בשר וחלב

שליט

New member
בשר וחלב

אם אכלתי לדוגמה אורז(שהוא פרווה) שנעשה בסיר בשרי, האם אני נקראת בשרית ואסור לי לאכול חלבי?

זה תלוי מתי לפני כן בושל בסיר הזה

בשר. פירוט לשאלה שלך אפשר למצוא כאן ובקיצור מה שמסבירים שם זה אם עברו יותר מ- 24 שעות מאז שבישלת בסיר הזה בשרי ורחצת את הסיר טוב טוב מכל השאריות הקודמות שלו, האורז הוא פרווה ואת לא נקראת בשרית ואת יכולה לאכול אחרי זה חלבי.

אין לך מושג כמה עזרת לי!

אני סתם, במקרה, עברתי בפורום הזה. חבר שלי שומר על כשרות ברמה של הפרדת כלים. אני צמחוני אבל אני גר עם אנשים שלא מפרידים כלים אז הוא לא יכול לאכול אצלי. פעם כשהוא נשאר אצלי בלילה אמרתי לו שמחר אני אכין לו ארוחת בוקר בלי להשתמש בכלים והוא אמר: "מה אתה? הודיני?" ממש ממש במקרה עברתי כאן! תודה!

חבל שלא אמרת את הנושא הזה

לפני כן מכיוון שזה כבר עניין אחר. אם הכלים של האנשים שלא שומרים על הפרדה נטרפו צריך לשאול רב האם מותר להשתמש בהם ואם כן אז כיצד. אני לא מתמצאת בהלכות האלה ולכן לא יכולה להגיד לך אותם. "נאמן למקורות" מתמצא בזה יותר טוב ממני ויכול להגיד לך. אגב, מה זה כלים שנטרפו? זה אומר כלים שבושל בהם בשר וחלב ביחד. אז זה לא קשור אם אתה צמחוני או לא אלא האם החברים שלך בישלו בכלים האלה בשר וחלב ביחד מכיוון שאם התשובה היא כן הכלים נטרפו.

למעלה