בשר טחון על מצע חומוס ביתי

בשר טחון על מצע חומוס ביתי

אז פעם ראשונה הכנתי חומוס ע"פ מתכון שנלקח מתוכניתו של אהרוני עם טיפת שידרוג. הוגש חם ועליו בשר בקר טחון שטיגנתי עם בצל מטוגן ותבלינים וליד פיתות חמות (מהמאפיה) מה צריך יותר???
 

רותי410

New member
גולדה!!! ממש מנה כלבבי. פשוטה ונראית סופר

טעימה. וגם אני נתקלת בבעיה של הבדלי תאורה. זה מעצבן. הפלש לפעמים חזק מדי ורק רואים הילה בלי שהעצם המצולם ייראה במלוא חדותו. אני צריכה למצוא זמן להסברים. ואם יש לך זמן, אפשר מתכון למנה המשגעת הזאת? ובלי כל קשר - עד עכשיו לגלגתי על החזאי שמתבטיח סערה אבל לא מגשים את הבטחותיו. אבל נראה לי שאני אצטרך לבלוע את המילים שלי כי מתחיל להתקדר ול''הסתער''. טוב, מה שבא ברוך הבא. אנחנו מתכוננים למצור.
 

cial 1

New member
יופי גולדה מאיר1 הכול עם אופי ישראלי ../images/Emo3.gif

ואני מכינה זאת עם בשר כבש לבן וכמובן הצנוברים וזה מעדן חלבי והכי טעים לפעמים אני מכינה את האוכל יש חומוס טועמת ואת המאכלים דוחה לזמן יותר מתאים החומוס גונב את הלב הישראלי ממש כך וזה באיא מאוד לכול מערכת העיקול על החומוס אני אכין לבן הוא אוהב מדי פעם וזה בשר מפרום אומרים יותר גם מהתחון כך מרגישים את הבשר למי שאוהב אבל הכול נראה 10 ואני תמיד אמרתי שיש לך טעם של עוד אוהבת את ההגשה שלך גם פעם נכין את הסלט השטיח הכי אהוב עלי. ובוקר הכי מתוק גם לך מתוקה אלינו התחיל הברד וגם זלעפות רק להתחמם יום טוב לך ובבית כמובן הדברים מיום חמישי התחלתי והקור וחוסר שינה מסרתי בקצת איחור...
 

ddh1

New member
גולדל'ה, נראה מעולה. ממש עושה חשק

לטבול פיתה טריה וחמה בחומוס. כל הכבוד!
 
גולדה, עשית לי חשק ומצאתי מתכון

שהיה אצל גיל חובב החומרים: לחומוס 600 גרם חומוס יבש, זן בולגרי (קטן) 1 כוס טחינה גולמית מאיכות טובה 1 כוס מיץ לימון סחוט טרי 1 כוס מים קרים 1 חבילה אבקת אפייה 1 כף גדושה מלח לתיתבילי (הרוטב החריף חמוץ שמעל החומוס) פלפל אדום חריף פלפל ירוק חריף שום 4 כפות מיץ לימון להגשה שמן זית צנוברים פטרוזיליה ראשד פפריקה ההכנה: 1. משרים את החומוס לילה שלם במים רגילים. 2. בבוקר שוטפים טוב טוב. 3. מעבירים לסיר, מכסים במים ומוסיפים אבקת אפייה. 4. מבשלים 30-40 דקות על להבה גבוהה. 5. מקפים (מסירים) את הקצף כל הזמן. 6. מנמיכים להבה להכי נמוכה ומבשלים עד שהגרגרים כמעט דייסה – עד 3 שעות. 7. מסננים ושומרים בצד 15-20 אחוז מכמות הגרגרים – לקישוט המנה הסופית ולשימוש במקרה שהחומוס יוצא חמוץ מדי. 8. במעבד מזון שמים את החומוס המבושל והטחינה, מפעילים, ומוסיפים בהדרגה מיץ לימון. אם צריך אז מוסיפים גם מעט מים קרים 9. מוסיפים כף גדושה מלח וממשיכים לעבד. 10. טועמים כל הזמן. אם יוצא חמוץ מדי - מוסיפים מגרגרי החומוס ששמרנו בצד. הכנת התיתבלי: מנקים את הפלפלים החריפים מגרעינים וקוצצים דק דק. כותשים במכתש ועלי ביחד עם מיץ הלימון והשום. הגשה: 1. מעבירים את החומוס לצלחת הגשה 2. מפזרים גרגרים שלמים + שמן זית + תיתבלי + תוספות לבחירה (צנוברים וכו'). 3. מגישים עם פיתה חמה, בצל ירוק, עגבניות, גמבות וזיתים. צריכה לקנות חומוס וינוסה בקרוב!!
 

