בשעה טובה>>>

uppercut

New member
בשעה טובה>>>../images/Emo104.gif

אבא שלי קנה לי iPod 4G 20G לפני שעה בניו יורק! אחרי שהתברר לי שמאוד נדיר למצוא את זה בניו יורק (29 החנויות הראשונות שניסיתי בהם זה היה ב backorder) חיפשתי בחנות מרכזית של apple... בקיצור השאלה האחרונה שנשארה היא האם כדאי להוציא אותו מהקופסא בשדה תעופה או לא... בכל מקרה, אני לא זוכר מתי התרגשתי ככה בפעם האחרונה בשביל איזה "ג'אדג'ת".

weird dust

New member
טוב ככה

אני יודע שזה ישמע לא נחמד ואני לא יצרף קישור בגלל השעה, ניצטרך להאמין לי. יש על האי פוד 33 אחוז מכס והוא מחוייב בהצהרה. אני מנוע בגלל חוקי תפוז להגיד לך מה לעשות בגלל שזאת עבירה על החוק.

uppercut

New member
אוקיי עכשיו אני בכלל מבולבל,

מה זה הצהרה? מה זה מסלול אדום? אני מניח שהבוונה היא שצריכים לתת להם מסמך שהאיפוד תקני או משו כזה בארץ נכון?

הממ הממ , אף פעם לא ירדת מהמטוס

ונדרשת להצהיר לגבי הקניות שעשית בחו"ל? מה שנקרא לעבור בירוק אם לא הבאת כלום לעבור באדום אם כן קנית

uppercut

New member
חחח... ירדתי מהמטוס 5 >>>

פעמים לרץ בחיים שלי ואף פעם לא שמתי לב לזה... בקיצור האיפוד לא יצא מהקופסא ובכל זאת אף אחד לא שאל עליו... האיפוד בעוד 30 דקות אצלי!!!

flyboi

New member
לענייני מכס....

אני הבאתי מניו יורק אי פוד, דור רביעי 40 גיגה...הצהרתי עליו ושלמתי 300 ש"ח..שזה לא נורא. תיקח בחשבון שאם "תופסים אותך" אתה תשלם כפל קנס...אני לא חושב שזה ישתלם עדיף להצהיר לדעתי

guykeren

New member
לא מבין מה הבעיה עם המכס

לא צריך להצהיר על נגנים, לכן אתה יכול להגיד שהבאתה אותו מהארץ.

weird dust

New member
חובה עליך להצהיר על נגנים

מה שלא חובה בהצהרה לא חובה בתשלום מכס לא הצהרתה? עברתה על חוק מדינת ישראל ואם תיתפס תיאלץ או שיחרימו לך את המחשיר או לשלם קנס ולכן מומלץ לשלם מכס. ובמקרה כזה ההבדל בסופו של דבר בין הארץ לחול הוא בסביבות ה100 שקל. נגן אי פוד ניקרא "קופמק דיסק נייד" ויש עליו 35 אחוז מס. (על אי פוד שעלה $270 נשלם מס בסך $93 שזה 35%)

guykeren

New member
לא חושה שאתה צודק

לפני כמה שנים ביטלו את חובת ההצהרה על נגני מוסיקה אישים, מצלמות, כולל דיגיטליות לפטופים ועוד מכשירים שונים. אבל כמובן שאתה חייב לשלם מס אם אתה קונה בחו"ל, אבל אם אתה חוזר עם נגן מי אתה תמיד יכול להגיד שיצאתה איתו..

weird dust

New member
אתה יכול להגיד מה שאומר

שאתה מגיע בלי אריזה אלא בכיס. אתה חייב לשלם מכס על מוצרי נגינה כלומר אי פוד עומד בקרטריון הזה ולא בקרטריון חומרת מחשב שעליה אין מיסים. אם היו אנשים חכמים יותר במכס היו יודעים שאי פוד מכיל אהרד דיסק והיו קוראים לו אהרד דיק נייד ובשל כך מוצר מחשב אבל לא ככה העיניין וגם לא ההגדרה של אפל אז חל עליו חוק 35 אחוז מס והצהרה.

The Witch King

New member
הם במת לא יכולים להוכיח...

אם קנית בארץ או לא. אם נפתרים מהקופסא עוד בחול ושמים את האביזרים באיזה שקית או משו... האייפוד יכול להיות בכיס והאזניות גלויות ככה מראים שאין מה להסתיר, ככה שכל עוד לא הולכים עם שלט: "אני לא מצהיר על מוצרים מחו"ל" דבוק למצח הכל יהיה בסדר.

ashmash

New member
במה שונה IPOD מווקמן?

לא ביטלו את המס על המכשירים מהסוג הזה לפני מספר שנים? הרי מדובר במוצר שעלותו 250, 300 או 400 דולר...

weird dust

New member
לא ביטלו את המס

והמס מתחיל ממוצרים שהם מעל 200 דולר כמו בדיוטי פרי, מוצר מעל 200 דולחר מחוייב בסכום מסויים. 400 דולר זה הרבה כסף, תנסו להפוך לשקלים ותיראו שזה יותר מ2000 שקל. וזה נכו שקל יותר להבריח לארץ אי פוד מאשר טלביזיה אבל אני דיברתי בכללי. אם תילך עם טלויזיה ענקית על הגב יתפסו אותך ויחיבו אותך את האי פוד יותר קשה לתפוס ואני לא בטוח שאפשר להוכייח.

../images/Emo108.gif

כשלי הביאו את המיני אייפוד שלי, פשוט הוציאו אותו מהקופסא ושמו בשקית את כל החלקים שלו ביחד עם הקבלות וכו', ואז לא שילמו לי על זה מכס כי המכס נקבע לפי המחיר, ואין קופסא-אין מחיר-אין מכס אבל כשקונים אותו שם משלמים 20 דולר מיסים

למעלה