בשעה טובה קניתי פיתון מתכדר

yairmann

New member
בשעה טובה קניתי פיתון מתכדר

שמתי אותו באקווריום פנורמי שהסבתי לטרריום, עשיתי לו מלא חורים במכסה לאיוורור יותר טוב, פיזרתי גזרי עץ מיוחדים לנחשים וזוחלים, ויש לו חוט חימום, מד לחות ושני מדי חום. יש לי כמה שאלות: נהיו לי אדים על הזכוכית (לחות של 70%-לפי המד לחות), מהצד הפנימי. האם זה אומר שיש יותר מדי לחות? האם זה מזיק לנחש? - שמתי מאוורר קטן על הטרריום שינשוב קצת בכיוון החורים (זה לא עושה רוח חזקה מדי) ונראה שזה פתר את האדים. האם יש בעיה עם רוח ונחש? מבחינת טמפרטורה בצד החם הוא מגיע לי ל 25 מע' והקר 20 מע'. הבנתי שצריך יותר בצד החם, אבל למרות זה הפיתון לא שש לבלות בצד החם, ומעדיף להיות בצד הקר, או במקום באמצע. האם זה בסדר? והחוט חימום מבצבץ מהמצע, האם הפיתון יכול לקבל כוויה מזה? האם אני צריך לדאוג שיהיה יותר חם בצד החם? האם אני צריך לספק לו מקום מסתור גם בצד החם וגם בקר? (כרגע יש לו מקום מסתור בצד הקר, ולא ראיתי אותו מבלה שם יותר מדי) תודה אנשים - אני יעלה תמונה בקרוב

yairmann

New member
עוד דבר..

יש לציין שהמדי טמפרטורה מודבקים (זה מדים אנלוגים עם מחוג) בשליש העליון של הזכוכית, והחוט חימום מחסה שטח של בערך 15 ס"מ מרובע, שהוא מגולגל סביב עצמו, ומתחת לשבבים. הטרריום אורכו 70 ס"מ. כמו כן היום אני הולך להאכיל אותו לראשונה בעכבר (חי, המוכר שקניתי ממנו אומר שהוא נוהג לאכול חיים ללא בעיה), אשמח לטיפים

אילון פ

New member
כמה תשובות:

70 אחוז לחות זה הרבה לפיתון מתכדר לפי מה שאני יודע, הייתי משתדל לא לעלות מ-50. את מדי החום יש למקם קרוב לרצפת הטרריום איפה שהנחה שוהה. אגב אני לא יודע כמה מדי החום האלה אמינים.

מתכדרים...

רצוי מאוד שהטמפרטורה לא תרד מ-25 מעלות...צד אחד 25 ובשני 27 עד 30 מעלות,הלחות גבוהה מדי,או שקערת המים גדולה מדי או ייתכן שנישפך מים ואז נוצרים אדים על הזכוכית...לי זה קורה לעיתים רחוקות...או שתרחיק מעט את המים מהאיזור החם...בקשר למיסתור אתה צריך אחד בצד החם ושני בצד הקר והנחש יחליט היכן להיות...ובקשר לכבל חימום רצוי להניח אותו מתחת לזכוכית,שמתחתיו קלקר או בתוך הטרריום ועליו להניח משהו שייצור הפרדה בינו לבין הנחש...שטיחון מסויים או משהו כזה...

yairmann

New member
תודה לך, אבל

המים כבר נמצאים בצד הקר, יתכן שהלחות זה בגלל שאני גר בת"א? (לח פה). האם יש דרך לספוג חלק מהלחות? - לפי הטמפרטורות שאתה מציין, אני צריך למצוא דרך חדשה לחמם, כי החוט חימום הזה לא מספיק חזק כדי לחמם ל 30 מעלות בצד אחד, ולשמור 25 בצד שני. כרגע יש לי 30 בצד החם ו20 בקר, שהלחות סביב ה70. החוט חימום מתחת למצא, אבל לא עמוק מדי, ושמתי לו מכסה מקרטון על המצא והחימום, והנחש מתחבא שם לפעמים, ולפעמים הולך למחבוא הקר

במצב כזה...

הייתי דואג אולי להגדיל את פתחי האיוורור,תנסה וניראה מה התוצאות.

רן333

New member
קודם כל, לחות יחסית של 70% זה

אולי לא נמוך, אבל אני בספק אם זה יזיק לנחש. (בקיץ, הלחות היחסית באוויר באיזור מישור החוף היא גבוהה הרבה יותר, ועוד לא שמעתי על נזק כלשהו שנגרם לפיתונים מתכדרים עקב כך.) מה שכן יכול להזיק זה רטיבות, שנוצרת מעיבוי אדי מים. בכל מקרה, אם תצלם את הכלוב בצורה שתראה את בעיית הטיפות, ותשלח כאן תמונה, אולי נצליח לעזור לך יותר. נושא החימום הוא חשוב מאוד. אם לנחש יש גישה למחסה שהטמפ' בו היא בסביבות 30 מעלות, עניין החימום כנראה שלא יהרוג אותו בזמן הקרוב. אבל כמו שכתב לך יהודה, כדאי להעלות את הטמפ' מעט גם בצד הקר. ושתי הערות נוספות: 1. כתבתי כמה מלים בנושא שיטות חימום בהודעה **הזו**. 2. חשוב מאוד למדוד את הטמפ' בנקודה שבה הנחש שוהה (על המצע, במקרה שלנו), ולא על דפנות הכלוב.

