בשר זה בריא והמבורגרים במיוחד

diday

Member
בשר זה בריא והמבורגרים במיוחד

העתונאי האמריקאי אריק שלוסר כתב ספר על תעשית המזון מהיר. מסתבר שהבשר הטחון שממנו עשוי ההמבורגר כל כך נגוע עד שקרוב ל80% ממנו אינו ראוי בעצם למאכל (נכון לשנת 1996). בין סוגי החידקים והלכלוך השונים (צואה!) תופס מקום מאוד מכובד E.COLI 0157: H7 שגרם ב8 השנים האחרונות ליותר מחצי מליון בני אדם לחלות. אלפים אושפזו בבתי חולים. מאות מתו. בין היתר לחידק זה (על ידי ההמבורגר) יש הכבוד להיות הגורם מספר אחד לאי ספיקת כליות אצל ילדים. בספר יש גם תאורי הליך המחלה שלעומתם סרטן נראה כשפעת קלה. כיף להיות צמחוני!

Nightwish-boy

New member
צמחוני או לא, זה לא עוזר לך הרבה

בלא מעט מוצרים יש כל מיני חומרים מאוד "נחמדים". אתה יודע מה זה SLS? זה חומר שהוכח שהוא מסרטן ועושה דברים אחרים ולא סימפטיים במיוחד. החומר הזה משמש להקצפה בלא מעט שמפואים ומשחות שיניים (קולגייט למשל השתמשו רבות בחומר הזה) ויש לא מעט חומרים כאלה (גם צבעי מאכל). הידד לתעשייה! שלך דור

diday

Member
פשוט מגעיל

הרעיון של משחת שיניים עם חומרים הקצפה. הרי אף אחד לא היה שם דבר כזה בפיו אם החומר היה מבודד ולא חלק ממשחת שיניים. אני ממליץ בחום על משחות שיניים של וולדה שנקיות מחומרים מקציפים וסבונים למיניהם. הבעיה היחידה היא המחיר המופקע שדורשים עבורן בארץ (כ30ש´ח). באירופה הן עולות פחות מחצי. מומלץ להביא מבקור או לבקש ממשהו שיביא איתו. ---- אמת שזה באמת לא פשוט להתחמק מכל הטוב שהתעשיה מרעיפה עלינו, אבל כצמחונים ואף יותר כטבעונים (לא אני, אני "רק" צמחוני) אנחנו מפתחים מודעות לנכנס לפינו ולגופינו (מי יותר ומי פחות) כך שנקודת הפתיחה שלנו במאבק ההשרדות (לאכול כדי לחיות) אינה כל כך גרועה. צריך להמנע ממוצרי תעשיה שנועדו לאכילה - מסיבה שלא ברורה לי יש הקוראים לזה מזון - גם אם קוראים להם טבעול או טופו טבע (לתשומת ליבו של אייל). בהכנה לבד זה יוצא: יותר טעים, הרבה יותר זול ויודעים מה בפנים.

Weird Eyal 21

New member
אני מכין

לעצמי את האוכל רוב הזמן אבל לא תמיד אפשר להכין כל דבר....

Coma White1

New member
אממ...קולגייט.

קולגייט, תוצר של החברה הפושעת קולגייט פרמאגיס, שמבצעת ניסויים בבע"ח. תהיה בטוח שא, אחד מחברי הפורום לא משתמש במשחה הזאת.

Nightwish-boy

New member
אני מדבר רק בתור דוגמה...

וחשבתי שהם כבר הפסיקו עם הניסויים... טוב נו, לא נקנה אותם פעם הבאה. תודה שהערת את תשומת ליבי (הד אנד שולדרס וחבריהם כבר מזמן מוחרמים אצלי, וגם נעלי העור שקנו לי שוכבות יפה יפה בלי שימוש ובלי כוונות לשימוש). ושוב תודה. שלך דור

zooti

New member
תיקון קטן - קולגייט פלמוליב הם הפוש

עים. פרמאגיס נמצאת לפי מיטב ידיעתי ברשימה הטובה.

Nightwish-boy

New member
אתם משגעים אותי פה!

אז אפשר לקנות קולגייט או שצריך ללכת לפארמים ברחבי הארץ ולזרוק את כולם מהחלון? הם החוליה החלשה או לא? ארר, אני יוצא מדעתי (אם היתה לי אחת). שלכם
דור

zooti

New member
קולגייט - רעים. פלמוליב - רעים

פרמאגיס - טובים.

Nightwish-boy

New member
ומה בדיוק פרמאגיס מייצרים?

וכמובן... איפה משיגים את הרשימה השחורה? שלך
דור

ק א ר ן

New member
www.isav.org.il

האגודה הישראלית נגד ניסויים בבע"ח. יש שם רשימה דיי נרחבת של חברות שעושות/לא עושות ניסויים בבע"ח, תמונות מזעזעות, עצומות ומידע כללי על הפעילות של האגודה.

למעלה