוף סוף : 9 שבועות מהבדיקות הגיע הטופס המיוחל. מסיימים הגירה דרך מניטובה : ביקור באוקטובר 2007 הפקדת דרכונים : 10.4.08 כרטיסי טיסה לסוף יוני. נשמח לעזור בכל מה שאנו יודעים

sweet pita

New member
אני רציתי לשאול כמה זמן לך מיצירת הקשר

הראשוני, זה היה אימל או מכתב ? עד שהזמינו אותכם לביקור. והאם אתם משפחה עם ילדים או זוג או יחיד? תודה

bamba31

New member
מהמכתב הראשון

מהמכתב הראשון ועד ששמענו מהקהילה לראשונה עברו כ9 חודשים אחרי זה היה לנו עיכוב שלנו, מפני שהיינו במהלך שנת הלימודים האחרונה באונ'. באפריל (כחצי שנה מאז תגובתם הראשונה) קיבלנו זימון לביקור - שהתרחש בסוף ספט'. ומאז ... אנחנו זוג נשוי עם כלב...

כמה מיילים שלחתם במשך ה 9 חודשים

ועד ששמעתם מהם?ובאיזה צורה יצרו אתכם קשר הראשוני לאחר ה9 חודשים?אודה לכם מאוד אם תשיבו על שאלתי תודה מראש.

amirshuval

New member
עיצה ידידותית

לא להפגיז עם מיילים.בניגוד למסלולים הפדראליים,בתוכניות פרובינציאליות אין שקיפות מלאה של התהליך ונהלים משפטיים מוגדרים.גם מול הקהילה וגם מול קצין התכנית של הפרובינציה אתם בידיים של מקבל החלטות בודד שגורל ההחלטה בידיו/ה.כלכלו התכתבותכם בתבונה:תוכן,ניסוח,מרווחי זמן מאז המסר האחרון.לא לשכוח שאף אחד לא חייב לכם כלום.קציני הגירה פדראליים מחויבים בהתנהלותם וקבלת ההחלטות שלהם למספר רבדים של כללים:חקיקה,תקדימיים משפטיים,נוהלים קבועים,והנחיות פנימיות.המנגנון הפרובינציאלי פחות מפותח וניתן לסרב בקשה בלי לנמק יותר מדי. זו לא תגובה ישירה לפוסט של אר2די2 המקורי,אלא יותר פניה והסבר כלליים לכל מי שפניו מועדות להגירה במסלול פרובינציאלי.

dannyk27

New member
מה שקרה בשנים (המעטות) האחרונות

הוא וזה לא סוד גדול שבני עמינו (לרוב החדשים יותר) ניצלו לרעה את התמימות הקנדית הן של אנשי הקהילה והן של הרשויות הפרובינציאליות עלמנת לבחול בכל דרך אפשרית עלמנת לנסות ולהערים עליהם ועלכן כל העיכובים שהוכפלו ושולשו בשנים האלו. אם זאת אני לא מסכים עם הטענה שאין שקיפות, הן אנשי הקהילה והן הרשויות הפרובינציאליות נתונות לפיקוח מתמיד. כל סירוב של הרשויות הפרובניציאליות מחייב נימוק וניתן לערעור.

amirshuval

New member
מצטער ידידי אבל אתה טועה

התהליך הפרובינציאלי שונה באופן משמעותי מהפדראלי.הרבה פחות שקיפות ובלי אפשרות ערעור.שים לב: Decisions on applications are final. There is no appeal process. However, this does not preclude applicants from applying again at a later date if the reasons for the refusal of the initial application have been addressed זה מופיע במבוא לבקשות PNP במניטובה. אין חוק הגירה מפורט לכל פרובינציה(חוץ מקוויבק כמובן ,אבל לקוויבק אין PNP אלא אקורד נפרד לחלוטין),אין JURISPRUDENCE,ואין ערכאת ערעור אמיתית.הקרטריונים לPNPS הם מה שמופיע באתרים של הממשלות הפרובינציאליות ואין כמעט תיעוד מעבר לזה.הם לא כפופים לסטנדרטים ברורים כמו במסלול הפדראלי. יכול להיות שניתן לפנות לגורם בכיר בתוך המשרד המממשלתי הממונה על התכנית ולבקש עיון מחדש בבקשה שסורבה,אבל לא קיים שום הליך ערעור פורמאלי מחייב. אם אתה מכיר משהו ברמת השטח בוויניפג,גם לא פורמאלי,אבל עם סיכוי סביר להחיות בקשה שסורבה לסרטיפיקט של מניטובה אשמח לשמוע על כך.

dannyk27

New member
אכן אני מכיר

כמה מעטים, (כמו שאני מניח גם במסלול הפדרלי) שבקשתם סורבה ואכן ערערו, לא לערכאות משפטיות אלא יותר לבירוקרטיות ובקשתם אם נדחתה או התקבלה. אני לא מאמין שיש מערכת ממשלתית בעולם המערבי שהחלטותיה לא ניתנות לערעור בערכאה משפטית כלשהם, ואני חושב שאם מסורב כלשהו שיקבל סירוב ע"י פקיד פרובינציאלי, למרות שכתוב איפשהו שהחלטתו סופית וירצה לערער על החלטתו לבית המשפט, בקשתו תידחה מסיבות פרוצדורליות.

amirshuval

New member
מכוון שקנדה מדינת הגירה

המערכת מציבה חסמים לערעורים על החלטות קציני הגירה.אי אפשר שלכל אזרח זר שהגיש בקשת SW תהיה זכות אוטומטית להעמיס על בית המשפט הפדראלי של קנדה עבודה.באופן עקרוני לא ניתן לפתוח החלטה לדיון אלא אם כן התנהלות או אופן קבלת ההחלטה של קצין ההגירה לא עמדה במספר פרמטרים.אין סיבוב נוסף על חשבון הבית רק בגלל שהמגיש לא אוהב את ההחלטה.שופט ראשון מאשר(או שלא) בדיקה על ידי בית המשפט הפדראלי,ושני יבצע בדיקה מלאה.והבדיקה מתרכזת באופן קבלת ההחלטה של קצין ההגירה.זה תופס לגבי SW.במסלול המשפחתי הסיפור אחר.אפשר ללכת לIAD ולהביא הוכחות נוספות.

luda4

New member
מזל טוב ובשעה טובה ומוצלחת

שלום רב שאלתי דרך איזו תוכנית אתם נוסעים ולאן? ומה התהליך? תודה מראש - לודה

bamba31

New member
דרך הקהילה היהודית של וויניפג

אנו בדרכנו לוויניפג במניטובה. התהליך מורכב ממס' שלבים : פנייה לקהילה היהודית התכתבות מול הקהילה 0 באם עומדים בתנאים: קבלת זימון לביקור חובה בעיר (לאחר כמספר חודשים) ביקור בעיר לאחר כחודשיים קבלת אישור ופנייה להליך מזורז בשגרירות . לאחר כחודשיים 0 בדיקות והלאה לקנשה.

למעלה