גולדה, עשית לי חשק ומצאתי מתכון
שהיה אצל גיל חובב החומרים: לחומוס 600 גרם חומוס יבש, זן בולגרי (קטן) 1 כוס טחינה גולמית מאיכות טובה 1 כוס מיץ לימון סחוט טרי 1 כוס מים קרים 1 חבילה אבקת אפייה 1 כף גדושה מלח לתיתבילי (הרוטב החריף חמוץ שמעל החומוס) פלפל אדום חריף פלפל ירוק חריף שום 4 כפות מיץ לימון להגשה שמן זית צנוברים פטרוזיליה ראשד פפריקה ההכנה: 1. משרים את החומוס לילה שלם במים רגילים. 2. בבוקר שוטפים טוב טוב. 3. מעבירים לסיר, מכסים במים ומוסיפים אבקת אפייה. 4. מבשלים 30-40 דקות על להבה גבוהה. 5. מקפים (מסירים) את הקצף כל הזמן. 6. מנמיכים להבה להכי נמוכה ומבשלים עד שהגרגרים כמעט דייסה – עד 3 שעות. 7. מסננים ושומרים בצד 15-20 אחוז מכמות הגרגרים – לקישוט המנה הסופית ולשימוש במקרה שהחומוס יוצא חמוץ מדי. 8. במעבד מזון שמים את החומוס המבושל והטחינה, מפעילים, ומוסיפים בהדרגה מיץ לימון. אם צריך אז מוסיפים גם מעט מים קרים 9. מוסיפים כף גדושה מלח וממשיכים לעבד. 10. טועמים כל הזמן. אם יוצא חמוץ מדי - מוסיפים מגרגרי החומוס ששמרנו בצד. הכנת התיתבלי: מנקים את הפלפלים החריפים מגרעינים וקוצצים דק דק. כותשים במכתש ועלי ביחד עם מיץ הלימון והשום. הגשה: 1. מעבירים את החומוס לצלחת הגשה 2. מפזרים גרגרים שלמים + שמן זית + תיתבלי + תוספות לבחירה (צנוברים וכו'). 3. מגישים עם פיתה חמה, בצל ירוק, עגבניות, גמבות וזיתים. צריכה לקנות חומוס וינוסה בקרוב!!