yairmann

New member
תודה רן, אני אעלה תמונה בקרוב

אני אמור לקבל 2 מדחומים דיגיטלים בקרוב, ואז אני אוכל למדוד את הטמפ' בדיוק במקום. בנתיים אני נאלץ למדוד אותה בצמוד לזכוכית, אבל בגובה הקרקע. נראה לי שבעיית ההתעבות הפסיקה (שמתי מאוורר קטן שמעיף קצת אויר לכיוון מטה, שיושב על המכסה). רק נשארתי עם אחוזי לחות גבוהים (חשבתי שאולי זה המצע, זה מצע "ג'ונגל" כזה, שמיועד לזוחלים, בצבע חום אדמדם). אם אני צריך להעלות עוד את הטמפ' בצד הקר, כנראה שאני יאלץ להחליף כבל חימום לארוך יותר וחזק יותר, כי זה שיש לי עכשיו מגולגל בצד החם, ורק ככה מצליח להביא ל 30-32 מעל'.

רן333

New member
לא הבנתי מה בדיוק עשית עם המאוורר,

אבל: 1. אני לא הייתי מכניס מאוורר לכלוב בשום אופן. זה עלול לפצוע את הנחש. 2. גם לא הייתי מצמיד מאוורר לכלוב בשום צורה. תנועת אוויר מוגזמת בכלוב עשויה לגרום לכניסה רצופה של אוויר קר מדי, וגם לייבש את הכלוב יתר על המידה. את המצע שעליו כתבת אני לא מכיר. אם מדובר במצע לח - הייתי מחליף אותו מייד במשהו אחר. עיתונים הם מצע זמין וטוב, שיוכל לשמש אותך עד שתחליט על סוג המצע שבו אתה מעוניין. אגב, נושא המצע נידון כאן בפורום לא פעם. **הנה** דוגמא להודעה שכתבתי בנושא.

yairmann

New member
המאוורר:

את המאוורר שמתי מחוץ לטרריום, כך שיזרים מעט אויר לתוכו. המאוורר קטן (קוטר 15 ס"מ), הוא מכניס מעט מאד אוויר, בגלל שהמכסה מחורר לא לגמרי (לא כמו רשת). אבל אני יעיף אותו בכל מקרה. יש לי תחושה שהמצע באמת גורם ללחות, (למרות שזה מה שהמליצו לי בחנות חיות, ויש תמונה של נחש על השק) אני אחפש שבבי אורן מנגריה. לגבי החום, לא יהיה מנוס מלהחליף כבל, איי?

yairmann

New member
לרן, שים לב לתמונה

של ההטרריום האשם בלחות כנראה זה המצע, שלאחר חיפוש באינטרנט מוגדר כמצע לחיות אוהבות לחות. האם עבדו עלי בחנות? המצע: forest gamp תמונה של המצע: http://www.zooprofi.de/images/terra_boden/forest_bark.jpg יש לי קייס נגדם?

yairmann

New member
זה עלה איזה 30 ש"ח ליחידה

אני לא חושב שמותר לפרסם פה שמות, אז בוא נאמר שזו חנות חיות כלשהי, קרובה מאד לסנטר מסויים. מאד קרובה.

אני לא יודע אם המצע...

אחראי ללחות,מה שכן גודל כלי המים ניראה בסדר גמור,בקשר למצע רן,כניראה מבין יותר...מה רע בשבבי אורן כמצע?...אני אישית מניח דשא סינטטי...ולעיתים רחוקות כשנישפך מים נוצר לחות על הזכוכית...

רן333

New member
אם המצע לח, כדאי מאוד להחליף אותו

למשהו אחר. אצל פיתונים מתכדרים, וגם אצל מינים רבים אחרים של נחשים, מצע לח עשוי לגרום לבעיות רציניות. ושני דברים נוספים: ראשית, אני חוזר על ההמלצה שלי בנוגע למיקום המדחומים. כמו שהדברים נראים בתמונה - אין לך מושג אמיתי על הטמפרטורות בכלוב. אתה יכול לקנות מדחומי כוהל גדולים במחיר נמוך מאוד (בסביבות ה-20 ש"ח למדחום, אם אני זוכר נכון) ולהניח אותם במקומות מתאימים על קרקע הכלוב. שנית, ככל שידוע לי, מדי הלחות מהסוג שנראה בתמונות שלך לא מצטיינים בעודף אמינות. לא הייתי בונה על הנתונים שהם מספקים. אגב, מכיוון שלא מוכרים לי מדי לחות אמינים שמתאימים לשימוש בכלובי זוחלים, מה שאני עושה זה פשוט לא להשתמש במכשירים כאלה. לדעתי, כשמגדלים פיתונים מתכדרים, אין צורך במדי לחות או בציוד דומה.

רן333

New member
מדחומי כוהל ניתן למצוא

אצל כל ספק של ציוד-מעבדות לבתי ספר. למשל: 1. אם כפר-סבא קרוב לך מספיק, נסה את "דרור ציוד וכימיקלים לבתי"ס" - 09-7415448. (אתה יכול לדבר שם עם סיגל או עם רונן.) 2. בת"א יש את "לוי לבל ושות'". תוכל למצוא את מס' הטל' שלהם ב-144 או ב"דפי זהב". בהצלחה.

למעלה