מתכון ,מנה חגיגית ועשירה לסעודת ר"ה
בשר לשון מתוק 1 יחי' לשון-לבשל על אש נמוכה כ-שעתי להסיר הקליפה,לפרוס,לפרוסות ולסנן(לשמור את המים) לטגן בצל ב4-3 כפות שמן עד שמתרכך, להוסיף 2 כפות קמח,לערבב היטב ולהוסיף כוסמים(שהתבשל ההם הלשון) לטבל במעט מלח,פלפל ,פפריקה מתוקה. 4 כפות דבש 2 כפות ריבת מישמיש חצי כפית זנגוויל(ג'ינג'ר) לערבב הכל ביחד 2 כפות רסק עגבניות חופן משמש יבשים חופן שזיפים יבשים חופן צימוקים להוסיף עוד מעט מהמים ולהכניס את פרוסות הלשון,לבשל עוד כ-30 דקות בתיאבון פשטידה דלורית נפלאה וקלה 3 דלורית-לקלף,לחתוך לקוביות לבשל עד לריכוך,לסנן 4 ביצים 1 ריצ' כוס ורבע סוכר כוס קמח 2 כפיות תמצית וניל לערבבהיטבבקערה יחד עם הדלורית לשפוך את העיסה לתבנית חד פעמית עגולה(ללא ניר) לפזר מעל פרוסות שקדים(יש לקנות חתוכים) לזרות קינמון, לאפות כשעה בחום בינוני. נחתך מצוין למשולשים יפים.(ניתן להחליף דלורית בבטטה או לשלב ביחד בתיאבון(מצוה לאכול מתוק בראש השנה)