רותי410

New member
אוי, איזה יופי. גם אני

מרגישה שזה ברור יותר בוידאו. ומעניין שאצלם זה תמיד קל ופשוט ומהיר. ולי זה מסובך ולוקח המון זמן. יש לי חומוס שקונים רתוח, נראה שהוא יצמצם את זמן הריכוך שלו, כמובן. תודה
 

cial 1

New member
אמונה ותקוה ותקווה ואמונה ויש לך את זה../images/Emo24.gif

קבלי המתכון לטבעות שניצל או ניתן זה מטוגן עדין ביותר להשאיר אותם שלמים? רצוי שהם יהיו מעט דק כמו לשניצל פרוס ק"ג וחצי של שניצל הודו או של עוף עדיף של הודו 200 גרם בשר תחון כול בשר גם הודו מתובלן 2 גמבות 1 כטום ו-1 אדום לחתוך לרצועות דקות חבילה של בצל ירוק ורק חתוך מעט וטב שהוא לאורך תבלינים לבשר התחון - קורט זנגביל שמן קנולה לטיגון עדיף על מחבת כבדה -קורט מלח- קורט פלפל אנגלי הכול תחון כמובן דגש למה כמות קטנה של התבלין כי זה רק 200 גרם בשר תכון יש לך עוד אפשרות במקום בשר תחון אז 250 גרם כבד ברצועות דקות מאוד וגם מתובלן בואתם התבלינים ולהכין או חוט תפירה או קסמי שניים עדיף קסמי שניים יותר קללהסיר לאחר התיגון יש לנו את כול המרכיב למילוי על קרש חיתוך לעבול כך הכול מרוכז הכי נכון תחילים להניח חתיכה של השניצל על הקרש חיתוך בצד הרחב יש להוסיף0 רצועה של בצל ורצועה של גמבה וגם לגלגל רצועות קטנות מהבשר התחון או מה שבחרת מתחילה לגלגל בכיוון הסגירה וכך את מקבלת את הצד של הקצה הצר למעלה נכון להפוף בעדינות זה כך שתביני שהכנת נכון ועם הקסמי שניים את דוקרת בצורה של כות הכיוונים כמו שאת רוצה לתפור ולא נורא עם הצצדלים לא סגורים טוב מתי מקבלים סגירה של הצדדים זה עם החוט תפירה א זה גם היופי שהצד פתוח וזה נכון אם את רוצה אותם שלמים אבל גם כך ניתן להוציא מזה טבעות נמשיך אחרי שהכנת כמות תחממי את המחבת על חום גבוה שמן לא עמוק אבל גם לא מעט כמו להכנת הניצל רגיל טוב מטגנת כול פעם כמה על גודל המחבת שלך לאצריך למלות את המחבת כך הכול יותא טוב מטגנת עד להזבת הצד העליון לא חזק וגם אם זה טוגן הרבה לא נורא לאחר סיום הטיגון מקררת קצת לא חם לחתוך אף פעם זה כמו עוגה ככן וכך מסירה את הקסמי שינים או החוט החוט עם סכין הקסמים ביד כמובן שוב על קרש החתוך עם סכין חד וטוב מתחילה לחתוך כמו למלפפון או להשאיר שלם וכאן אתן לך רוטב עדין בלסמי כמו שיש בשלי 1 כף מלה של דבש חצי כפית פלפל לבן תחון חצי כפית מלח תמיד מלח ניתן להוסיף ולא במרכיב זה 1 כף של רוטב בלסמי או סויה גם אפשרי 1 מיץ מלימון אחד 4 כפות שמן זית עדיף כאן על כול שמן זה מוסיף פריכות לבשר זה בצנצנת להכין את כול המרכיב לרוטב לנער הצנצנת וכך על חסה או לבד בוזקים את הרוטב( ומעט סומסום אחרי שהוא מוזהב מעט במחבת כמובן לבד בחום המחבת מעט קלוי) ופזר אותו על הרוטב וכך זה נותן טעם אסיתי אז סיני? בקיף ננתתי לך וגם סליחה על האיחור יש לנו שיבושים בגלישה
 
תודה תודה!!

ואני הסתבכתי עם הסגירה, ואת נתת לי את הפתרון איך לסגור את זה!!! תודה!! ביום חמישי בע"ה אנסה שוב ואספר לך איך יצא... חני את כ"כ מקסימה!! הרוטב הזה שמים על השניצל? או שזה כמו ויניגרט לסלט שליד? ושאלה נוספת, אין בעיה עם זה שמטגנים את השניצלים יחד עם הקיסמי שיניים?? שוב תודה, ובוקר נפלא וחמים
 
תקוה מצאה את אותו מתכון שהכנתי רק

שאני מצאתי את המתכון בתוכניתו של אהרוני והיא הביאה את גיל חובב אבל המתארח הוא אותו מתארח. אני רק אציין שהוספתי קצת שום ושמן זית לחומוס שלי כי זה היה נראה לי מדי תפל. תאמת שזה באמת קלי קלות. רק שמצריך תיכנון מראש בגלל ההשריה במים והבישול הארוך. המיוחד בחומוס הבולגרי הוא שהקליפה שלו דקה יותר ולכן נטחנת יותר טוב אבל יש כאלה שיגדו שבהחלט אין הבדל. הבשר טיגנתי 2 בצלים קצוצים עד לצבע חום יפה. הוספתי 3 שיני שום קצוצות. 1/2 קילו בקר ופוררתי אותו היטב. הוספתי: פפריקה מתוקה, אבקת מרק מעט, בהרט, מלח ופלפל. להגשה- מסדרים את החומוס החם יש לציין יפה על צלחת. עליו שופכים את הבקר הטחון. מסביב שופכים שמן זית מעורב במעט לימון ושום קצוץ ומעל גרגרי חומוס ופטרוזליה. היה טעים מאד!!! תודה לכל המפרגנות . חן חן. חתיכת חורף נפלה עלינו!!!! הגעתי עכשיו הביתה ומיד שמתי מרק על האש. היום יהיה מרק עגבניות ואורז. יאמי.
 
למעלה