בשעה טובה קניתי אופניים, אבל (ותמיד יש אבל)

Haramachi

New member
בשעה טובה קניתי אופניים, אבל (ותמיד יש אבל)

קניתי אופניים (כניסה) שנראים לי ממש טובים, של Bergamont, מידה S, גלגלים "29, בלמים הידראוליים, הכל טוב ויפה. אני מתנשא ל- 160 ס"מ ואורך הרגל הפנימית שלי (Inseam) הוא 68 ס"מ. מזמן כבר הבנתי שאני לא אמור להגיע לרצפה כשאני יושב באוכף, גם לא עם קצות האצבעות של רגל אחת.
דא עקא: כשאני עומד על הקרקע עם שתי הרגליים, ה"רמה" (Top Tube) - איך נגיד - מנהלת דו-שיח לא ממש סימפטי עם יהלומי הכתר, בייחוד כשאני מתחיל לעצור ולא תמיד יורד לכוון שהתכוונתי אליו.
השאלה שלי: האם אני צריך מידה קטנה יותר, של XS? בדקתי אופני Trek עם גלגלים 27.5 ועוד דגמים במידה S וגם שם חוזרת אותה תופעה. המוכר בחנות של Trek הסביר לי (למרות שיכול היה למכור לי אופניים אחרים) שזה המצב הטבעי ועוד מישהו הסביר לי שזה ענין של מיומנות רכיבה ועם הזמן אלמד איך לרדת נכון.
לבסוף, אזכיר שבכל מקום כמעט כתוב שכשאתה עומד עם שתי הרגליים מעל האופניים, אמור להיות מרחק של 2-4 אינצ' בין המפשעה ל"רמה" (בייחוד באופני הרים).
מישהו יכול לעזור, אולי מניסיונו, אולי סתם מידע כללי? אני לא רוצה לוותר על הרכיבה!
תודה מראש לכל מי שיענה.

The Pinky P

New member
ככה זה שנצמדים לגחמות ולא הולכים לפי ההגיון הבריא...(לא שלך)

למה לך בגובה הזה לרכוב עם גלגלי 29 גבוהים?
אתה נמוך, האופניים שלך צריכים להיות קטנים והגלגלים צריכים להיות בפרופורציה
אליך, מן הסתם.
אם הגובה של השילדה מפריע לך ולא נוח לך בתפעול האופניים (וכן,להוריד רגל לקרקע בנוחיות זו דרישה לגיטימית וחלק בלתי נפרד מהרכיבה)
אז סימן שהאופניים לא מתאימים לך נקודה סוף פסוק.
אין דבר כזה "החוק אומר שלא צריך להגיע עם הרגל לרצפה"....
אז עובדה שכן צריך ועובדה שזה מפריע לך.

אני במקומך מפסיק ללכת שולל אחרי "חוקים" שכאלו ומחפש אופניים שיהיו נוחים לי בפועל ולא "אמורים" להיות נוחים לפי חוקים כאלו ואחרים.

בתור "נמוך לייט" (170) אני רוכב רק על s, על אחת כמה וכמה בגלגל גדול.
אם הייתי 1.60 הייתי ללא ספק נמנע מגלגל גדול ויכול להיות מאוד שברוב האופניים הייתי מעדיף xs.

oren_hershco

New member
גם לי נראה שגודל הגלגלים הוא המגבלה כאן

יש גבול למה שאפשר לתכנן, כאשר גודל הגלגל הוא נתון.

בגלל זה יש אופניים לילדים עם גלגלי 20" ו- 24".

בעידן ה- 26", שלדות במידה S היו בסדר גם לגובה שלך. די ברור שהאופניים הנוכחיים לא מתאימים, השאלה מה כן יתאים. הייתי מחפש משהו עם גלגלי 27.5 במידה XS, או משומש טוב עם גלגלי 26". מידת ה- 26" יצאה מהאופנה, ואופני קצה קלילים עם גלגלים כאלה נמכרים במחירים מצחיקים.

עוד נקודה שאולי כדאי לשים לב אליה: אם אפשר לכוון את מהלך המזלג, (למשל 100/120 ממ), כדאי לבחור באפשרות עם המהלך הקטן יותר. זה ייתן אופניים פחות גבוהים כשנוטשים את האוכף בחירום (אבל קשה לי להאמין שברמת כניסה יש מזלגות כאלה)

Haramachi

New member
תודה רבה לשניכם על העזרה. אחפש S או XS עם גלגלי 26 או 27.5.

shangu23

New member
תוכל להחזיר את מה שקנית?

אם כן, הייתי מחזיר ומבקש כסף בחזרה. את האופניים הבאים קנה במקום רציני שלא ימליץ לך לקנות מה שלא מתאים לך...

