בשר חזיר

avico2591

New member
בשר חזיר

איפה אפשר לקנות בשר טרי - לא ראתיי שיש בטיב טעם , באיזור ת"א, גבעתיים, רמת גן.

אני מחפש צלעות - חזיר
או ROW בייקון- :)
גם זורם
 

raya

Well-known member
בזמנו היה אפשר למצוא בטיב טעם בשר טרי.
אם יש בסביבתך סוניף של מעדני מניה - כדאי לחפש שם.
ואולי גם בחנויות שמתמחות במעדנים רוסיים.
 
רשת טיב טעם ומניה

שלום
הביקון בא מהבטן התחתונה, והצלעות בד"כ מגיעות עם חתיכת עצם מעוגלת שבתוכה הפילה. מה שהרומנים קוראים קוטלט. שביקון הם קוראים "סלנינה".
ה-"ביקון" נמכר בטיב טעם במעדניה (בשרי) והצלעות (עם הפילה) ולא ספר ריבס!
אצל הקצב. הבשר זול מהותית מבשר בקר כשר.
 

avico2591

New member
יש לידי מעדנייה - הצלעות ,

יותר יקרות, אני יודע
הבייקון עצמו, ROW- אני אחפש בטיב טעם
יש לי מעדנייה רוסים - לא אוהב את הסחורה שלהם.
 
הצלעות בזול

שלום
למיטב זכרוני כ-40 ש"ח לק"ג.
באיזור חיפה יש גם קצביות ברשת אחים מרסל.
בשר לבן זול משמעותית מבשר בקר.
במזרע הוא מכונה בשר אחר!
 

avico2591

New member
אם בשר צלעות 40 שקל קילו

מוריד את העצם זה כמו להגיד שוקיים זה זול, מוריד את העצם עולה 80 שקל קילו
אל תהי טיפשים, בשר עם עצם בחלק מן המקרים העצם היא גם חלק שנזרק לזבל לכן מעלה את מחיר הבשר נטו.
 
עדין זול

שלום
לעצם (גם בעוף) יש מטרה בהוספת טעם. השומן שמחבר בין העצם לבשר מאוד טעים וכל הכיף לכרסם אותו מהעצם.
יש נתחים שבאים עם עצם:
צלעות, T-Bone (פורטר האוס) וכו'. יש Spare Ribs שזה כמעט הכל עצם!
מקובל בצפון אמריקה עם רוטב BBQ.
וגם כנפיים ושוקיים עוף
 

avico2591

New member
זה כמו שאקנה אנטריקוט בלי עצם 80 שקל

קילו, ואגיד וואו זה זול
אבל לא באתי לומר לעצם יש טעם
אמרתי 40 קילו עם עצם ובלי זה 80
זה כמו מתלהבי הירכיים עוף 40 שקל קילו ולמעשה העצם שוקלת יותר מ-50% מהנתח
אז מבחינת מחיר זה כמו עוף , כי אם אני עושה ל-4 אנשים אני צריך לקחת בחשבון שקילו לא יספיק קילו עם עצם.
לכן תבין טעם של העצם הכל טוב ויפה ועיבוי הרוטב וכו', אבל עדיין 80 שקל נטו זה יותר יקר מעוף.
 
מהסיבה הזו הפסקתי עם המון פירות

שלום
כמו בננה, תפוז, פמלה, אבטיח וכו'. הפחת על הקליפה מייקר לי את זה נורא.
מעדיף תות שדה, תפוח, משמש ואפרסמון. נמנע מאפרסק כי הגרעין גדול.
תהנה
 
נבדק: הנתח עולה בטיב טעם 29.90 ש"ח / ק"ג.

שלום
בנתח יש עצן (קשת בצד אחד) ויש גם שומן.
מצד שני שניהם חיוניים לקבלת הטעמים.
מבחינה זו, הדבר היחיד בארץ שעולה פחות זה חזה עוף במבצע.
בקר או כבש יקרים בהרבה, גם אם מדובר באותו נתח.
 
