הכדורים יעשו את העבודה,אבל אם רוצה שינוי תזונתי -אז
בשר ועוף: מקורות תזונתיים עשירים בברזל הנספג בצורה טובה ממערכת העיכול לדם הם סוגי בשרים ואיברים פנימיים:כבד עוף, כבד בקר, בשר בקר, טחול, לבבות, קורקבנים, לשון בקר, בשר הודו אדום (חלקים תחתונים של הודו), נקניק מכתף בקר, פסטרמה הודו. עוף מכיל פחות ברזל. כדאי לכלול אותם מידי יום בתפריט, לפחות פעם ביום.
דגים -סרדינים ומקרלים משומרים בשמן הם הדגים העשירים ביותר בברזל.
קטניות עשירות יחסית בברזל, אולם בשל תכולת הסיבים התזונתיים הגבוהה ספיגת הברזל אינה יעילה כמו במזונות מן החי. טופו, פולי סויה, שעועית יבשה מבושלת, עדשים, גרגרי חומוס, לוביה, פול ואפונה- מכילים כולם כמות ברזל משמעותית. ניתן לאכול קטניות מבושלות ולשלב אותן בתבשילים (חומוס עם פול, פלאפל, חמין, גרגרי חומוס במרק, אורז עם עדשים וכד´). מוצרים דמויי בשר מן הצומח מכילים כמות משתנה של ברזל, בהתאם לכמות היחסית של הקטניות בתוכם. מומלץ לשלב מזון עשיר בויטמין C לצד ארוחה המכילה קטניות.שמן הם הדגים העשירים ביותר בברזל
ירקות עשירים בברזל הם תרד, עלים ירוקים כהים כמו עשבי תיבול, מנגולד, עלי בייבי, כרוב ירוק כהה (נדיר בארץ). עלים אלה עשירים גם בחומצה אוקסאלית, המפריעה לספיגת הברזל.
ביצים: מכילות כמות בינונית של ברזל, אך יעילות הספיגה נמוכה בשל נוכחות זרחן (פוספטין).
מזונות עשירים בשומן: מקורות טובים לברזל הם גרעיני דלעת ושומשום מלא לא מקולף. מקורות נוספים עם כמות ברזל משמעותית בסדר יורד הם: גרעיני שומשום טחונים, אגוזי קשיו, גרעיני חמניות, שקדים, אגוזי אלסר, צנוברים, אגוזי מלך, בוטנים
משקאות: מומלץ לך להימנע ממשקאות המכילים קפאין כמו קפה, נס קפה, תה רגיל, תה ירוק, קקאו, קולה, דיאט קולה שכן הקפאין שבהם מעכב ומפריע לספיגת הברזל. כדאי להפריד בין אכילת מזון עשיר או מועשר בברזל לבין שתיית משקאות המכילים קפאין כשעתיים לפחות