בשר וחלב - חלקים שאינם בשר ממש

יוסי ר1

Active member
בשר וחלב - חלקים שאינם בשר ממש

לחברים שלום. בעקבות דיון בעניני כשרות שעלה בפורום תנ"ך, רציתי לברר מה דינם של חלקי בהמה ועוף שאינם בשר ממש: עצמות, ציפורניים, פרסות, פרווה, שיער, מקור. השאלה היא מה דינם לגבי איסור בשר בחלב. אשמח אם העונים יתייחסו בפירוט לכל אחד מהחלקים שהזכרתי, ולא יסתפקו בתשובה כללית. תודה מראש, ברכת אדר שמח, ושבת שלום.
 

יוסי ר1

Active member
הקישור, כרגיל אינו עובד... אנסה שוב

לגבי הג'לטין שמותר להוסיף ליוגורט, זה היכן מצאת? עד כמה שידוע לי, יש ג'לטין מהחי, והוא נחשב בשרי, ויש תחליפים פרווה. ג'לטין
 

יוסי ר1

Active member
וקרניים כמובן. בין מבושלות בתבשיל,

ובין המשמשות ככלי קיבול לנוזל - מעיין גביע. כמו כן, נאד עור שהערבים מחבצים בו חמאה, האם העור הנוגע בחלב אינו פוסל את החלב?
 

יוסי ר1

Active member
ואחרון חביב - שיניים. אם יעלה בדעת

מישהו להפיק את הסידן שבשיני בהמה טהורה למאכל או לתרופה, מה יהיה דינם לעניין בשר וחלב.
 
תגובה

הפורום הזה מיועד לנושא התורה שבעל פה, לשאלות הלכתיות פנה לפורום `לשאול את הרב` בהצלחה.
 

יוסי ר1

Active member
סוף סוף תשובה...

האמת, כרגע יותר מעניין אותי השתלשלות ההלכה, ולא כפסק הלכה שנדרש לי למעשה. השאלה שלי נובעת מההבה שהיתה לי עד כה, שאיסור בשר הוא איסור כל חלקי בעל החיים, בהמה או עוף. כפי שהבנתי מבדיקת הנושא, חלקי בהמה ועוף שאינם בשר ממש, כמו החלקים האחרים שהזכרתי, אין להם דין בשר, ואפילו האוכלם מנבלה אינו עובר על איסור אכילת נבלה. כאמור, מעניינת אותי השתלשלות הפסיקה שהביאה לקביעה זו. בתודה, יוסי.
 
למעלה