צודק 100% רק מחדד מעט

הביקון - מגיע מהגב או צידי החזיר ולפעמים מבטנו (שזה הנתח הזול בין כל שאר) קישור

הקוטלט נראה ככה קישור
והצלעות נראות ככה קישור
לי זה לא נראה אותו הדבר אבל אני לא מבין בזה.
רק אספר שהבשר לא בריא, יש לו ריח לוואי ולא כשר
 
הבהרות


שלום
ראה תמונות מצורפות (מהמרשתת):
1. בתמונה ה-1 שבה נראה כל החזיר) הצלעות המדוברות הן: Rib Chops (פינה ימנית למעלה, ה-3). זה הקוטלט. נתח זה נלקח מחלקו העליון של הצלע.
2. התמונה ה-2 שלך מתיחסת למושג Spare Ribs פינה ימנית למטה ה-1).
אלה שמקובל להכין ולהגיש אותם מחוברים. הם עוברים תהליך עישון ומצופים ברוטב BBQ. כל הצד מכונה Slab:
pork spare ribs full slab
pork spare ribs half slab
ו-Baby ribs
שים לב שבתמונה ה-2 ליד ה-Bacon מצוי ה-spare ribs
נתח זה נלקח מחלקו התחתון של הצלע, או מההמשך של ה-Rib Chops.
לגבי הביקון (תמונה שניה, צד ימין למעלה) מקושר כולו לאיזור הבטן ובוא הנתכים: Bacon.
זהו נתח שומני ובד"כ נמכר עם חתיכת עור מהבטן, אותו נהוג להסיר ולא לאכול.
https://en.wikipedia.org/wiki/Bacon
יש גם נתח עליון ראה קישור.

אילו היו 60 שניות על בשר אחר




 

avico2591

New member
יש בייקון שמביאים אותה עם חתיכת עור לא אכילה,

בזה אני מסכים. היו מקרים קניתי בטיב טעם ובא הבייקון באיכות יותר טובה בלי החתיכה הזאת והכל היה אכיל וטעים
שוב, תלוי בסוג.
 

raya

Well-known member
בשר לא בריא? ריח לוואי?
לא נתקלתי בזה.
ספייר ריבס מעושן - משדרג כל מנה של שוקרוט.
לא כשר - אין לי בעיה עם זה, וכך לםחות אני יודעת שלא מימנתי שכר שערוריתי למשגיח כל שהוא.
 
מה כן ומה לא


שלום
טעמו של הבשר
במיוחד בסטיק, לא משהו. צריך להוסיף לו טיבול ולדעת לעשות. זאת בהתאמה לבקר או כבש, שטעמם ניכר ואף עז. זו הסיבה שבספר איבס שמים הרבה רוטב BBQ ומעשנים.
בשר
נקי (ללא שומן) פחות שמן (יותר בריא?) מבשר כבש או בקר מאותו נתח ובכלל.
לבשר ה-
אין ריח לוואי. אולי במחוזות רחוקים במזרח שבהן חם והרמת תברואה פחות מוקפדת, יש ריח. אם הבשר מריח לא מומלץ לאכול אותו. כמו דג...
יש ב-
נתכים שהם מעדן ויותר נפוצים, כמו הצלעות, הביקון, וה-HAM, שבספרד מכונה Jamón
https://es.wikipedia.org/wiki/Jamón
ומככב בטאפס ובכריכים (בהמשך לדיון קודם של המנהל).
יש מנות שעושות שימוש ברגל ובתבשילי כדירה. חלקים גדולים משמשים לתעשיית הנקניקים. סין לבדה מגדלת וצורכת יותר ממחצית ה-
בעולם כולו!
גם בראש השנה הסיני שחל לא מזמן, האוכל הלאומי שהסינים אוכלים בחג מבוסס על בשר
.
לגבי הכשרות,
ששש...הם עוד יכנסו לנו גם לשם אם יגלו שיש בזה
.
 
למעלה