Haramachi

New member
אתה צודק, אבל קניתי יד שנייה, אז אין לי להלין אלא על עצמי

Haramachi

New member
סליחה, אכן ההודעה שלי מבלבלת. ביקרתי בחנות אבל קניתי משומשים

שינגי10

New member
אופניים שיתאימו לך

כח את זה בכיף בגלל שאתה נמוך וגם אני נמוך קצת מה שאתה צריך זה אופניים עם צינור עליון מה שמפריע לך שיהי באלכסון כמו אצל בנות. זה נפוץ מאוד והאמת שיש הרבה יד שניה כאלה. בכל מקרה זה לא ממש קשור וגודל הגלגל .

steiff

New member
גודל הגלגל לא אמור להיות תלוי במידת השלדה וגובה הרוכב

אבל בין ״אמור״ לבין מה שקורה בפועל קיים פער המציאות. קיים קושי בתכנון שלדה קטנה על בסיס גלגלים גדולים וזה מתבטא בצינור עליון (״רמה״) גבוה יחסית. יש סיכוי שאופניים במידת גלגל קטנה יותר יהיו בעלי צינור עליון נמוך יותר.
באשר למרחק בין הצינור לצנרת הפרטית - כשאתה עומד מעל האופניים המרחק אמור להיות בין אינטש לשניים. לא ארבעה. בנוסף - אתה באמת לא אמור לגעת עם קצות האצבעות בקרקע כאשר אתה על האוכף. אתה אמור לכוון את גובה האוכף לפי מרחקו מהפדלים, לא מהקרקע. כך שכאשר הפדל נמצא בנקודה הרחוקה ביותר מהאוכף (לא ממש כלפי מטה אלא בהמשך קו צינור האוכף) הרגל שלך תהיה כמעט ישרה, אבל הברך לא ״נעולה״.
המדד השני לגבי מידת השלדה צריך להיות מיקומו האופי של האוכף. כך שכאשר הפדלים מקבילים לקרקע - הברך הקדמית תהיה בדיוק מעל אמצע הפדל הקדמי. אפשר להסיע את האוכף על גבי המסילה כדי לכוון. את המיקום המדוייק.
והמדד השלישי, אחרי שכיוונת גובה ומיקום אופקי של האוכף, הוא לשבת על האוכף, להחזיק את הידיים על הכידון, ולהביט על ציר הגלגל הקדמי. הוא צריך להיראות באמצע המרחק בין הכידון ל״סטירר״. המוט האופקי שמחבר את הכידון ל״סטירר״ (הציר עליו מסתובב המזלג) נקרא ״סטם״, והקו הדמיוני שמחבר את עיניך ואת ציר הגלגל הקדמי צריך לעבור באמצע אורכו. אם הוא נמצא בקצה הקדמי או מעבר לו - השלדה קטנה למידותיך. אם הוא נמצא בקצה הקרוב או מעבר לו - השלדה גדולה למידותיך.

Haramachi

New member
תודה רבה על הפירוט! אגזור ואשמור. לא ידעתי על המדד השלישי.

ophir28

New member
אם הבנתי נכון...

... אתה יורד עם הרגל לקרקע בזמן עצירה, כשאתה עדיין על האוכף, ובגלל זה, היהלומים נמעכים.....
אז עוצרים ומורידים רגל רק כשאתה מעל הטופ טיוב (רמה).
לעולם לא כשעכוזך על האוכף...

Haramachi

New member
תודה על התגובה אבל לא כשאני על האוכף: כשאני מנסה

כשאני מנסה לעמוד על ה"רמה", בעמידה עם שתי הרגליים על הרצפה משני צידי האופניים וכשאני כבר לא על האוכף, אז הרמה לוחצת על "אזור הבטחון". ברוב האתרים כתוב שצריך להישאר רווח של כמה סנטימטרים בין המפשעה לרמה.

steiff

New member
המרחק הזה תלוי בגיאומטריה של השלדה

השלדות הקלאסיות היו בעלות צינור עליון (״רמה״) ישר ואופקי.
היום קיימות טכנולוגיות ליצור צינורות בעלי פרופיל משתנה ומתעקלים כך שבמרבית הדגמים תמצא ״רמה״ עם ״בטן״ מעוקלת כלפי מטה. גם בדגמים בעלי ״רמה״ ישרה, היא ממוקמת לרוב באלכסון בנקודה נמוכה יותר.
ועל שלדות קרבון בכלל לא דיברתי, שחלקן נראות כמו אמנות אבסטרקטית...

כך שהמדד של המרחק בין המפשעה לבין ה״רמה״ הוא נתון שלא יהיה נכון לבסס עליו באופן בלעדי את בחירת מידת האופניים. מאידך, יתכן שבשל מבנה גוף ספציפי של רוכב ספציפי (למשל - פלג גוף עליון ארוך ורגלים קצרות) יהיה צריך לפסול דגם ספציפי בגלל גיאומטרית שלדה שאולי מאפשרת להביא למרחקים נכונים של האוכף מהפדלים והכידון אבל לא מאפשרת מרווח מספק בין ה״רמה״ למפשעה.

במילים אחרות: אם אחרי שביצעת את המדידות כפי שהסברתי בתגובה הקודמת - אתה נתקל בבעיה כואבת במפשעה - אתה כנראה צריך לחפש דגם אחר של אופניים בעלי שלדה בגיאומטריה שונה, לא מידה שונה של אותו הדגם.

Haramachi

New member
תודה רבה על ההסבר הממצה. אפילו שקלתי אופני נשים בשלב כלשהו..

steiff

New member
זו אופציה סבירה בהחלט

אם כי לא בטוח שתצליח למצוא גיאומטריה מתאימה. לנשים יש בד׳כ רגליים ארוכות ופלג גוף עליון קצר (להבדיל מגברים אצלם זה לרוב להיפך). שלדות נשים יהיו לרוב יותר קצרות.
פעם היו בונים אופני נשים ללא ״רמה״ כדי לאפשר רכיבה עם שמלה ללא צורך להניף את הרגל מעל האוכף. אולי תמצא את זה עדיין באופני עיר או מדבקה.

למעלה