בשר בקר

jen711

New member
בשר בקר

גיליתי שיש לי מחסור בברזל והבנתי שכדאי שאני אתחיל לאכול בקר.
אני בדרך כלל אוכלת עוף.
אני לא אוכלת סטייקים כי זה תמיד מרגיש לי כמו מסטיק(גם אם אומרים שהבשר ממש נמס בפה), אבל אני כן אוהבת בקר כשהוא מבושל(אימא שלי לדוגמא עושה לפעמים גולש).
מישהו יכול לעזור לי עם מתכון פשוט יחסית בשביל להכין בקר ככה?
אני מתכוונת לחתיכות בשר גדולות יותר, ולא גולש.
 

שרון 337

New member
פוקסי ,כול הכבוד! יופי של סדנא, ויש לי שאלה,,

האם לצריבת הבשר בסיר ,אתה לא משתמש בכלל בשמן ?
 

jen711

New member
תודה, זה נראה ממש מעניין

אבל אני קצת פוחדת להרוס את זה ואז חבל לזרוק חלק כזה גדול...
 

פוקסי99

New member
אין מה לפחד

את רואה שבכל התהליך אין שלב אשר יכול להרוס את הגוש. ובסוף התהליך ניתן לתקן את התיבול .
 

jen711

New member
אני לא בטוחה שיש לנו סיר לחץ

אפשר לעשות את זה בסיר רגיל?
אולי פשוט יותר זמן?
 

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
בסיר רגיל זה אותו דבר רק יש להכפיל את הזמן פי שלוש

היתרון הוא שבסיר רגיל את יכולה לבדוק בכל רגע מה מצב הבשר.
 

jen711

New member
מתכננת לעשות את זה בסופש ויש לי שאלה קטנה

מה זה "חבילה של רוטב צלי"?
 

gastro101

New member
אין די ברזל בבשר לתקן חסר, ממליצה בחום על כדורי טרדיפרון

 

jen711

New member
כמובן שהתחלתי לקחת כדורים

אבל חשבתי גם לשפר את התזונה שלי ולאכול אוכל שיותר עשיר בברזל.
 

חנהפ

Active member
הכדורים יעשו את העבודה,אבל אם רוצה שינוי תזונתי -אז

בשר ועוף: מקורות תזונתיים עשירים בברזל הנספג בצורה טובה ממערכת העיכול לדם הם סוגי בשרים ואיברים פנימיים:כבד עוף, כבד בקר, בשר בקר, טחול, לבבות, קורקבנים, לשון בקר, בשר הודו אדום (חלקים תחתונים של הודו), נקניק מכתף בקר, פסטרמה הודו. עוף מכיל פחות ברזל. כדאי לכלול אותם מידי יום בתפריט, לפחות פעם ביום.

דגים -סרדינים ומקרלים משומרים בשמן הם הדגים העשירים ביותר בברזל.

קטניות עשירות יחסית בברזל, אולם בשל תכולת הסיבים התזונתיים הגבוהה ספיגת הברזל אינה יעילה כמו במזונות מן החי. טופו, פולי סויה, שעועית יבשה מבושלת, עדשים, גרגרי חומוס, לוביה, פול ואפונה- מכילים כולם כמות ברזל משמעותית. ניתן לאכול קטניות מבושלות ולשלב אותן בתבשילים (חומוס עם פול, פלאפל, חמין, גרגרי חומוס במרק, אורז עם עדשים וכד´). מוצרים דמויי בשר מן הצומח מכילים כמות משתנה של ברזל, בהתאם לכמות היחסית של הקטניות בתוכם. מומלץ לשלב מזון עשיר בויטמין C לצד ארוחה המכילה קטניות.שמן הם הדגים העשירים ביותר בברזל

ירקות עשירים בברזל הם תרד, עלים ירוקים כהים כמו עשבי תיבול, מנגולד, עלי בייבי, כרוב ירוק כהה (נדיר בארץ). עלים אלה עשירים גם בחומצה אוקסאלית, המפריעה לספיגת הברזל.

ביצים: מכילות כמות בינונית של ברזל, אך יעילות הספיגה נמוכה בשל נוכחות זרחן (פוספטין).

מזונות עשירים בשומן: מקורות טובים לברזל הם גרעיני דלעת ושומשום מלא לא מקולף. מקורות נוספים עם כמות ברזל משמעותית בסדר יורד הם: גרעיני שומשום טחונים, אגוזי קשיו, גרעיני חמניות, שקדים, אגוזי אלסר, צנוברים, אגוזי מלך, בוטנים

משקאות: מומלץ לך להימנע ממשקאות המכילים קפאין כמו קפה, נס קפה, תה רגיל, תה ירוק, קקאו, קולה, דיאט קולה שכן הקפאין שבהם מעכב ומפריע לספיגת הברזל. כדאי להפריד בין אכילת מזון עשיר או מועשר בברזל לבין שתיית משקאות המכילים קפאין כשעתיים לפחות
 

jen711

New member
קראתי על זה כבר

ומאחר ואני לא אוכלת בקר בדרך כלל, אני מנסה ללמוד איך להכין את זה.
 
למעלה