בשעה טובה קניתי נחש..כרכן תירס...

חר חר

New member
בשעה טובה קניתי נחש..כרכן תירס...

הוא בן חודש,כבר אכל 3 פעמים אצל המגדל... הוא נראה טוב עד כמה שאני מבין... בנתיים הוא גדל בתוך קופסא קטנה...והמגדל אמר שעוד כמה פעמים שהוא יאכל להעביר אותו לכלי טיפה יותר גדול. הייתי צריך לשים לו מים היום,וחתיכה של נייר סופג,אז הוצאתי אותו וניסתי להעביר אותו בהתחלה לתוך כלי אחר,אבל קצת היה לי קשה,כי הוא לא בדיוק הסכים להיכנס..כנראה שהוא נבהל ולא היסס להוציא את הצרכים שלו עליי.אבל לא נורא... יש מצב שהוא נשך אותי(הוא כולה בן חודש,הוא מסוגל לתקוף ככה כבר מה גם שלא הרגשתי איזה כאב.)? כי בזמן שהחזקתי אותו היה נראה לי כאילו הוא ניסה,אבל אולי סתם דמיינתי... אני צריך לחפש חנות שמוכרת וולדים בני יומם,מקווה למצוא. לפי מה שהמגדל שמכר לי אמר שאפשר לגוון לו באוכל..כלומר,,לפעמים קפוא ולפעמים חי... יש כאלה שעושים כך? קיצר,מקווה שהוא לא ימות לי ובהצלחה לי בנתיים.

חר חר

New member
לא יודע.אני סתם לחוץ לגביי כל זה

הדבר שמטריד אותי בעיקר זה החום.. למרות שאני רואה שנחש זז בתוך הקופסא אני לא יודע אם החום מספיק לו... החדר שלי הוא חדר מאוד מאוורר עם מרפסת(הוא לא נמצא קרוב למרפסת,הנחש) ולשים לו משהו מחמם בכלי זה בנתיים בלתי אפשרי... אז כשאלך לבית ספר אסגור את התריסים של המרפסת והחדר לא יהיה כ"כ מאוורר..אבל כשאחזור,בערב,מה לעשות? יש לי כרית חימום כזו במיקרוגל,חשבתי אולי רק ללילה לפני שאני הולך לישון לשים את הכרית במיקרוגל,לחמם,ולשים אותה קרוב לקופסא,כדאי? תודה,שחר.

naja

New member
כדאי שתקנה מד חום.

לנחש את הטמפרטורה זה קצת קשה ובד"כ כשמדובר במגדל לא מנוסה ובכלי גידול מאוד קטן, המשחקים האלה נגמרים במוות של הנחש. דרך אגב, תשתדל לשרשר את כל השאלות שלך ולא לפתוח כל פעם נושא חדש.

orel767

New member
אסור!...

אסור תמיד להשאר תמיד על טמפ' חמה, חייב שיהיה לנחש מפל טמפ' טבעי בן יום לילה! חימום רק בחורף!

חר חר

New member
אנשים,תגידו רגע..לגבי הנחש...

שמתי לו וולדה בסביבות השעה 7 בתוך הקוספא...בזמן שהוא עשה עשה לעצמו אמבטייה,עד עכשיו שזה בערך כבר שעתיים הוא במים,ולא יצא לאכול את הוולדה... להשאיר את הוולדה בקופסא ולחכות שייצא? או לקחת אותה,להקפיא אותה שוב ומחר לנסות להביא לו? יש לציין שהפעם האחרונה שהוא אכל היה לפני ארבעה ימים,והוא כבר עשה את הצרכים שלו אתמול... (אצלי בבית הוא לא אכל אף פעם...זו הפעם הראשונה שאני נותן לו לאכול אצלי..) הנחש מסוג כרכן תירס בן חודש וכמה ימים...

omerzi

New member
תשובות

אסור להקפיא עכבר אחרי שהופשר, תזרוק את הוולדה לפח. לפי התיאור הנחש שלך בתהליך נשל, עוד כמה ימים הוא ישיל את העור ואז תנסה להאכיל אותו שוב. אם הוא לא מתנשל ואפילו לא שינה את צבע עורו לכהה אז כנראה הוא סתם אוהב אמבטיות ואז אתה יכול לנסות להאכיל אותו שוב עוד שבוע. בהצלחה.

חר חר

New member
הנשל האחרון והראשון שלו

היה ב=5.8 ,הגיוני שהוא בתקופת נשל שוב?

חר חר

New member
נשל....

תוך כמה זמן אני אמור לדעת אם הוא בנשל? אני לא בדיוק יודע מה צבע העיניים,הם עדיין אדומות,אבל יכול להיות שהם טיפה נהיו שונות. תוך כמה זמן הוא אמור להשיל את עורו?

omerzi

New member
תחכה כמה ימים

אם צבע העניים\עור לא מתכהים אז תנסה להאכיל שוב.

youval osman

New member
היי שחר

כמו שכבר כתבו לך,הוא כנראה נכנס לנשל, חלק מהאחים שלו שעדין אצלי התנשלו בימים האחרונים וחלק אמורים להתנשל בכל יום. כמו שכבר אמרתי לך שהית פה,ולדה מופשרת סביר להניח שתלהיב אותו יותר אם תנוענע מול הפנים שלו בעזרת פינצטה,ולא סתם אם תשכב שם ללא תנועה (כמובן גם שזה שהיא קרה מידי לא תורם למצב) . את הולדה הנוכחית זרוק לפח שלא תרקיב בפנים. תחכה עוד כמה ימים וסביר להניח שאז הוא יתנשל כבר ,יום למחרת כבר תציע לו שוב טרף. כמובן שכמה שפחות התעסקות, בתקופה הקרובה, יותר טוב. אגב,הגיל המדויק הוא חודש ו-4 ימים. המשך ערב טוב וסופ"ש נעים...

למעלה